Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
110101
View
1989
Reply

Ashraf Sinclair meninggal dunia

   Close [Copy link]

Author: certiorari    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2020 07:51 PM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun

Salam takziah BCL dan keluarga
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-2-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 18-2-2020 08:22 PM
Sedih tgk kat ig video pemakaman tu, nangis2 noah tu.
Pastu bila tgk BCL duk sorang2 tepi kubur tgk ...

Dua kali akk tengok video dia duduk tepi kubur sambil mulut bercakap. Dia berbual dgn harapan arwah dengar. Akak oun kalau ke kubur ayah, gitu juga. Berbual dgn arwah. Kadang2 rasa puas dpt berbual tuZ Dpt hilangkan sikit rasa rindu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 18-2-2020 08:33 PM
kenapa letak gambar arwah?

Tu adat diaorg disana.. Kawan mak akak meninggal oun dibuat gitu walau dah berpuluh tahun dok sini. Dia org minang juga. Berharta. Pelik sangat bila dibuat kat sini tapi kitorng time tu x cakap apa2 pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 19-2-2020 11:48 AM
Nak nangis rasa lepas tengok yuna nangis

Aku x fokus orang lain..

Aku fokus bunga..

Dia nampak lost sangat2..

Kisah cinta dia mmg kisah cinta sejati...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-2-2020 06:06 PM
Bagus betul Ashraf ni.

Masa hidup, punya la dikeji. DIKEJI ok. DIKEJI. Tak caya, dig balik thread ...

Dicerca sbb menjalani gaya hidup urban, kat malaysia ni mmg mcm anti sikit kat sapa2 yg life acah bando, acah2 urban.
Depa suka yg biasa2, kampung people punya style.
Sbb tu bila artis2 basuh periuk belanga la,masak kt laki la ,pi pasar mlm la beli baju murah la, mkn nasi ngn tgn, pakai tudung bawal n blablaaa terus jd pujaan ummah.

Yg acah2 bangsarian, speaking berabuk, makan fine dining, sosial  dan sexy sana sini mmg jadi modal kecaman netizen.
Padahal artis2 tu wat hal depa je tak kacau org pun or g cari gaduh ngn netizen ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 18-2-2020 08:48 PM
Sedih betul tengok pics BCL.. n Noah especially. Such a strong boy. Nampak macam takmau nangis tapi  ...

Noah & BCL sedaya hati cuba kawal diri. Tp x terbendung dah.. Malam tadi ada buat majlis utk arwah. Tp x ada video dalam majlis. Cuma diluar pintu je. Katanya majlis utk keluarga dan sahabat handai je. Mcm tahlil la kot..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 19-2-2020 05:52 PM
Org yg hampir ajal ni sbnrnya dh blh rse...arwah asben sy dulu..smggu sblm meninggal,dia kena ward ...

Huhu... Semoga Allah lapangkan kuburnya, terangi dan jadikan kuburnya sebagai taman2 syurga ye kak. Aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 19-2-2020 07:48 PM
Nak nangis rasa lepas tengok yuna nangis

Kalau iols yuna pun iols sedih gila. Yuna ank tunggal. Bila kawin dgn Adam, automatik sheols ada abg2 & kakak2.  Ada ank2 sedara bijak & comel. Mcm baru nk dpt rasa manisnya ada siblings. Sedihnyaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 19-2-2020 01:09 PM
Sedihnya...

Ohmaiii.... sumpah gambar ni buat i sedih
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 18-2-2020 09:14 PM
Pak mat mmg sgt kuat...dia kuat demi anak2 menantu dan cucu2 dia..dalam hati hanya dia je tau bila ...

Akak tengok pakmat sambut jenazah dan turunkan ke liang lahad, lepas tu buka ikatan kain kapan tu oun akak dah sayu sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 19-2-2020 07:48 PM
Nak nangis rasa lepas tengok yuna nangis

aisyah dah tak boleh tahan sebak takleh dok situ..sebak tengok.. adam mesti tahan je remul hati tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
jlocute replied at 19-2-2020 07:44 PM
https://youtu.be/7QFKeMPq-0Q

thank you, chuolls.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 18-2-2020 09:19 PM
Dah kering air mata tu... nak betul2 rasa bila semua orang dah balik atau tinggal sorang diri. Tim ...

Betul sangat cakap Mak BH tu. Bila semua dah balik dan kita terpaksa meneruskan kehidupan , memang masa tu down habis. Akak kehilangan Ayah dulu gitu la sebab akak paling manja dgn arwah. Dah 20 tahun tp masih lemah lutut kalau pandang kain arwah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 19-2-2020 08:04 PM
Akak tengok pakmat sambut jenazah dan turunkan ke liang lahad, lepas tu buka ikatan kain kapan tu  ...

betul

runtun hati tgk pak mat kuatkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 19-2-2020 08:07 PM
Betul sangat cakap Mak BH tu. Bila semua dah balik dan kita terpaksa meneruskan kehidupan , memang ...

kita akan rasa sunyi sepi kosong walau suasana sekeliling hiruk pikuk
.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 19-2-2020 07:22 PM
Sbb dulu2 kita org islam x brp diajar ttg solat jenazah dan fadilat nya....lately 6 7 thn kebelaka ...

Ya betuiii...mcm arwah syarifah aini kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 19-2-2020 06:48 PM
Bcl ni if kt umah dia post vid dia or tgh holiday dlm hotel lg ke mmg muka x mekap eyebag segedaba ...

Post dia kt ig pendek2 je caption, buat kek kat anak pun xde karangan panjang lebar up diri sendiri ibu yg terbaik ke apa hahah.
Simple je kan.

Masa ngandung kat noah dulu badan dia ngembang teruk gak nk plak lepas bersalin sembab sana sini tp elok je dia berjaya slimm kan badan balik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Vellfire BCL plate nya BCL. The Mercedez plate no is RAF. So ummah yg mengata arwah Serap ni makan hasil BCL wajib rasa malu. He ols earned a lot yaaaah. Mampu bagi kemewahan ke anak bini he ols.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 19-2-2020 08:19 PM
Kak-Leen replied at 19-2-2020 08:07 PM
Betul sangat cakap Mak BH tu. Bila semua dah balik dan kita terpaksa meneruskan kehidupan , memang ...


Mak iols cakap time nk kemas almari baju2 tu paling perit. Mcm BCL ni lagi kena kuat psl ada Noah masih kecil. Nak pujuk hati sendiri lagi, nk pujuk anak lagi. Siannnn ..support system mesti kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mumiey replied at 19-2-2020 06:17 PM
tu lah I rasa arwah ni dididik elok agama pun ada so dah bertunjang di dalam hati dia .. hati pula ...

Alumni uitm...sah2 belajaq subject agama sepjg tempoh pengajian...siap ada hafazan...mcm mrsm juga...wajib lulus pulak tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list