Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
1912
View
31
Reply

Pukau Is Real

[Copy link]

Author: Victorioussss    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2020 01:11 PM | Show all posts
semoga sister selamat hendaknya yach
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 01:28 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-2-2020 01:04 PM
La kesiannya chuols. Nasib baik boss xpotong gaji. Mmg bangsa apa pun ade je ilmu hitam dorg. Logi ...

Alhamdulillah u, dapat boss yang memahami dan sangat percaya kat pekerja dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.. Tak pernah kena.. Maybe sbb iols selekeh
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
I pernah kne pukau tme muda2 belasan spm...

Tp i kne pukau tepuk..die tap bahu i 3x... Lelaki indon tp blh ckp melayu fasih...i kne kt starhill.. tme tu pavi blm wujud lg...

So hilang hp n wallet..die mntk n i bg...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 04:23 AM | Show all posts
aku pon penah kena.. masa tu my husband & i belum kawin lg.. and he's working in somewhere in east coast. so 1 day tu aku dgn bf (hubby) tertinggal barang kt rumah sewa dia (banglo mewah with alarm security system)

masa pulang tu, aku terus ke ruang tamu & bf aku pergi ke atas bilik utama utk amek something.. ntah mcmana kita org boleh tertido and only tersedar lepas maghrib.. bayangkan laa lps waktu asar kot.. bila dah sedar, wallet my bf kosong xde duit, duit rm1k hilang mcm tu, my money pon hilang like rm300 from my wallet.

bila sedar tu mmg mamai, tertanya mcmana kita org boleh tertido.. then bf i tengok kt bilik maid yg tingkap kena kopek.. so i mmg expect akan terjadi kes pecah masuk dan seterusnya memukau. buat laporan polis, tp tiada tangkapan dilakukan smpai ada pondok kawalan didirikan  & dapat tngkap 4 ekor indonesia (pkerja kontrak) yg cuba memecah masuk rumah kluarga mat saleh time tu.. kira selang 5 buah dr kami..

sumpah, muka dah macam ape ntah lepas tu buat keje haram.. eiiii.. mujur tak dirogol kalau tak lagi naya.. duit memang boleh cari tp maruah aishhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
joyahglam replied at 18-2-2020 12:10 PM
I pun pernah terkena pukau.

Masa tu, I study di Seremban dan kerja part time kat satu mall ni. K ...

Kesiannya awk. Nasib baik boss memahami. Anyway, kedai xde cctv ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 05:14 PM | Show all posts
Lavender85 replied at 24-2-2020 03:45 PM
Kesiannya awk. Nasib baik boss memahami. Anyway, kedai xde cctv ke?

terima kasih.. Dalam kedai tak ada cctv u. small shop jer. lagipun kejadian berlaku pada tahun 1999

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 09:15 AM | Show all posts
makin teruk mereka pukau ..kawan aku baru je terkena pukau melalui call.. dia suruh bank in duit dekat dia.. ada beberapa akaun. sampai sanggup pinjam duit orang sekeliling semua untuk transfer kt orang tu.. last2 bila sedar rupanya dia dah hutang orang 7k dan semua dah transfer ke akaun orang tu. report polis dah dibuat dan tggu siasatan dijalankan je. dah la membe aku tu kerja biasa2 je..dugaan betul.kesian dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah kene..  Ms study. Sume tdo xsedar lgsg,  xjaga lgsg,  subuh pon xde yg tjaga. Memang nyenyak gile lah.

Sedar2 pagi kecoh2 member kalut hp ilang kat tangan.  Die tertdo malamnye smbil pegang phone. I siap marah lagi,  suh cari bebetul,  xkan la ilang.  Xpon bebudak ni prank.

Lepastu sorg sorg kawan i cakap phone dorg pon takde.  I bangun la cek phone bwh bantal mmg lesap.  

Beg duit limited edition i ngan kawan kene rembat sbb wallet lelaki.  Hahahha..  Kuang asam padahal Duit zero.  Student,  mne bduit.

Laptop kene kaut.  Rupenye die tendang pintu ade kesan tapal kasut n pecah kat bahagian lock. Xd sorg pon sedar bunyi ke ape ke.  Jiran sebelah pon xtau.  

Report polis pon xle buat ape,  dorg dtg tp cap jari pon xd.  Xd jejak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
joyahpotpet replied at 26-2-2020 09:15 AM
makin teruk mereka pukau ..kawan aku baru je terkena pukau melalui call.. dia suruh bank in duit dek ...

Mcm mana pukau melalui fon?dia ckp ape?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak penah kena pukau. Tak sure korang familiar tak dgn indon2 kalau diorg nak mencuri/xdpt mencuri diorg akan tinggalkan taik? Ni masa i sekolah dlu la kat umah parents. Sokmo la perasan kalau pagi2 je mesti ada taik bungkus dlm suratkhabar kt atas bumbung. Punyalaaaa busuk. Kerap juga terjadi. Tp rumah kitorang tak pernah la jd apa2 dimasuk pencuri ke apa. Mak biasa bangkit mlm2, semayang doa apa semua. Tp ni rumah landed la bergrill.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
So far,xpernah kena pukau..tp time study dlu,bilik sebelah pernah kena..habis laptop,fon,duit si pukau tu sapu,perempuan kata mereka..

MO pmpuan ni,dia ketuk2 pintu,buat2 salah bilik,konon2 tgh cari kawan tp sebenarnya "kwn" tu x wujud pun..bila dah bukak pintu,mmg semua kena..

And ikutkan,agaknya si pukau tu nak pukau org2 kt bilik sy jugak,tp masing2 malas bangun bukak pintu time dgr org ketuk,alhamdulillah,terselamat kitorg..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list