Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20237
View
762
Reply

[Tempatan] Deco Sebuah Bilik Asrama MRSM Rm997

[Copy link]

Author: Koniciwakk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 15-2-2020 09:22 PM
Sejak thn lepas bnyk b40 dan m40ke mrsm. Mmg ketara tengok kereta yg anak tingkatan 3 dan tingkatan  ...

Apa kereta yg mewah benor tu
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-2-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 15-2-2020 08:47 PM
Bilik contoh bwp? Boleh bagi pencerahan apa benda tu? Bilik untuk display? Bilik kerja bwp?

bwp badan wakil pelajar
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 mrsm dan sbp untuk budak tak mampu. Sekarang semua nak berlagak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 15-2-2020 10:11 PM
Dulu kawan i anak director pelajaran. Stapler or tampal kertas hadiah buat wallpaper. Ikut dialah du ...

U ..i pun tepek dinding dgn kertas balut hadiah tu...kaler pink2 lembut...tp i bkn anak direktor....anak org kg je...beli sikit2...tp x mintak duit org pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 15-2-2020 10:19 PM
U ..i pun tepek dinding dgn kertas balut hadiah tu...kaler pink2 lembut...tp i bkn anak direktor.. ...

Masing2 punya selera. Takpelah. Ok je pun kalau guna duit masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Asrama ni dah menyelimpang dari tujuan asal untuk membantu anak luar bandar dan tidak berkemampuan. Kawan aku gaji puluh ribu sebulan, guna kabel nak bagi anak masuk asrama. That is taking away a spot to some child out there yang lagi layak
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tu je standard benda nak kat RM1000??? Siapa hias?? Tak reti hias ke taste tu rendah sangat sampai hodoh macam tu?
I ketua kelas dulu time f5 kelas hias sendiri dgn kengkawan 3/4 org even kelas 35 org pun lagi cantik dari bilik tidur dalam gambar2 tu
Taraf bilik spbt sekolah i pun lagi cantik agaknya

Come on sampai nak kat 1000 tapi hias gitu apoo??? Kat univ budak2 hias bilik kos tak sampai 100 tapi cantik siap ada lampu liplap kedai 2 hengget lagi theme minimalist ala2 dalam majalah deco

Btw ni sebab dulu i tolak tawaran sbp sebab yuran mahal, elok lagi sekolah harian yuran setahun takat bayar RM50 untuk pibg lepas tu takyah belanja harian pun takpa makan kat rumah je
Jamuan apa semua pun bawak potluck tak payah nak tambah2 dalam yuran bagai
Pokok pangkal kalau nak berjaya tu diri semdiri kena usaha takda sebab masuk sbp / suasana tapi mak bapak bergolok gadai bayar yuran. Dapat jugak i SPM cemerlang, siap dapat pahala tolong mak masak kat rumah dulu tiap hari tolong mak niaga lagi tu
Last2 semua budak2 sbp hebat2 ni sekelas jugak dengan i yang sekolah harian ni kat matrik... result spm pun sama takda pulak beza pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 15-2-2020 08:47 PM
Bilik contoh bwp? Boleh bagi pencerahan apa benda tu? Bilik untuk display? Bilik kerja bwp?

BWP aka Badan Wakil Pelajar ni dah sama taraf ngan menteri kat MRSM. Dipilih pun oleh vote pelajar gituhh.. siap ada ceramah undilah saya... Saya akan..bla..bla..bla.. (ni zaman dolu..xsure sekarang)

Haruslah bilik cantik menarik kebaboom sesuai ngan taraf mereka. Student nk g datang mengadu pun xder la tgk kepam bebenor wakil rakyat (read student) ni.

On a serious note.. ok je kalau diorg nk deko ikut suka perut masing2.. tapi kalau terpaksa bayar is a big no2 la.. sian yg x mampu. Deco dengan apa yg ada udahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 15-2-2020 09:29 PM
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwi ...

Euwwww sgt kan!!
Aku cukup benci hiasan sebegini dgn ropol2 riben bagai
Dah la dinding warna terang, siap border lg
Sakit mata tgk
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hb iols BWP kat Tepen..bilik BWP tempat selamat simpan berkarton rokok Matterhorn dgn meggi....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman aku serba daif desamara nya. Lantai simen. Loker besi pn dh berkerak senget. Aksesori takyah citer la mmg takde, apatah lagi kapet, ko nak bawak dari umah pun tak bagi. Pelekat2 cermin kat dinding pun takleh ya. Dinding pun 3 / 4 je bleh jengok2 bilik sebelah
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya x perlu kot nak pakai cat gred A. Pakai cat air biasa yg rm38/tab pun dah cukup. Patutnya hiasan lebih kosong dan ringkas supaya fokus pelajar tak terganggu. Warna pun sepatutnya lembut sahaja. Sepupu saya masuk sekolah seni. Memang macam2 bayaran yang dipinta. Kesian parents yg kurang mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 15-2-2020 10:38 PM
Euwwww sgt kan!!
Aku cukup benci hiasan sebegini dgn ropol2 riben bagai
Dah la dinding warna ter ...

Samaaaa. Hiassan ropol2 dan penuh corak ni very stuffy and suffocating. Better plain, crisp and simple. Minimalist la kiranya. Kalau ikut pengalaman saya tengok kelas2 yg kerusinya dibalit dgn sarung ropol2 riben2 ni, x lama bertahan. Kecuali guru kelasnya garang dan tegas.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
e.gurl replied at 15-2-2020 10:38 PM
BWP aka Badan Wakil Pelajar ni dah sama taraf ngan menteri kat MRSM. Dipilih pun oleh vote pelajar ...

Yaa buat manifesto utk raih undi. Pastu gi pangkah undi. Last2 bwp cam haremmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ewww pprt hahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau replied at 15-2-2020 10:46 PM
Yaa buat manifesto utk raih undi. Pastu gi pangkah undi. Last2 bwp cam haremmm

Hahaha.. no komen.. sbb bwp among kawan2 i.. haruslah mudah i dpt share project gituhh...

Cronism exist everywhere
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk mrsm ni beraps kos tt... dgr baju macam2... duit makan dobi bagai yuran buku... berapa semua tt...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Hiasan zaman bila ni? Buruk je tu..
Bkn budak2 sekarang lagi up to date segala segi?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bila bilik dekat mrsm ni kena deco2 sampai begini sekali? Time aku dulu, cukuplah kitorang share2 beli tikar getah untuk lapik lantai. Nak lebih-lebih, buat la dekat katil & dinding sendiri, pakai duit sendiri.

Pada aku amat keterlaluan kalau nak deko bilik sampai macam gambar tu. Masuk asrama sepatutnya mengajar diri jadi lebih humble, bersyukur dengan apa yang ada & bukannya bermegah-megah. Ini tidak, dah jadi medan untuk tunjuk kemewahan. Mrsm & sbp sekarang bagi aku memang dah tersasar banyak dari matlamat asalnya untuk bantu pelajar cemerlang yang kurang kemampuan. Memang sewajarnya kerajaan sedikit demi sedikit pulangkan semula peluang ke sbp & mrsm pada golongan yang berhak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua nk komplen...tak dpt msk komplen...dh dpt msk pun komplen...elok laa buat mrsm/sbp sendiri...br blh puaskan hati...masing2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list