Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20111
View
762
Reply

[Tempatan] Deco Sebuah Bilik Asrama MRSM Rm997

[Copy link]

Author: Koniciwakk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-2-2020 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Koniciwakk replied at 15-2-2020 08:37 PM
Secara peribadi,it's too much..zmn saya study & tinggal  Di Asrama dulu,X prnh ngadap isu Deco ,touc ...

Itulaa harga yg hatus dibayo bila bercampur dgn org kayee nii..yg semekin terus ditindasss..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-2-2020 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 15-2-2020 08:47 PM
Bilik contoh bwp? Boleh bagi pencerahan apa benda tu? Bilik untuk display? Bilik kerja bwp?

Bilik wakil oelajar.. kira tarap menteli lo
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Inspirasi jiran ai anak 5
Semua sekolah harian biasa
4 dh jd doktor
1 msh smk
Reason beliau, senang nak pantau anak2
So ai mmg x perlu susah2 nk fkir aktiviti asrama utk anak ni bagai d masa depan
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman kita dulu utamakan KEBERSIHAN...itu yang penting. Suasana bersih kita pun sihat untuk belajar...InshaAllah.....zaman sekarang lebihkan KECERIAAN...kononnya nak suntik semangat belajar. Tapi bagi iols....tak perlu nak ceria2 macam rumah...ini tempat belajar. Nampak kan mentality org2 kita sekarang masih di tahun 1980an.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 16-2-2020 12:24 AM
La ni anak akak terpaksa tampal wallpaper beli sendiri di dinding sepanjang katil sebab dinding tu ...

Kak leen, suruh dia bancuh air dgn cuka, masukkan dlm botol spray & spray semua yg berkulat tu.. nnt kulat tu semua kiok, cuci dinding & spray lg, biar kering, then baru tempek kertas... kalau tak matikan kulat tu dulu, bahaya ooooo... ni solution paling simple sbb ai penah buat..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman skrg rmi mak bpk urban yg bodo. Kesimpulan bdk x slh, mak bpk yg slh.

btw pic bilik tu mcm asrama ex scholl aku la. Tp kitaorg x panggil blk, tp kiub.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2020 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 16-2-2020 06:09 AM
Inspirasi jiran ai anak 5
Semua sekolah harian biasa
4 dh jd doktor

Yup..itu lah yg buatkan sesetengah anak2 Di Mrsm hint utk minta tukar ke skolah biasa sbb X nak susahkan parents..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
blusher replied at 16-2-2020 01:19 AM
Pengetua iols dulu pernah cakap, ada pelajar yang rasa bersyukur sangat dapat masuk mrsm dan duduk k ...

Objective tu dah lama tenggelam dgn kemasukan budak2 yg ada cable.. Termasuk la anak buah akak sorang tu.. hihihi. Life is so unfair, kan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 06:40 AM | Show all posts
mzzenma replied at 15-2-2020 09:29 PM
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwi ...

sebab cikgu-cikgu diaorg pun membesar zaman 90an agaknya. takpun terikut-ikut taste akak jabatan kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah xde peruntukan utk beli cat ke sampai kena beli sendiri? Buruk betul cat hijau tu. Warna kapur putih pun dah lebih drpd cukup. mcm la masuk bertanding dorm tercantik dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Buruknya hiasan. Daripada habis rm1000 buat benda tu baik biar kosong terus.

Aku pun pernah duk asrama. Lantai simen aje takde wallpaper,tikar getah dan langsir bagai ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh samalah..last year. Mak anak yang sama dorm dgn my doter. Punyalah kepochi psal keceriaan bilik. Risau sgt anak dia..aiu cakap kalau risau kenapa hantar anak masuk asrama..ni hari2 up kt whsapp psal nak deco bilik update mbr yg mak budak ni dh beli dan buat semua. Kita yg tak memangkin usaha maka terasa diri looser dan bukan ibu mithalilah ya..

Dari aku meluat layan perangai org ada2 ni terus left jek grop tu. Skrg new dorm takde pulak mak2 yg kepochi macam mak2 dorm yg lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 16-2-2020 12:18 AM
Ingat sangat krusty.. Akak mengharap sangat kolej penginapan di UPM buat hari terbuka utk baiki la ...

Yg ni dh teruk sgt...mmg patut tukar la kalau locker pecah sampai x leh guna...tp nk boh tikar getah wallpaper karpet segala tu, baikla dok rumah je
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 16-2-2020 02:33 AM
ala chuols yg sekolah harianbiasa pon kecoh kelas nak boh langsir bunga bagai

iols pernah tany ...

Sbb tu la kot kdg cikgu pun depressed...bila parents x mampu cikgu la kna kuar duit...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-2-2020 07:52 AM
Sbb tu la kot kdg cikgu pun depressed...bila parents x mampu cikgu la kna kuar duit...


iya donggg cikgu kena kuar duit sendiri
iols tanya la , tak buat tak leh ke sbb sekolah anak mat saleh mana ada langsir macam rumah kampung

dia tak leh nanti langgar KPI

klu ada cikgu cekgi kat sini
mohon pencerahan secerah cerahnya
berkenaan koi kecerian sekolah and asrama. yg sampai nak kena tempah langsir bagai
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo anak orang tak mampu masuk mrsm sekarang memang kena jenis kental ye. tak boleh nak tergoda tengok kawan lain berbelanje
aiskrim magnum hari2 pun ade ye
tu belum lagi ade parent terlebih kaye kalo boleh nak beli perabot sendiri letak kat asrama. jenis tak boleh nak tengok anak susah sikit.
cikgu pulak memang jage hati parent jenis berduit senang nanti nak mintak sumbangan macam2
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
I dok sbp dulu cadar semua sama jer tiap bilik, kena beli dengan sek. Lantai tiles tak payah letak apa2. Lepas siap kemas cadar tarik bagi tegang pastu kena halau keluar sbb nak mop sampai bawah katil. Kemas dan bersih jer.

Kitorg laki bini sek sbp tapi tak bercadang nak hantar anak sek asrama, biar lah ulang-alik. Anak pun 2org je.

I rasa asrama sesuai utk parents yg anak ramai, rumah pulak kecil. Selesa lah dok asrama tu. Tapi kos jangan lah mahal2 hingga membebankan pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
X yah nak deko bagai... Kalau nak deko sangat amek anak tur... Simpan kat rumah... Masukkan international school... Bilik anak yg deko merapu patut kene siasat... Bukan ke sekarag yg lyak msuk golongan pendapatan rendah ke.. Mne datang anak org kaya plak ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 08:02 AM | Show all posts


Aii ckp terus terang ... kalau aii ada anak yang duduk asrama atau masuk U aii pun teringin nak deco cantik cantik bilik dom dia. Biarlah dia happy dgn suasana bilik ada mini fridge, ada kipas, ada stock makanan yang cukup (boleh share dgn member) dan mcm mcm lagi lah. Ini jer lah time aii nak merasa jadi budak U ..zaman aii dulu tak merasa ini semua.

Tapi aii tak setujulah kalau jadi KEMESTIAN utk emak ayah keluar duit almost 1K utk hias bilik anak. Kalau parents volunteer nak buat tak apa jangannak paksa paksa .

Out topic - aii ada kawan yang masih mengajar di sekolah rendah. Aii tgk bilik kelas dia Ya Rabbi!!! sebijik mcm rumah flat pprt. Penuh sarat dgn hiasan. Dah lah bilik kelas dicat warna hijau, alas meja cikgu warna purple, tu belum masuk dgn langsir tingkap, bunga hiasan .. Ehhh serabut!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam banyak2 tone kaler dalam dunia ni ngape kaler tu yang dipilih siap ropol2 bak hiasan kampung pipel ni???????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list