Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3944
View
55
Reply

"Mental Kena Kuat, Doakan Saya," Siti Elizad Pertama Kali Jalani Rawatan IVF

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2020 11:52 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon dan juga pengacara radio, Siti Elizad akhirnya memilih untuk menjalani rawatan IVF setelah lima tahun berusaha untuk hamil.


Dalam percubaan untuk mendapatkan zuriat melalui kaedah persenyawaan in-vitro (IVF) tersebut, beliau mengakui berasa gementar dan teruja untuk melalui proses tersebut.


Elizad juga meletakkan harapan tinggi untuk mendapatkan cahaya mata melalui kaedah itu.


  


"Sekarang saya dalam proses IVF. Hari pertama sesi rundingan, teruja, gementar gembira semua ada.


"Terima kasih untuk semua yang tak berhenti berdoa, komen, DM serta whatsapp sampai hari ini. Saya sangat hargai dan terharu," ujarnya ketika ditemui mStar online.


"Banyak yang komen kata mental kena kuat masa lalui proses IVF ini. Tersangatlah betul kita manusia biasa dan sudah tentu letak harapan tinggi. Doakan ya," katanya lagi.


  

  



Elizad telah berkongsi pengalaman itu di laman Instagram beliau dengan memuat naik foto ketika berada di sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya.


Pada tahun lalu, doktor telah menasihatkan Siti Elizad untuk mengambil ubat kesuburan sebelum meneruskan kaedah IVF atau pemanian beradas (IUI).


Beliau turut mengumumkan untuk berehat dari mengacarakan program Mingguan Wanita dalam usaha memberi tumpuan kepada proses tersebut.



Kredit foto: Carian Google



Selain itu, Elizad memberi nasihat kepada wanita yang mengalami nasib yang sama sepertinya, "berjumpa doktor sebab kita tak tahu apa masalah sebenar, doa, usaha dan tawakal," pesannya lagi.


Elizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohamad Sharifuddin telah selamat bernikah dengan Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari tahun 2015 yang lalu.


Apa-apa pun semoga proses tersebut berjalan lancar hendaknya! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:56 AM | Show all posts
Mmg betul2 kena rehat dah x bole nak lasak2, semoga dipermudahkan urusan elizad
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:58 AM | Show all posts
dia ni adik beradik eja ek?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ada rezeki anak utk elizad.. selagi ada ruang & peluang, berusahalah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan urusan, insyaAllah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:07 PM | Show all posts
Semoga dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:09 PM | Show all posts
InsyaAllah.. smoga dipermudahkan. Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan... Aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga dipermudahkan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tertengok episod last elizad dalam MW dia cakap doakan dia sebab dia nak buat ivf lepas tu. semoga murah rezeki anak. Banyak rehat dan doa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:39 PM | Show all posts
semoga murah rezeki elizad lepas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:42 PM | Show all posts
inshaAllah moga dimudahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:43 PM | Show all posts
Semoga usaha ini berbuah hasil. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga berjaya Elizad. Aminnnn...

Tapi meols mcm kuuuurang setuju sikit di announce ni. Sbb apa tau? This will be an unnecessary added pressure. Yelah, sbb netz semua tau kan tgh treatment... Nanti dok terfikir2 plk, apa netz ckp, apa netz bawangkan.
Anyhooooo, meols doakan Elizar birjaya. Aminnn... R3lax and jgn fikir byk2. Just free your mind.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:35 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan urusan elizad..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:59 PM | Show all posts


IVF ni yg leceh kena cucuk perut tiap hari.

Lepas dah cucuk berhari hari jugak kita tunggu period keluar (sikit tak banyak) lepas itu bila telor kita start membiak dgn banyaknya haa ini paling tak selesa (ala ala segugut). Bila telor dikeluarkan mcm aii ovari dipenuhi dgn cecair sampai tetiba jari tangan dan kaki jadi cramp. Masuk hospital doktor keluarkan cecair ini ber gallon. Sakit sangat!!

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga usaha dia membuahkn hasil & di berikan rezeki zuriat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 18-2-2020 01:59 PM
IVF ni yg leceh kena cucuk perut tiap hari.

Lepas dah cucuk berhari hari jugak kita tunggu pe ...

Oh u IVF juga? sama macam tokti. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat jelah diam2 cam tok ti
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan...aku pun masih menanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list