Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9537
View
106
Reply

"Berdusta Dalam Melawak, Rezeki Haram" - Ada Lagi Tak Puas Hati Dengan Arwah Abam

[Copy link]

Author: natrahn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Hoiii ibnu solih rider agama!!! Pekerjaan arwah tu bkn penentu ko nak kata arwah masuk sorga ke neraka laaa. At least arwah buat keje halal

Bkn mcm bbnu skrg jual puki dgn tek sana sini
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 09:38 AM | Show all posts
orang2 yang baik ni, bila dia pegi, Allah jentik hati orang2 yg masih hidup ni citer pasal kebaikan arwah tanpa henti bukan dibuat2 .

iols yg tak pernah follow/tengok lawak Bochey ni pon tergerak hati baca /follow pasal kebaikan arwah Abam ni. Moga kebaikan arwah menjadi teladan buat kita semua.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:36 AM | Show all posts
tak faham lah manusia macam ni. dengki much?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu highlight orang pikiran kolot yang sentiasa tak puas hati. Jenis orang yang ada masalah hati.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni stock2 lahir2 berkopiah ni....sbb tu semua dia rasa tak betul
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Judgemental sungguhla si ibnu ni. Arwah tu punya tak war warkan amalan, tak macam sesetengah selebriti..berjahit hp kalau boleh beli goreng pisang keep the change singgit pun nak tayang kat medsos. Amal ibadat kita Allah yg tentukan syurga atau neraka...

Mengata orang dah takde ni camne kes nye...kena mintak maaf kat waris la kot sbb kenyataan melukakan hati keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 09:34 AM | Show all posts
aku baca fb hasan tu sakit ati je...riak gile ayat dia!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:13 AM | Show all posts
hmmm ada2 aje nak viral lah tu kot.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:08 AM | Show all posts
Jenis tak boleh tengok orang lebih macam ni lah
Dia ingat yang pakai kopiah, kain pelikat, duduk dekat surau, pegang tasbih 24 jam tu je layak digelar orang baik2
Pelawak tu kerja teruk ke? Ada ko nampak kebaikan apa yang dia buat?
Dia dah takde barulah kita tahu dia banyak jaga anak2 Yatim, tanggung anak orang sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaikat agak nya yg tak puas hati nie... kerja Allah plk dia nak take over.... mhukum org
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:16 PM | Show all posts
jelesnyer Ibnu Hassan lol:
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa cite live alip sokri. Ali puteh meroyan kat ig
Screenshot_20200219-190346.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
syidasaleh replied at 19-2-2020 11:25 AM
Apa cite live alip sokri. Ali puteh meroyan kat ig

alep skeri pergi terjah balu arwah... xtaw ape yg dicakap sbb ade bace komen2 pasal harta2 arwah... dah start jadi isu dah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
syidasaleh replied at 19-2-2020 07:25 PM
Apa cite live alip sokri. Ali puteh meroyan kat ig

Tula..br post bnda sama..apa cerr
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 07:26 PM
alep skeri pergi terjah balu arwah... xtaw ape yg dicakap sbb ade bace komen2 pasal harta2 arwah.. ...

Balu arwah kate xdpt kereta sbb pihak family arwah xbg kunci kereta. Lebih kurang mcm tu la dgr. Tak mslhnye si alep tu apa mslh dye? Dye dgn pumpn lg sorg tu yg start bukak cerita
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
S00219-192743.jpg alip skeri elok kne skolahkan je dia ni... sbb soklan2 dia mcm nak laga2kan dua keluarga skang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 19-2-2020 11:28 AM
Balu arwah kate xdpt kereta sbb pihak family arwah xbg kunci kereta. Lebih kurang mcm tu la dgr. T ...

iv tu mcm x brape dgr sgt sbb slo je suare balu arwah... biler bace2 komen ade yg duk tulis ckp pasal harta2 arwah yg ditinggalkan... aiseyy... benda paling x best benda2 mcm nilah.... harap selesaila baik2.. arwah tu baru brape hari pergi. dah jadi huruhara mcm ni...   si belut letrik tu plak blh tny yg bukan2 plak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 07:32 PM
iv tu mcm x brape dgr sgt sbb slo je suare balu arwah... biler bace2 komen ade yg duk tulis ckp pa ...

Tudia..hat belah laki pn..sian sama la kat bini dia tu...semua nk d sapu oleh depa..masa meninggai ritu kemain...nmpk mcm adk dia je yg tamak harta ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada status ali tulis bila balu abam berhati binatang.. Tp status tu dh delete
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
jerungmasam replied at 19-2-2020 11:47 AM
Tudia..hat belah laki pn..sian sama la kat bini dia tu...semua nk d sapu oleh depa..masa meninggai ...

taktawla sape betul sape salah skang.. cume klw blh jgnla asek duk bukak aib... bincangla depan2 ni dlm socmed..  dah jadi satu hal org pikir yg bukan2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list