Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20188
View
762
Reply

[Tempatan] Deco Sebuah Bilik Asrama MRSM Rm997

[Copy link]

Author: Koniciwakk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
benda2 camni boleh jadi down kat anak2 yg dari keluarga tak mampu. rasa rendah diri..sudahnya menyisihkan diri.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-2-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah alang2 tu hias bilik asrama macam legally blonde
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 15-2-2020 09:29 PM
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwi ...

Nampak pprt sangat kan
Dah alang2 sangat kan, tak de ke mak bapak yg kerja interior designer sedekah idea? Ke tunggu mak bapak yg upah tok rizalman?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Motif nak hias bilik student leleh hingus lagi nicantik2 dah kenapa? Tak cukup ke bilik kt rumah sendiri tu dah hias?ni  asrama kot tak perlu la nk over sgt...dulu2 aku pun duk asrama, takdenya la nk cat, boh tikar segala....cukup dgn apa yg ada ja..

If parent yg kaki peacocking tu nk buat, ko buat saja la tak payah nk paksa org lain buat...kna faham x semua org setuju dgn idea bodo ko tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 15-2-2020 09:25 PM
My fren yg hntr anak2 ke mrsm ckp byk perbelanjaan yg membazir.Dgn aktiviti student buat party/majli ...

True..duit kluar laju sgt..sampai ada parents dlm group Wassap private PM & bgtau dia terpaksa buat personal loan dgn bank utk cover banyak cost2 anak Di Mrsm yg X berapa penting.
Itu X termasuk prog e-nite, students perlu berpakaian seragam ikut tema yg ditetapkan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Koniciwakk replied at 15-2-2020 08:54 PM
Tggu I akn share pix dorm asrama bebudak mrsm..Ada yg pasang carpet..

Sila tt...kita kecam ramai2 coz i pun exmrsm...iol pun x setuju dgn gaya mewah budak2 mrsm skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Koniciwakk replied at 15-2-2020 09:10 PM
Gile eh sampai bersarung kerusi study mcm nk mkn kenduri kawen punya setting meja study

Poyo ni semua poyo
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
PEPPERMAN replied at 15-2-2020 09:11 PM
Benda2 mcm ni lah yg jadikan anak2 kurang mampu mrnyisihkan diri dari masuk ke MRSM,  SBP

Ingat tak baru ni ada sorg budak dr family kurang berkemampuan tolak tawaran ke sbp?ni la jadahnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:59 PM | Show all posts
mzzenma replied at 15-2-2020 01:29 PM
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwi ...

Betul.Buruknya,takde taste. Biru padan dgn hijau pucuk pisang? Kerusi berskirting? Kalau nak hias pun pakailah warna2 neutral. Tapi ye, iols setuju. Unnecessary dan membebanjan org yg kurang berkemampuan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:00 PM | Show all posts
Alang2 tu pasang la aircond dgn air humidifier coway terus kannn.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ala time ai siap masing2 pasang pc lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit tu better simpan utk Beli buku2 rujukan anak study..Tak sangka mrsm jadi Lagu ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok la diketengahkan issue ni. Makin menjadi2 benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi belajar je pun nak deko2 bagai..bukan menetap situ terus pun.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:08 PM | Show all posts
Benci betul deco asrama ni, sebab buat tak proper, buatla camne pun still hodoh dan nampak murahan,
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kawan i anak director pelajaran. Stapler or tampal kertas hadiah buat wallpaper. Ikut dialah duit dia.

Aku asal bersih. Ada tikar getah dah ok. Kalau takde pakai je selipar getah tu. Tak payah pening2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke berdeko2 bagai ni, karpet tu pun dah berapa satu, sian yg tak berkemampuan nak ikut kepala parents yang manjakan anak ni. Biar jelah budak deko pakai bahan terpakai je, jana kreativiti tu lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 15-2-2020 09:29 PM
buruknya deko.. very the 90s. Hello sekarang zaman minimalist.. pe jedaha skirting2 ala majlis kahwi ...

Cantik.lg yg cadar maroon tu kan.. tenang je..ni ijo nya kaler...penin mak
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Koniciwakk replied at 15-2-2020 09:55 PM
True..duit kluar laju sgt..sampai ada parents dlm group Wassap private PM & bgtau dia terpaksa bua ...

Apoooo siap buat loan bagai, sian parents tu... hantar anak untuk masa depan lebih baik, terpaksa pula bergolok gadai. Dah la kos hidup mahal, org kat rumah macam mana la. Tak sampaikan pada pihak sekolah ke hal ni? pibg?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw ni mrsm mana ni....anak dara i f4 thn ni ..x la mcm ni peel maktabnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list