Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8247
View
163
Reply

[Tempatan] Bunuh Diri di Bera Gara-Gara Isteri Lepaskan Burung Merbok Bernilai 15K

[Copy link]

Author: Hidup.Melayu    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 12:28 PM
Jaki betul dengan rumah orang Tak berjubin

Tu kalau berjubin mahu guna sihir santau terus ka ...

Aaa aku antar bomoh pemikat sbb ko kayeee
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 12:29 PM
Aaa aku antar bomoh pemikat sbb ko kayeee

Jaga je laki ko tu....Tak payah nak gatal kelent sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 12:29 PM
Jaga je laki ko tu....Tak payah nak gatal kelent sangat.

Laaa.. ape salahnyaaa.. aku nak org kaye mcm ekau.. rumah kondo.. kayanyaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 12:31 PM
Laaa.. ape salahnyaaa.. aku nak org kaye mcm ekau.. rumah kondo.. kayanyaaa

Malas aku nak layan bangsa kuat iri hati ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia frust dgn bini ni.. Kecewa kenapa bini tu buat cmtu.. Malay family communication out sikit, dok pendam, bini pendam geram kat burung, laki lak tak faham kenapa bini tak faham or support hobi dia.. Last2 jadi cmni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 12:31 PM
Malas aku nak layan bangsa kuat iri hati ni

Aku bangga dgn eksu adelaa.. ade kondo.. ade rupe.. kete besar.. ade duit bykk.. ade kebun kelapa byk.. pandai jahit lgsir rumah.. rumah pakai tikar getah merah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 11:45 AM
Ko ingat Daerah Sabak Bernam macam Daerah Parit ko ke?


bodoh betul la boogeez ni.. kg family aku dekat perak la bodohhhhhh..  aku lahir kl la bodohhhhh.. tulah payah jenis manusia tak de rupa + iq rendah ni. berapa kali aku nak kena ulang bodohhhh oiiiii..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 10:59 AM
Lebih baik berlaki kaki main burung dari berlaki kaki main perempuan, penagih dadah.

ye bener hidup melayu...cuma nk kata kt sini...mcm x berbaloi laa jgk ilang nyawa sbb burung merbok...tp itulaa...ajal di tgn tuhan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 18-2-2020 12:37 PM
bodoh betul la boogeez ni.. kg family aku dekat perak la bodohhhhhh..  aku lahir kl la bodohhhhh ...

Jgn marah dia laa.. dia kaye.. ade kondo..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 18-2-2020 12:37 PM
bodoh betul la boogeez ni.. kg family aku dekat perak la bodohhhhhh..  aku lahir kl la bodohhhhh ...

Betula Daerah Parit kat Perak kannn...takkan kat KL pulak'...bodoh betul ko ni patut la jadi kuli Jepun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 18-2-2020 12:34 PM
Dia frust dgn bini ni.. Kecewa kenapa bini tu buat cmtu.. Malay family communication out sikit, dok  ...

Sebab tu kes penceraian kaum Melayu tinggi...sebab komunikasi kurang...

Mungkin diorg kena belajar guna Bahasa dengan dialek YG lebih terhormat atau orang Jawa kata Bahasa Halus....baru lah tiada yang terasa hati dalam memberi pendapat dan teguran.

Bahasa Melayu ni pada aku jenis Bahasa kasar kalau ceramah Ugama dlm BM tu menjerit2 keras percakapannye macam terrorist.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 12:35 PM
Aku bangga dgn eksu adelaa.. ade kondo.. ade rupe.. kete besar.. ade duit bykk.. ade kebun kelapa  ...


Memang la kayo sis....NI tengah baring tepi duit...katil xda cadar

IMG_20200218_125005.jpg



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 12:50 PM
Memang la kayo sis....NI tengah baring tepi duit...katil xda cadar

Wow kayanyaa koo ala ala alif sukriak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 12:55 PM
Wow kayanyaa koo ala ala alif sukriak..


Tu la noks....meols nak simpan Kat bank ni...layan forum kejap...sambil guling2 atas katil.

Orang Sabak Bernam dan Selangor semua hardworking taw...bukannye jadi taik forum
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-2-2020 12:42 PM
Jgn marah dia laa.. dia kaye.. ade kondo..

dah la kaya, ada kondo.. serba serbi sempurna
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 12:44 PM
Betula Daerah Parit kat Perak kannn...takkan kat KL pulak'...bodoh betul ko ni patut la jadi kuli  ...

memang la parit dekat perak.. takkan la sabak bernam belah perak.. apa punya iq la kau ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 18-2-2020 12:59 PM
dah la kaya, ada kondo.. serba serbi sempurna

Aahhh.. rasanya dia sepupu sepapat dgn syed mukhtar alnukhari.. untung dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 18-2-2020 01:00 PM
memang la parit dekat perak.. takkan la sabak bernam belah perak.. apa punya iq la kau ni

Sebab tu ko keje jadi kuli Jepun....masih duduk dlm tempurung Melayu...Daerah Sabak Bernam dah maju pun ko tak tahu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Hidup.Melayu at 18-2-2020 01:21 PM
Kurex replied at 18-2-2020 12:59 PM
dah la kaya, ada kondo.. serba serbi sempurna


Elok sangat la tu...orang Perak NI busuk hati memang kuat kann...Frank Swettenhem pun Ada tulis pasal orang negeri ko culik bini orang lepastu romen bini orang depan mayat suami pompuan tu.

Busuk hati kuat sangat..  koje udoh le pemaleih.

Engko ni orang Parit, Buritan tu orang Ipoh tapi perangai Typical Melayu sangat busuk hati kuat bebeno
Screenshot_2020-02-18-13-18-52-053_com.android.chrome.png Screenshot_2020-02-18-13-18-52-053_com.android.chrome.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup.Melayu replied at 18-2-2020 10:57 AM
Sebab dia sayang bini dia

Kerana seekor burung. Hmmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list