Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
110342
View
1989
Reply

Ashraf Sinclair meninggal dunia

   Close [Copy link]

Author: certiorari       Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
LipasComel replied at 18-2-2020 08:34 AM
innalillahiwainnailaihirajiun..
muda lagi kan. sekarang ni senangnya orang kena sakit jantung. mung ...

Cuba u baca tentang cardiac arrest.
Bukan sebab lifestyle tak jaga. Org aktif pun boleh kena.
Semoga Allah ampunkan segala dosa Ashraf.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 09:06 AM | Show all posts
serangan jantung ni memang menakutkan

ada cousin kawan aku mati sebab cardiac arrest masa nak makan dinner . Medical check up dua minggu sebelum tu takde tunjuk apa apa masaalah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 18-2-2020 09:01 AM
Pengalaman kwn br je meninggal dunia disember lepas.

Arwah mmg fit. 3 kali seminggu bersukan. B ...

Apsal ya ummah fit selalu kena heart attack? Kelig aiol pon fit, slim and lemak memang lansung takda kat badan, but hada heart problem juga.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 18-2-2020 08:53 AM
iol dah sebulan asyik rasa chest pain belah kiri. Tapi nak sedapkan hati iol ckp angin je kot tola ...

Ijn sekarang dah ada private clinic yg boleh walk in je utk buat check up. Tak perlu referral. U pegi la check bila ada masa.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:08 AM | Show all posts
terkejut sgt... innalillah..... menginjak usia lebih2 40 an... kene start muhasabah diri....

akan datang mcm2 dugaan... semoga kita semua dipermudahkan segala urusan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 18-2-2020 08:30 AM
Korang start la jogging. .exercise. ..jaga makan weiii. .start dari sekarang. ...

Boleh elak mati ke kak noor?
Apalah akak ni komen mcm ni..sensitif la sikit mcm org tu tak jaga diri..
Semoga BCL & keluarga tabah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
ya allah..innalillahiwainalillahirajiun..salam takziah bcl..semoga Allah ampunkan segala dosa2 arwah..dipermudahkan urusan..ditempatkan bersama orang yg soleh..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
aishah sinclair x masuk konti mix fm. diorng just pasang lagu2 sedih je. innallillahirojiun..... Al Fatihah, sorang orang2 kita dijemput hukum.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:09 AM | Show all posts
Xim replied at 18-2-2020 09:05 AM
Maknenye mmg ade selalu la rase mcm sesak2 dada . Bkn 2bln sekali gitu kan ? Mudah2an xde pape la  ...

kalau u risau, or ada tanda2 pelik yg sepatutnye takde dlm kehidupan sehari-harian, better pergi buat appointment jumpa doctor. cuma your doctor je boleh kasi jawapan dgn jumpa face-to-face & check up. if tak setuju dgn satu doctor, jumpa doctor lain utk 2nd opinion (tapi rahsiakan kat 2nd doctor tu why u tak setuju dgn the first doctor, until dia dah habis kasi penerangan )

all the best
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 18-2-2020 09:01 AM
Pengalaman kwn br je meninggal dunia disember lepas.

Arwah mmg fit. 3 kali seminggu bersukan. B ...

Ya Allah . Kesiannye . Aktif plak tu . Memang susah jugak la nak assume sihat ke x kalau cmtu . Thanks for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah bcl dan family
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:11 AM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun...takziah untuk family..patutla pagi ni kat radio dok pasang lagu "cinta sejati" BCL..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 18-2-2020 08:39 AM
Tadi malam tengok live Indonesian Idol kat RCTI, BCL juri..  Mmg sedih lah kn bila baru balik kerja, ...

Ye ke sis.
I ingat lagi diorang ni mase kawin 2006 dulu, sbb i minat BCL. Lagi2 dia kan top dulu kat hot fm tajuk ingar dgn sunny tu.
Pastu kawin dgn arwah sinclair macam fairy tale sgt. Sbb nampak padan sgt. Seorang cantik seorang pulak tampan. Gambar nikah diorang pun i ingat lagi cantik sgt BCL. Aihhhh... ini mengingatkan kita. Yg kita ni bukan sapa2 pun. Allah s.w.t jugak yang berkuasa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sunshinelady replied at 18-2-2020 09:09 AM
kalau u risau, or ada tanda2 pelik yg sepatutnye takde dlm kehidupan sehari-harian, better pergi b ...

Penah jugak borak2 santai dgn doc mase tu . Dia kate maybe sbb kurang exercise . Tp so far baru tnye sorg je . Hahahha . Ok ok . Thanks ye
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:12 AM | Show all posts
terkejutnya..semoga arwah ditempatkan di kalangan org beriman..takzian buat BCL dan keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:12 AM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun

Al-Fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
novlin replied at 18-2-2020 08:46 AM
arwah and bini sejenis yg jaga kesihatan diet sihat pelbagai ni...
sbb tu iols terkejut bila baca ...

Maybe faktor penat kot. Sbb bari balik overseas kan 3 hari lepas. Entah i pun tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:13 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-2-2020 08:30 AM
Korang start la jogging. .exercise. ..jaga makan weiii. .start dari sekarang. ...

couple mmg rajin excise pg gym
mkn pn healthy food cuma tu la suka berparty
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 18-2-2020 08:53 AM
iol dah sebulan asyik rasa chest pain belah kiri. Tapi nak sedapkan hati iol ckp angin je kot tola ...

Dia sakit bulan kt dada je. Dada rasa ditekan, tapi rasa burning area lengan kiri snpai leher

Gi buat ecg. Sblm ni iols pernah jatuh dan sakit area tu mcm risau jgk tapi rupanya ribs iols je yang retak
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:13 AM | Show all posts
Innalillahiwailaihirojiun...

terkejut jugak dgr radia mix tadi pasal ashraf sinclair. Patutlah aisyah takda kt konti mix pagi neh.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list