Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20171
View
762
Reply

[Tempatan] Deco Sebuah Bilik Asrama MRSM Rm997

[Copy link]

Author: Koniciwakk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-2-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Koniciwakk at 15-2-2020 10:00 PM

Dah dekat 2 bulan anak kepada fmly terdekat study di Salah satu cawangan MRSM..
Selama ni hanya mampu senyap & telan dengan beberapa isu Yang berlaku memandangkn ianya adalah asam garam hidup di asrama penuh.

Tapi baru2 ni,berlaku sedikit kepincangan pendapat & ketegangan Di dalam group Wassap parents MRSM Form 1 berkaitan dengan Kos hias & deko bilik asrama anak2 Yang berjumlah Rm997 & setiap bilik asrama mempunyai 4 orang pelajar.

1 perkara lagi,perangai beberapa parents yg perasan diri tu golongan elite,Kaya Raya dll,kurangkan ler sikit perangai PPRT suka show off Tu.
Siap pasang tikar getah yg Ada lapik sponge kat bilik asrama ank pastu ungkit parents lain as if X contribute apa2


Klu rasa lebih daripd mampu,boleh jer tapau ank2 Tu study kat overseas terus..
IMG_20200215_202836.jpg
FB_IMG_1581764562598.jpg
FB_IMG_1581764534858.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 15-2-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Koniciwakk at 15-2-2020 08:58 PM

Antara bilik dorm asrama mrsm yg dihias
FB_IMG_1581764514502.jpg
FB_IMG_1581764526382.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Koniciwakk at 15-2-2020 09:01 PM

Secara peribadi,it's too much..zmn saya study & tinggal  Di Asrama dulu,X prnh ngadap isu Deco ,touch up ni semua..all went well & dpt study dgn tenang walaupun tiada deco2 dorm asrama bagai..
Rm997???Bagi kpd 4 fmly pelajar sebilik,mau habis rm250

Kesian kpd beberapa parents yg anak ramai,gaji cukup makan & few single parents Dalam Wassap group yg rasa amat terbeban dgn aktiviti sedemikian..

Soalan saya,adakah dgn hiasan bilik asrama anak2 secara over & costly itu Sebuah jaminan utk score straight A?

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bwp ni utk badan perwakilan pelajar sahaja
Bukan semua student
N kalau ikut jadual tu ada perkataan..
anggaran..maksimum..bilik contoh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
MRSM??? ziuzikkkssssss
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:42 PM | Show all posts
motip sampai ko nak cat2?
kenapa tak renovate terus siap wainscoating dan pasang panel dan chandelier...
ni nak belajar ke nak pindah hidup situ terus ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:44 PM | Show all posts
iolsss paham keperluan deco bilik memang mahal ala2 sebegitu... tapi motip nak deco sampai macamtu???
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Bilik contoh bwp? Boleh bagi pencerahan apa benda tu? Bilik untuk display? Bilik kerja bwp?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:48 PM | Show all posts
Wallpaper tu perlu ke? I rasa membazir je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 15-2-2020 08:48 PM
Wallpaper tu perlu ke? I rasa membazir je.

Tggu I akn share pix dorm asrama bebudak mrsm..Ada yg pasang carpet..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:07 PM | Show all posts
alang2 order katil meja kerusi rak dari ikea terus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Koniciwakk at 17-2-2020 01:55 PM

Gile eh sampai bersarung kerusi study mcm nk mkn kenduri kawen punya setting
FB_IMG_1581764285598.jpg
FB_IMG_1581764531861.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda2 mcm ni lah yg jadikan anak2 kurang mampu mrnyisihkan diri dari masuk ke MRSM,  SBP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 15-2-2020 09:07 PM
alang2 order katil meja kerusi rak dari ikea terus

Kan?X tau Sejak bila mrsm buat benda2 deko bilik asrama mcm ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
PEPPERMAN replied at 15-2-2020 09:11 PM
Benda2 mcm ni lah yg jadikan anak2 kurang mampu mrnyisihkan diri dari masuk ke MRSM,  SBP

Precisely...yg mana dh masuk mrsm dtg daripd fmly yg average pasti ada juga beberapa org yg akn mengasingkan diri disebabkn isu2 sebegini..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak thn lepas bnyk b40 dan m40ke mrsm. Mmg ketara tengok kereta yg anak tingkatan 3 dan tingkatan 2 dan 1.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:25 PM | Show all posts
My fren yg hntr anak2 ke mrsm ckp byk perbelanjaan yg membazir.Dgn aktiviti student buat party/majlis  siap pakaian bertema.  Kdg2 cikgu2 yg bagi cadangan itu ini. Mmg ada anak2 golongan B40 akan rasa tersisih.  Belum lagi dgn hp msg2, laptop msg2..   Pf i setakat nk hias bilik ala kadar tu no problem. Tapi kalau dah beria smpi ada wall pepr, karpet bagai.. Too much lah. Yg penting ajar anak2 urus diri, berdikari.

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwin ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
bdeko2 bagai ni klau bdk yg xmnat nk mngemas nk jga brang ttap la xsmpai sbulan dua koyak rabak. nk bilik cantik2 ni xyah dok asrama la dok rumah je deko blik ank upah rizalman pastu hri2 antar ank balik hari je g mrsm tu dh kaya sgt.  

kesian makbapak yg ad ank2 tanggungn lain lg nk kluar 250 smata nk kasi bilik cantik????? asl tmpt tu kondusif slesa ad keperluan wajib katil kerusi meja bgai tu ckup la. sapa yg rsa nk blik ank tu cantik kluarkn duit sndri dok diam2 xyah pksa2 perli org lain nk kna ikut kpala ko.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 15-2-2020 09:29 PM
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwi ...

Kan. Baru nak ckp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list