Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1338
View
35
Reply

Dari RM65 Sehingga RM9,600, Hamizan Pemilik Tudung Termahal Di Batu Pahat

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-2-2020 10:11 AM | Show all posts |Read mode
Kalau dah namanya wanita, memang sifat semula jadi untuk sukakan benda yang cantik dan kelihatan menarik.


Sebagai wanita muslim, menjadi kewajipan untuk memiliki tudung kepala sebagai fungsi untuk menutup aurat. Kini, dengan pelbagai rekabentuk dan ciri ciri hiasan di kain hijab, ada yang sanggup berbelanja ribuan ringgit hanya untuk mendapatkan item yang dikehendaki.



Kredit foto: Astro Gempak

Bagi wanita yang dikenali sebagai Hamizah yang ketika ditemui oleh AstroGempak, memiliki butik menjual tudung jenis bawal di daerah Batu Pahat dan Johor Bahru, Johor adalah satu kepuasan bagi dirinya.


"Wanita suka benda cantik dan menarik, sama juga seperti aksesori.Ada yang sanggup berbelanja untuk tudung yang mahal,"

"Membazir? tiada istila membazir jika minat sesuatu benda tu dan selesa dipakai dan juga berkemampuan untuk membeli, jadi tidak salah pakai sesuatu yang mahal ikut kehendak dan citarasa masing-masing," katanya kepada Gempak.



Kredit foto: Astro Gempak



Hamizah atau nama sebenarnya Daeng Hamizah Abd Aziz, 33, kini memilik dua buah butik Dhamizah by Bawal Exclusive yang menjual tudung serendah RM65 hingga RM9,600 sehelai.


Dia juga berkata produk yang mencecah ribuan ringgit sentiasa dikawal rapi. Di butiknya terdapat penggera keselamatan dan kamera litar tertutup yang memantau pergerakan keluar masuk pelanggan.


"Malah, tudung yang mahal dan ekslusif dipamerkan di ruangan khusus dan terjamin selamat," ujarnya lagi.



Kredit foto: Facebook butik Dhamizan


Graduan Ijazah Sarjan Muda Ukur Bahan dari The Robert Gordon Unversity, Aberdeen, Scotland turut mengakui nilai tudung sama seperti emas.


"Tudung ni, lagi lama lagi mahal tambah-tambah koleksi ekslusif yang belum dikeluarkan lagi.


"Ia akan menjadi vintage collection. Oleh itu juga, ada yang sanggup bayar mahal untuk rangkaian tudung ekslusif," katanya.


Koleksi tudung memang cantik dipakai jika direka dengan menarik. Jika mampu beli mahal, tiada salahnya. Alah membeli menang memakai! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:16 AM | Show all posts
ini ke owner bawal exclusive? ingatkan orang kelate...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Batu apa yg dia pakai sampai 9600
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:28 AM | Show all posts
betul ke nilai tudung lagi lama lg mahal..nk kumpul jugakla lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tudung mahal nak jaga pun susah. Takut tercabut batu permata tu nangis laa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:38 AM | Show all posts
tudung harga yahudi.... tp dada tak tutup sis.    #donedakwah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
[quote]Boomibulat: betul ke nilai tudung lagi lama lg mahal..nk kumpul jugakla lps ni[/quot
Ntah lah.. Tp aku rasa x betul. Xboleh disamakan dgn emas. Sbb tudung org pakai ikut trend. Pengeluar tudung kena kreatif dan sentiasa up to date kalau x kejap je lah jenama diorg bertahan. Mcm tudung parida suatu ketika dulu org sanggup beli mahal konon ada value utk jual balik. Tp beberapa tahun je lah laku. Skrg bagi free pun org x tergamak nk pakai
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:56 AM | Show all posts
kalau rasa nak buang duit boleh la beli tudung yang mahal2 tu..kelakar bila disamakan dengan emas...tudung tu barang susut nilai bukan boleh tahan lama pun...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
La.. Aku ingat kan harga RM9.60
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat dulu adik iols cerita ada kawan pompuan yg dia kenal sanggup beli tudung second hand fareeda dgn harga 850..baru pakai sekali harga asal 1000....iols mcm telan liur je...tapi dari awal iols kurang berkenann tudung layer dia..taste memasing kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tudung ni xmcm brooch or jam..kain ni lama2 reput..be it selalu pakai or simpan..nk bt mahal sgt pki la kain sutera..then jualla 100k terus.tgk sapa yg bowdow p beli.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:28 AM | Show all posts
soooooooo???

tudung memahal ade aircond ke buatkan kepala sejuk xde bau kepam lagi2 time panas lit lit nih??
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
tak berbaloiiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Belajar jauh2 sampai US end up jual tudung bawal rege firaun lat akak2 pprt..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 12:11 PM | Show all posts
kosser laa.. meols pun ada kawan yang bukak butik kat batu pahat nun.. tiap tahun mengajak meols gi vietnam, cari kain untuk koleksi raya.. sekali beli, puluhan ribu hantar naik kapal..harga jual kat customer takde pulak sampai beratus ribu .. puluh-puluh ringgit jaa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 12:22 PM | Show all posts
Menagarut je lebih kepada tujuan marketing pujuk orang yang tak tahu bab nilai dan quality
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 12:35 PM | Show all posts
Ada ke orang batu Pahat beli tudung beribu2 harganya?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 12:50 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 17-2-2020 11:32 AM
Belajar jauh2 sampai US end up jual tudung bawal rege firaun lat akak2 pprt..

ish.. dia ni mcm2 jawatan ada, pengarah, pengurus & so on kat few companies, bukan jual tudung je. Ni cuma salah satu business dia yg kecil je. Apa ada hal jual tudung bawal mahal2. ada je mak2 datin yg beli.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 01:38 PM | Show all posts
ini reseller BE, owner nya lain
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 01:50 PM | Show all posts
miraclehopes replied at 17-2-2020 10:23 AM
Batu apa yg dia pakai sampai 9600

infinity stone
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list