Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4973
View
123
Reply

"Suara Ayah Dia Meraung Sampai Tingkat 3 Dengar" - Staff Gesa Henti Kutuk Bapa Bayi

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2020 11:09 AM | Show all posts |Read mode
Bayangkan dengan cuaca yang panas di Malaysia, haba yang boleh dikumpul dalam kereta boleh meningkat setiap saat. Strok haba boleh berlaku dan kanak-kanak kecil lebih berisiko terkenanya!




Kredit foto: Anonymous




Anak meninggal dalam kereta: Bahaya strok haba yang kita tak sedar.


Berita seorang bayi ditemui mati dalam kenderaan yang berlaku di Kompleks Tun Razak di Indera Mahkota, Kuantan sangat menyayat hati.


Susulan kejadian itu, netizen mula menyalahkan bapanya yang bersikap cuai dalam hal ini.


Seorang warganet yang merupakan salah seorang staff yang bekerja di bangunan yang sama tampil menceritakan keadaan sebenar.





Menurutnya rutin menghantar anaknya ke taska adalah dilakukan oleh ibu mangsa. Kebetulan pada hari kejadian, ibu mangsa dikatakan perlu bertugas di luar kawasan dan tugas tersebut diambil alih oleh bapa mangsa.


Si bapa hanya menyedari bayinya tertinggal dalam kereta 4 jam kemudian.


Suara ayah dia meraung sebut Allahuakbar tu sampai kami yang kat tingkat 3 dengar jelas....


Kredit foto: Facebook Aku Arejax




Pemuda ini juga menyeru kepada netizen agar berhenti mengkritik bapa mangsa dan mendoakan agar mereka sekeluarga diberikan kekuatan menghadapi ujian ini.


Memang tidak dinafikan, kepenatan dan lambakan kerja mampu mengganggu fikiran ibu bapa hingga mereka boleh terlupa tentang sesuatu apatah lagi sesuatu perkara yang bukan rutinnya. Yang lebih buruk hingga terlupa anda tertinggal anak dalam kereta.


Malang tak berbau. Semoga kita mengambil iktibar dari kisah ini.- CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 11:19 AM | Show all posts
walau sibuk macamanapun takkanla smpai 4 jam terlupa...ni jenis pelupa tahap apa dah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah teka dah mesti sebelum ni rutin bukan bapa yang buat....
Tak.de pun rasa nak kutuk bapa tu....sebab bila baca dia kelam.kabut hantar semua orang. ..

Mesti ayah tu seumur hidup terbayang dan terasa bersalah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:29 AM | Show all posts
hurm nak buat mcm mn dah lupa...

Innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun.... Sedihnye.
Semoga perkara yg sama tak jadi pada kita.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x kutuk..sebab bagi aku.. Kalau nak jadi mcm mana kita usaha elakkan tetap akan jadi.

Yg kutuk2 bapa arwah bayi ni mungkin tak sedar bahawa bapa budak ni dah dihukum dgn rasa bersalah hingga nafas terakhir kerana lupa yg arwah dlm kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:36 AM | Show all posts
turut simpati. x kutuk pun. tapi tula bab anak boleh lupa x tau nk cakap pe.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:38 AM | Show all posts
merrissa replied at 18-2-2020 11:29 AM
hurm nak buat mcm mn dah lupa...

Innalillah

jenis parking kete, cabut kunci terus keluar.. x toleh belakang cek cermin tutup ke x..tapi tula.. benda dah jadi. doa baik2 jela..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:40 AM | Show all posts
bila aku baca bapa dia ulang alik hntr anak sekolah lepas tu balik rumah ambil pula isteri dan arwah ni..  memang bole jadi lupa sebb bnyk bnda nk kena buat kan. . tak baik kecam bapa ni.. sudah lah sedih kehilangan anak.. orang pulak kecam macam2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
I kutuk la gak sambil2 i kutuk laki i sendiri sbb penah tertinggal anak dlm kreta.. tapi dh smpi rumah.. 10minit gk.. i turun bawah tnya mana budak, br dia kelam kabut cari.. terlupa ni mmg x boleh elak tp kdg2 dtg dr sikap sendiri gak sbb jenis ambil mudah dlm kebanyakan hal.. semoga family lelaki ni bawa dia berubat atau dptkan rawatan trauma ke.. kl dia "sakit", kesian pd anak2 lain & isteri  yg perlukan ketua keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:50 AM | Show all posts
zulka replied at 18-2-2020 03:19 AM
walau sibuk macamanapun takkanla smpai 4 jam terlupa...ni jenis pelupa tahap apa dah ni..

jgn la ckp camtu bam zul..

saya sendiri pun mcm tu..

the moment sy duduk je dlm my office pagi2 tu, terus buat kerja..

sedar2 dah jam 12.. bila kerja ni kdg2 kita mmg xsempat nak fokus kpd benda lain dah..

cuma me selalu berdoa kpd Allah, jgn la diuji mcm ni.. takut sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu orang perempuan patut utamakan rumah tangga. Ni sibuk bekerja sampai anak2 jadi mangsa. Tanggungjawab lelaki cari duit tanggung keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:51 AM | Show all posts
cuba kalau maknya pulak yang terlupa..
kenyang la kena kutuk cuai la itu la ini la..

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni kalau ade baby jgn la letak baby seat kat belakang, letak je kat kerusi depan belah penumpang. Untuk elak lupa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin lepas ni patut ade acik security guard/cleaner buat seround dua check kereta2 staff kampeni kot2 ade tertinggal anak
Tak pun setiap lif pejabat buh reminder "anda pasti anda tak tertinggal anak kat seat kereta?????"
Pastu sampai je opis acik sekretari duk peringat staff hari2 "you sure you takde tinggal anak kat kereta??"
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:58 AM | Show all posts
ada org kecam ke..buat la cmana pun satu hari tetap akan lupa jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:59 AM | Show all posts
kesian dia
takde bapak yg waras dalam donia ni nak benda macam ni jadi
jangan la dikutuk2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:05 PM | Show all posts
delsmomm replied at 18-2-2020 11:50 AM
jgn la ckp camtu bam zul..

saya sendiri pun mcm tu..

aku bukan nak kecam, tapi pada aku benda paling utama sekali adalah keluarga...kerja soal kedua..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:06 PM | Show all posts
netizen mmg sesuka hati je duk mengata..dh kene btg hidung sendiri baru tau...xde pun mak ayah sesaja nk tinggl anak dlm kete camtu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:08 PM | Show all posts
semoga Allah sentiasa melindungi aku dan keluarga aku daripada bencana yang buruk seperti ini dan seangkatan dengannya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list