Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1730
View
31
Reply

Pukau Is Real

[Copy link]

Author: Victorioussss       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-2-2020 11:14 PM | Show all posts |Read mode
Hi korang

Today iols nak share experience iols sendiri. Hampir dipukau
Beberapa hari lalu iols pergi ke penang sentral untuk travel. Lepas redeem tiket, iols duduk kat kerusi depan kaunter dengan luggage bag, laptop bag dan sling bag. Iols tunggu la time untuk gi platform ade dalam 30 minit macam tu sebelum gate open

Iols memang selalu dengar music pakai earphone dan list tu random. Ade lagu melayu, engrish, bacaan quran and such. Tak lama lepas tu ade seorang lelaki indon. Yes indon duduk selang satu kerusi dari iols. Dia tak bawak apa2 beg, pakaian hitam. Iols tak tengok sangat dia tapi dari ekor mata memang nampak la stail indon dan rupa indon

Tak lama lepastu iols rasa mengantuk. Super duper mengantuk! Rasa macam kelopak mata tu berkilo kilo berat. Iols macam pelik la walhal malam sebelumnya memang dah syok membuta tak kan mengantuk lagi. Masa ni hati rasa macam tak best..macam tak kena..macam pelik. Firasat iols mengatakan lelaki sebelah tu tak baik dan berniat jahat tapi iols macam nak husnuzonnn lagi mungkin perasaan sendiri aje

Iols menguap beberapa kali dan handphone iols terus main next playlist iaitu nasyid khatam al quran. Terus semena mena iols rasa segar dan hilang ngantuk! Yes masa ni iols tak perasan lagi tapi tengok jam dah boleh pergi ke platform..indon kat sebelah tetibe anjak kerusi dan duduk betul2 sebelah iols. Tempat dia tadi diduduki oleh seorang lagi indon badan besar baju kaler kelabu

Iols capai beg dan berdiri nak tarik luggage..iols terpandang la muke indon baju hitam tu and guess what? mata dia bulat, merah macam tengah tahan marah, pandang tepat kat mata iols

iols tgk sepintas lalu dan berjalan macam keanu reeves dalam cerita john wick

sampai kat platform bawah tu baru iols fikir semula..this is cubaan pukau nak buat iols tertidur dan dorang bole rembat beg2 iols
dorang datang tak bawak satu beg pun which is sangat pelik untuk orang yang pergi kat terminal transportation. tujuan supaya memudahkan dorang merembat beg orang dan pretend tu beg dorang

iols sangat bersyukur Allah lindungi iols dan barang2 iols. rasa sangat lega tak hilang apa2
for you guys kalau travelling sorang2, make sure jangan duduk dekat dengan indon. pls baca any surah untuk pendinding. trust no strangers at all

be safe
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah tt selamat dan terhindar drpd bahaya. Masa zaman belajar dulu, balik kg selalu naik bas kat pudu.. masa tunggu bas paling tak suka kalau org yg duduk kt sebelah tu ramah tamah nk ajak kite berbual. Sbb takut diorang tu pukau pukau ni la..

Masa lelaki tu duduk sebelah tt, adalah dia tengah merokok? Sebab org cakap melalui asap rokok pun boleh kena pukau, bukan melalui sentuhan je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:29 AM | Show all posts
nirose replied at 17-2-2020 11:58 PM
Alhamdulillah tt selamat dan terhindar drpd bahaya. Masa zaman belajar dulu, balik kg selalu naik ba ...
tak dia tak isap rokok

indoor so takde rokok or vape
iols speku dia baca mantra dan hembus2 slowly

iols pernah tak tidur 3 hari straight. tu pun takde la rasa mengantuk berat mata macam kene dgn indon ni
maybe setan dia tak berjaya nak genjutsukan iols
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas kejadian tt camana? rasa apa? harap tt tak apa2. Pernah dengar cakap kalau nak bagi tawar ilmu dia tu kena makan atau minum limau nipis/kasturi (tak pasti yg mana,limau nipis kot) macam makan mi sup perah limau kat makanan tu nanti akan tersedar dari lamunan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
takutnyaaa dah la mai negara orang buat rancak pulakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ape yg TT kena, i pernah tkena jugak..dua kali..

Satu masa zaman sekolah..time pmr amik kelas tuisyen..kelas tu kat rumah kedai..so habis tuisyen tgh tunggu mak nak balik,tiba2 ada seorang laki tu ajak borak..semacam je ramah..so nyonya kedai kat bawah pusat tuisyen tu tarik i masuk kedai dia..terus masa ni i serem and xnak dah pergi tuisyen.sanggup blajar sendiri kat rumah..mujur result exam ok.

Second time masa dah masuk matrik.kena tu kat area pasar seni..time nak amik bas kt depan lrt..dlu2 bas berlonggok kt depan lrt pasar seni tu..so time tgh angkat beg sensorang tu..tetibe ade makcik tua cer try grab bag i..i terkejut la..terus pandang ternampak mata dia merah buntang bulat besar mcm kes TT smbil mulut terkumat kamit baca something..i terus tunduk alih pandang tempat lain sambil laju2 jalan terus xtoleh mana2...

Syukur sgt dia xsempat bt pape or amik apa2..actually sampai sekarang dua kejadian ni mcm berlegar2 kt kepala i..tp xsure is it cubaan pukau or what sbb xnmpk mata kasar kan..tp lps bc apa yg TT tulis..so betulla tu.kadang2 dorg attack org jalan sorg2 ni..moga kita semua dilindungi Allah dr malapetaka dan bencara.aminnnnn yra
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sebok jah indon nak sebar pukau bagai. nak caras limelight china sebar covid lettew. orang dah tak larat nak menggelabah tetek dah ni ko pulak sibok nak tambah ancaman baru
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 18-2-2020 12:44 AM
Lepas kejadian tt camana? rasa apa? harap tt tak apa2. Pernah dengar cakap kalau nak bagi tawar ilmu ...

Owh..ni tak pernah dgr..thx uols atas perkongsian..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ow..mcm tu cara dia pukau..xthu knp la i slalu pkr pukau ni mcm org yg buat hypnotize tu..kena ada jam rantai semua..
Apapun syukur la tt xkena apa2..
Kte kena selalu amalkn doa yg mtk Allah jauhkn dr malapetaka dpn,blkg kiri dan kanan kami..dan berlindung bwh keagungMu jangan ditipu di bawahku(tanpa sedar)..

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon2.. sebab tu aku seram kalau lalu sebelah indon2... kalau cam rasa ngantuk tiba2 cam tt.. baca ayat kursi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
maybe cara penampilan tt menampakkan tt orang have2. dia nak pukau tt tuk duit lah tu. betul tu..kalau sensorang..better duduk yang berdekatan ngn sekumpulan family ker..rakan ke. tapi tt kalau nampak ada gegirl yg duduk sensorang..boleh juga duduk dekat. dgn niat peneman dia..takut org pukau dia kan. tapi makesure tt jangan pulak terpukau ye..hehehe..

apapon..good lah tt takde apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:22 AM | Show all posts
masa zmn blajar dlu i slalu blk kg sorang2..selalunya i akan menempel kt 1 kumpulan yg ramai org...biasa akan ade 2@3 org prempuan & lelaki muda dlm group tu...i akan menempel duk sbelah diorg...penah jugak diorg pandang je sbb tetibe duk kt diorg kn huhuhu...tp ape kisah janji selamat pernah jugak masa tu nk lalu susur gajah pastu ade org gila tepi tu...trus i follow rapat sambil pegang bag lelaki dpn i huhuhu nasib baik die paham...dh sampai seberang trus ucap terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 12:10 PM | Show all posts
I pun pernah terkena pukau.

Masa tu, I study di Seremban dan kerja part time kat satu mall ni. Kedai tu menjual barangan keperluan baby. Kedai tu terletak di tingkat satu. Pada hari bekerja, mall agak sunyi. Kalau hujung minggu baru lah ramai pengunjung.

Alkisahnya, ada sorang apek cina ni datang kedai nak beli diapers. Dia cakap apa yang dia hendak dan suruh I bungkus. Banyak giler diapers yang dia nak beli, kononnya nak hantar kat rumah anak2 yatim. Almost nak habis jugaklah stok diapers yang ada dalam kedai.

Tiba masa apek ni nak buat bayaran, dia tanya "amoi, u ada berapa cash?" and I masa tu macam berat mulut / mamai tak jawab pun pertanyaan dia. I bukak laci duit and beri semua duit yang ada kat apek tu. Tapi I tak pandang muka apek tu, cuma I perasan dia pakai baju lusuh dan seluar pendek. Dia ambil semua duit dan terus keluar. Lepas apek tu blah, baru I tersedar yang dah kena rompak dan tak terfikir pulak dah kena pukau.

Melilau I carik apek tu kat floor yang sama. Tanya kat kedai sebelah menyebelah, sorg pun tak nampak apek tu. Rasa nak menangis jer sebab few hundred jugak lah hilangnya. I called boss dan explained kat boss. Alhamdulillah boss tak marah. Rugi sales setengah hari dengan duit float.

Masa tea time, I turun beli makanan kat cafe bawah. Baru dapat tahu ada few kedai gak terkena pukau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 18-2-2020 12:44 AM
Lepas kejadian tt camana? rasa apa? harap tt tak apa2. Pernah dengar cakap kalau nak bagi tawar ilmu ...

True limau nipis adalah penghalau setan. Iols ok je lepastu maybe la cubaan makhluk belaan dia xdapat mempengaruhi iols sbb tetibe je telinga iols dengar zikir nasyid
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 18-2-2020 05:06 AM
Ape yg TT kena, i pernah tkena jugak..dua kali..

Satu masa zaman sekolah..time pmr amik kelas tui ...

Kalau spesis ilmu hitam high level ni memang kite jadi lembu cucul hidung je chuols. Careful la dgn geng2 indon ni..most of them mmg bawak setan bile dtg sini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 18-2-2020 07:32 AM
Ow..mcm tu cara dia pukau..xthu knp la i slalu pkr pukau ni mcm org yg buat hypnotize tu..kena ada j ...

Hypnotize tu lebih kepada mentalism kan..dia manipulate minda separuh sedar

Ni pakai setan chuols..so its different
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 18-2-2020 09:05 AM
Indon2.. sebab tu aku seram kalau lalu sebelah indon2... kalau cam rasa ngantuk tiba2 cam tt.. baca  ...

Iols slalu bc potongan yassin tu..yang starting ayat "wajaalna mim baini aidihim saddaww....."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Victorioussss at 18-2-2020 01:02 PM
yuki812 replied at 18-2-2020 10:00 AM
maybe cara penampilan tt menampakkan tt orang have2. dia nak pukau tt tuk duit lah tu. betul tu..kal ...


Tak jugak chuols..iols pakai tshirt rempit fila je. Sangat marhaen. Maybe dia tgk beg ade bnyk dan dia bole tau mana satu beg barang berharga

U too carefull sis kalau gi mana2..be vigilant and alert

Next time sorg iols akan lepak dgn awek2 bangi mengelakkan benda2 mcm ni
Terpukau dgn kecantikan awek2 tu iols is rela

Aww
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 18-2-2020 10:22 AM
masa zmn blajar dlu i slalu blk kg sorang2..selalunya i akan menempel kt 1 kumpulan yg ramai org...b ...

Yes good idea..kekadang bkn pukau je siap pakai minyak dagu lagi

Jahat dorg ni..berapa kerat je yang baik datang sini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
joyahglam replied at 18-2-2020 12:10 PM
I pun pernah terkena pukau.

Masa tu, I study di Seremban dan kerja part time kat satu mall ni. K ...

La kesiannya chuols. Nasib baik boss xpotong gaji. Mmg bangsa apa pun ade je ilmu hitam dorg. Logiknya tak mungkin la kita saja2 nal bagi duit kat customer bile customer mintak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list