Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1963
View
89
Reply

[Tempatan] E-Tunai : Rakyat sokong inisiatif kerajaan termasuk dari @kabukiman @baghal_bortuqal

[Copy link]

Author: Knights       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-2-2020 11:15 AM | Show all posts |Read mode
@kabukiman
@baghal_bortuqal

sebelum ini si kabukiman ini lah yang paling menentang program e-tunai. tapi rupa rupanya dialah di barisan hadapan yang claim RM30 e - tunai ini

BAGHAL.png

tetapi dia silap langkah
dia kantoi
dia sendiri yang claim RM30 e - tunai ini melalui BOOST


KABUKIMAN.png

lain kali
kalau benda baik, mengaku je lah baik
ni duduk ngomen kata tak bagus
TAPI DIA LAH YANG DI BARISAN HADAPAN MENGCLAIM RM30 E TUNAI
HAHAHAHHAHAHAH









eTunai Rakyat: 6 mil Malaysians have redeemed their free eWallet credit
BY ALEXANDER WONG 11:42 PM, 9 FEBRUARY 2020 LEAVE A COMMENT



In less than 4 weeks, six million Malaysians have successfully redeemed their RM30 eWallet credit under the eTunai Rakyat program. The latest update of the digital stimulus program was revealed by Minister of Finance, Lim Guan Eng.


He added that the government has approved 6 million applicants as of 5th February 2020 and this means that RM180 million out of the allocated RM450 million budget has been disbursed so far. The eTunai Rakyat aims to give out RM30 incentive to a total of 15 million qualified applicants.


The program is open to all Malaysians aged 18 years old and above, that has an annual income of less than RM100,000. Only three eWallets are selected C Boost, Grab and Touch n Go. Do note that unutilised balance will be forfeited on 15th March.

According to the Minister, Malaysians can get RM60 for shopping as each participant eWallet operator is providing additional value added offers. It is worth pointing out that each provider has its own promo which ranges from random bonuses to cashbacks.


Apart from increasing adoption of eWallet among consumers, the program also aims at increasing acceptance among small businesses. Lim says that there are an addtional 16,182 traders and businesses that have registered for the eWallet platform.

On the first day, over RM10 million was spent by 320,000 approved eTunai Rakyat applicants. It was revealed that majority of Malaysians have utilised their RM30 credit on groceries, telecommunications, transportation and food.

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodo

tak sampai 30% pun capai target

macam markah koneght masa sekolah

pasal tu jadi mahacai
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Oi monyet.

Aku Tak layak la.

Bahlul.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Apps dgn program bodoh kerajaan ni pun tak reti beza ke?
Bodoh gila kau ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 11:19 AM | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:18 AM
Oi monyet.

Aku Tak layak la.

bukti dah ada jelas


Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosst adalah sesuatu aku donlot Tak pernah register Pon.

Msg iklan punya ikon Pon dgn akai setitik nko kau andaikan aku pakai boost Dan nko pitenah aku claim 30 etunai gomen melalui boost?


Fake news. Pitenah .

Nak aku ripot Kat skmm?

Bahlul.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 11:22 AM | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:21 AM
Bosst adalah sesuatu aku donlot Tak pernah register Pon.

Msg iklan punya ikon Pon dgn akai setiti ...

download tapi tak claim
dah kantoi kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Pitenah koneghts... Pitenah woiii....

2 Hari kau belek posting aku Dan pakai akai setitik engkau nak buat posting pitenah?


2 Hari? Akai kau ni sel otAk Tak berhubung ek?
Screenshot_20200215-112645~2.png
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 15-2-2020 11:22 AM
download tapi tak claim
dah kantoi kan

Ok now aku teramat concern.

Baca pelan2.

Aku donlot.

Aku biarkan app boost menyemak Kat phone aku tanpa aku register Pon dgn boost.



Takat ni akai setitik kau buleh hadam Tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:30 AM
Pitenah koneghts... Pitenah woiii....

2 Hari kau belek posting aku Dan pakai akai setitik engkau  ...

ikon boost tu cuma keluar lepaw kau buat transaction kan

kantoiiiii
guna duit rm30 buat transaction
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:32 AM
Ok now aku teramat concern.

Baca pelan2.

kau dapat shake reward kan pakai duit kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 15-2-2020 11:32 AM
ikon boost tu cuma keluar lepaw kau buat transaction kan

kantoiiiii

Ikon tu keluar sbb iklan lah

Iklan diskon 75% utk beli jus nusantara kencing Gold keluarkan macai and sons sdn bhd

Sbg contoh.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 15-2-2020 11:33 AM
kau dapat shake reward kan pakai duit kerajaan

Bahlul.

Aku Tak register boost. Nak shake apa?

Shake your head ahhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Sampai tahap ni mahacai tunjuk bodo

ada guan eng ke takde ke

apps macam tng dgn boost tu mmg dah ada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:35 AM
Ikon tu keluar sbb iklan lah

Iklan diskon 75% utk beli jus nusantara kencing Gold keluarkan ma ...

masih nak mengencing
ikon dkt atas tu keluar apabila dia berada di background use
hahahhahhaha
sama seperti ikon wireless ko

ada ke ikon iklan naik dkt atas tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Macai PH bukak bebenang pitenah, personal attack.

2. Aku yg molia Dan insani Cuba memperbetulkan tanggapan akai setitik dia dari berterusan membodohkan diri Dan terus buat pitenah.

3. Koneghts repeat balik posting #5 buat pitenah.

4. Aku masihhhhh la Cuba memperbaiki terjahan bodoh dia tu supaya dia sedar.

5. Eh Makin galak berganda2kan lagi pitenah dia Kat posting #10 Dan posting #11?


Cai..  kau pergi translates kan maksud 'youre digging your own grave'.

Even more if I might add.


Tolong amek perhatian sequence of events di atas disertakan dgn screenshot berkaitan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts


Tak claim e-tunai rm30 pon boleh pakai ewallet tu apa? Top up sendiri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:32 AM
Ok now aku teramat concern.

Baca pelan2.

saja saja download

get lost la

ikon tu naik lepas ko dapat reward
kaki kencing
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 15-2-2020 11:19 AM
bukti dah ada jelas

Pakai grab apps pun boleh. E wallet
Iols takpernah pakai boost
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 15-2-2020 11:41 AM
1. Macai PH bukak bebenang pitenah, personal attack.

2. Aku yg molia Dan insani Cuba memperbetulk ...

Kalo betul dia fitnah, dua kali ganda la bodonya

jenis mahacai gini pun ada
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108974s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list