Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8203
View
163
Reply

[Tempatan] Bunuh Diri di Bera Gara-Gara Isteri Lepaskan Burung Merbok Bernilai 15K

[Copy link]

Author: Hidup.Melayu    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-2-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 07:12 PM
Oooo kaler merah ek sg bernsm

Baru la terangkat...meletops gitchewww
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 07:15 PM
Baru la terangkat...meletops gitchewww

Cmn ye meketopp.. konpius
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:27 PM | Show all posts
puteribaya replied at 17-2-2020 08:08 PM
ko kena paham..Allah cipta binatang..ada yg utk liar..ada yg utk makanan..sila refer surah alAn'am ...

Ribu tahun dahulu semua binatang termasuk lembu kambing kerbau ayam itik tu binatang liar.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah dia marah sbb terpaksa bermadu dengan merbok,?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:34 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 18-2-2020 03:33 PM
Dok kondo pun di hangkutnya langsir merah & tikar getah merah.....

Rezeki jgn membazir

Hakak gigih datang tread ni nak menangisi pemergian si mati, tiba2 jadi tread lawak kondo pulak..sabo je la kome semua.. Depression ke? Innalillah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:40 PM | Show all posts
mesti ada something wrong somewhere else ni... pertama burung tu mahal.... mungkin dia nak jual? dah labur dekat situ... last2 bini pprt hina dan tersial pergi lepaskan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:43 PM | Show all posts
puteribaya replied at 18-2-2020 11:49 AM
maaf peminat burung..tapi iols sgt x sokong,burung ni fitrah dia terbang, kalau dikurung sangkar kec ...

khenn... walaupun cage besar iols tetap tak setuju bela burung ni.... dia patut bebas di luar... cuba kalau manusia kena kurung dalam cage.. mau tak mental?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:44 PM | Show all posts
sape tahu kisah sebenar ni?
why isteri lepas burung tu?
ke dia tak tahu nilai burung tu?
ke burung tu burung rakan yang di pinjam?
jadi bila di lepaskan memang terkejut beruk la dia 15k terbang pergi begitu saja...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
alahai sbb burung tergadai nyawa..burung boleh cari, tapi nyawa?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Burung merbok memang mahal
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ...... bini dah xtahan

Koserrlah nak bunuh diri sbb burung
Bukann burung sendiri yang terbang

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 18-2-2020 07:44 PM
sape tahu kisah sebenar ni?
why isteri lepas burung tu?
ke dia tak tahu nilai burung tu?

Burung merbok ni blh kata ada game nyanyi tiap2 bulan kalah ajl..mmg menang duit la sbb tu harga dia tinggi. Confirm yg harga 15k ni mmg selalu jd champion.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 18-2-2020 07:43 PM
khenn... walaupun cage besar iols tetap tak setuju bela burung ni.... dia patut bebas di luar... c ...

Ada setengah orang lebih memilih duduk dlm penjara, makan tanggung berak cangkung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 18-2-2020 07:13 PM
Bkn salah bahasa...salah penggunaan je...

BM byk kata ganti diri menunjukkn bahasa melayu kaya  ...

Aku belajar Mandarin  Wo= Saya, Ni= Awak

Aku belajar English , I = Saya, You = Awak

Hanya dalam Bahasa Melayu je

Saya, Aku, Kite, Orang, Hambe, Ambo

Engkau, Kau Anda Engko Ko Kamu, Awak Mu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 18-2-2020 11:09 AM
diamlah kau bugis

Serius ke mod dia ni bugis doomok tu ? So posting dia ni sahih ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 18-2-2020 07:27 PM
Ribu tahun dahulu semua binatang termasuk lembu kambing kerbau ayam itik tu binatang liar.


Jutaan tahun dahulu.

Ayam dan Burung adalah seekor dinosaur...mereka dari moyang yang sama dengan Buaya.

IMG_20200218_220140.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
hr tu ada org share ckp kat kelantan...kes putus tunang...ni bera lak..mn satu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-2-2020 10:01 PM
Serius ke mod dia ni bugis doomok tu ? So posting dia ni sahih ke ?

Tidak syak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 06:46 PM
Ye betull.. itulaa ekslysifnyaa.. ko nak tiru ke decorasinya ...

Giler kau nk tiru deko dia....

So yesterday.....tapi exclusip utk org sabak benam
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:51 PM | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 06:02 PM
Tu la...aku Rasa sebab Bahasa Melayu NI bukan suatu Bahasa yang bagus utk digunakan dlm perbincang ...

omputih pun ramai bercerai...omputih pun ramai ja gaduh2 sampai mati bertumbuk bagai...padahal guna bahasa english...

masalah komunikasi bukan isu di kalangan melayu aja...
ini lebih kepada masalah orang asia...
kerana budaya orang asia yang lebih tertutup dan budaya seniority yang kita amalkan...
budaya seniority ni..kalau bawa masuk meeting, guna bahasa english sekalipun, level2 junior tak berpangkat tetap diam tak berkutik kena hentam kaw2 sebab kena hormat senior...

menggunakan alasan bahasa untuk justifikasi kelemahan komunikasi memang alasan tak kuat
lainlah kalau pasangan guna bahasa lain2..
memanglah english guna I You sahaja, tapi omputih kalau guna bahasa pasar mereka atau dialek pun entah2 lebih teruk daripada bahasa kita.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list