Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
107151
View
1989
Reply

Ashraf Sinclair meninggal dunia

   Close [Copy link]

Author: certiorari       Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
baru dgr kt tv.. kite ni manusia fasa ke 5. tanda2 nk kiamat..  manusia mati mengejut...same2 la kite beringat...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah....byk kematian mengejut akhir2 ni...
Takziah bcl dan keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by abadi84 at 18-2-2020 10:00 AM
Adeakukesah11 replied at 18-2-2020 08:31 AM
The sinclairs ni ada isu hina ustaz ke ?


Taklah.
Aku ckp utk forumers semua dlm ni
Klu ustaz yg menunggang agama aku pahamlah
Ni semua ustaz dilekeh
Yg menegur semua dihugahnya

Pada aku klu kita tak mampu menegah perkara salah
Cukuplah klu x menyokong
Dan membenci PERBUATAN trsebut di dlm hati.
Aku maksudkan kita semua
Bkn semata arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:15 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-2-2020 08:30 AM
Korang start la jogging. .exercise. ..jaga makan weiii. .start dari sekarang. ...

Arwah Lok U meninggal masa lepas balik jogging... kalau dah ajal tu mmg takkan awal atau lewat sesaat pun.. itu jani DIA
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:15 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-2-2020 08:30 AM
Korang start la jogging. .exercise. ..jaga makan weiii. .start dari sekarang. ...

Ajal x kenal orang sihat ke sakit... ikut kan arwah pun slalu p gim slalu xercise jugak kan... tp yela dah sampai masa.. jaga la cam mane pun tetap akan pergi juga
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 18-2-2020 08:53 AM
iol dah sebulan asyik rasa chest pain belah kiri. Tapi nak sedapkan hati iol ckp angin je kot tola ...

Better check sis. Kadang benda kecik je kita tak tau kan.
I masi takleh percaya. Mungkin kebumi kat jakarta sbb family arwah nampak rapat pada anak dia noah dan BCL.
Last year i ingat video diorang fly ke LA ke Hawaii, naik bussiness class. Arwah suapkan anak dia c noah makan dalam flight. Awal pagi breakfast. Nampak loving father sgt arwah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah buat buck and rest of the family.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru dengar di radio,  terus buka cari forum.

Takziah buat keluarga beliau.

Tak sangka muda lagi,  baru je cerita pasal kematian kat board fd.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:16 AM | Show all posts
Innalillah.. semoga diampunkan segala dosanya
dan ditempatkan bersama golongan yang beriman..


Aamiinn..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-2-2020 09:07 AM
Apsal ya ummah fit selalu kena heart attack? Kelig aiol pon fit, slim and lemak memang lansung tak ...

Tak tahu la... Tp life style main peranan agaknya...

Arwah kwn sy ni beban tugas dia berat. Banyak pegang tgjwb.. Stress mgkin.. Jd dia selalu bersukan utk release stress keja...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah... mati itu pasti. Hidup insyallah..

Allahummaghfirlahu warhamhu wa afihi wafu anhu

Ya Allah! Ampunilah almarhum, berilah dia rahmat-mu, kesejahteraan, serta maafkanlah kesalahannya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:18 AM | Show all posts
takziah.
meols dengar prem n rod berdebat pagi ni pukul 7 sampai opis before 730 pelik lah mana aisyah eh aisyah cuti ke.
ni baru skrol timeline nampak news

alfatihah pada arwah. semoga the whole family tabah,especially the parents
no parents should bury their child
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahhiwainnailahirojiun..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun.
Another shocked death. Semoga dirahmati Allah ya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:19 AM | Show all posts
Al-fatihah
takziah bt keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:19 AM | Show all posts
iminidin replied at 18-2-2020 01:01 AM
Pengalaman kwn br je meninggal dunia disember lepas.

Arwah mmg fit. 3 kali seminggu bersukan. B ...

Takziah tuk kawan u,

i pun ada sakit cucu2 kat dada kira, tapi hari tu lepas gi hospital doktor bagi ubat gastrik paling kuat dah ok,
tpi kadang2 ada datang lagi sakit dada kiri tu, takut plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
rosasen replied at 18-2-2020 09:00 AM
gi la buat ECG test kt klinik..

ECG test tu berapa lama ye test dia sis?
Kita tak tau apa dugaan kite kan. Hidup BCL nampak sempurna. Rupa yg cantik. Duit banyak. Senang lah. Nak balik hari overseas pun takde hal. Family2 BCL jugak rapat2 antara satu sama lain. Punya rezeki anak. Tapi ini rupanya dugaan BCL, suami yg baik dan  penyayang pergi dulu. Ini semua ketentuan Ilahi. Semoga tenang arwah di sana dan di tempatkan di kalangan orang beriman...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 18-2-2020 09:01 AM
Pengalaman kwn br je meninggal dunia disember lepas.

Arwah mmg fit. 3 kali seminggu bersukan. B ...

Boleh tanye umur berapa arwah kawan sis?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 18-2-2020 09:16 AM
Tak tahu la... Tp life style main peranan agaknya...

Arwah kwn sy ni beban tugas dia berat. Ban ...

Macam juga aruah cikgu kat daerah aiol tahun lepas. Kebetulan aruah guru SPBT. Masa sedang urus SPBT, aruah kena heart attack pastu meninggal. Ramai syak karna terlalu penat. Aruah ni aktif bersukan orangnya. Kawan2 dia suma tak sangka dia pergi awal. Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:21 AM | Show all posts
Terkejut dengar dekat MixFM. Semoga BCL & keluarga tabah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list