Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
1279
View
27
Reply

Terlanjur Kecam Pusat Zakat, Pemilik Akaun Twitter Minta Maaf Kepada MAIWP

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2020 12:11 PM | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 17-2-2020 11:26 AM
Based on my experience, zakat mmg buat kerje la. And sometimes mcm tak jangka zakat akn tolong smpai ...

diorg mmg rigid sebab ramai sgt yg menipu...ade tu turun padang utk buat inspection..mmg la serba kekurangan tp ade astro..pastu jobless..apooo
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-2-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah viral, mestiiii salahkan netz.
"Mereka viral kan tanpa pengetahuan saya"
"Saya tidak berniat. Saya tgh marah"

Eh burit!! Masa buat, otak kau simpan kat dlm peti sejuk ke, setannnn?? Ujung2 netz dipersalahkan
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 12:16 PM | Show all posts
lain kali nak marah pun fikir dulu
ni dah mcm azwan ali je
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 12:35 PM | Show all posts
pusat zakat dan baitumal buat kerja.
Buat 100 kerja orang tak pandang, 1 kerja yang tak dibuat tu lah yang orang pandang.

aku sokong saja kalau rakyat gunakan media sosial untuk dapatkan perhatian,
kadang2 agensi2/kementerian memang tidur malas kerja...
tapi tak perlu lah sampai nak memaki hamun..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 01:16 PM | Show all posts
syadail replied at 17-2-2020 12:09 PM
nak tanya kalau sakit kronik, boleh mintak zakat ke.

Atau tk masuk asnaf.

boleh.. amik surat pengesahan dari doktor..
pastu gi pejabat zakat jumpa dengan pegawai..
ada borang-borang isi jangan culas..
apa dokumen yang dorang minta sediakan jangan malas..
itu je syaratnya..
kadang orang kita pergi tapi bila kena isi borang macam-macam, dokumen macam-macam, terus malas nak buat pastu tuduh zakat susahkan pemohon sebab tak nak bagi bantuan banding pergi gereja isi nama je boleh dapat duit
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 03:32 PM | Show all posts
adeqbun replied at 17-2-2020 12:11 PM
diorg mmg rigid sebab ramai sgt yg menipu...ade tu turun padang utk buat inspection..mmg la serba  ...

ada astro, ada smartphone..



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 08:21 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 17-2-2020 01:16 PM
boleh.. amik surat pengesahan dari doktor..
pastu gi pejabat zakat jumpa dengan pegawai..
ada bo ...

Harap tangga gaji yg dipertimbangkan Zakat tak rendah sgt. Klu rendah payahlh. Sian jiran aku tu.

Sekarang walau gaji 5k bukannya cukup. Kategori miskin dh.


Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 09:39 AM | Show all posts
syadail replied at 18-2-2020 08:21 AM
Harap tangga gaji yg dipertimbangkan Zakat tak rendah sgt. Klu rendah payahlh. Sian jiran aku tu.
...

tak apa.. apply je dulu..bagi segala apa dokumen yang zakat minta and list tanggungan and hutang..
biar pusat zakat yang nilai..
buat rayuan kalau perlu..

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list