Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
526
View
25
Reply

[Tempatan] Kerajaan Pakatan Harapan membenarkan lebih ramai pekerja asing untuk penghasilan topeng muka

[Copy link]

Author: whitemagic       Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 14-2-2020 08:49 PM
itu kalo...keadaan dh pulih spt sediakala...pemintaan pon 'normal'...dan lebihan...pekerja warga asi ...

Juei aiskrim

Juei kapet

Join kawan kat paso selayang..network kuat

Pi cameron hi land tanam sayur

Kawin mak janda reput local

Jadi gigolo kt kolompo serve pompuan gemokkk yg kaya

Pi tiap paso pekan di mesia juei sayur

Bukak kedai ala mamak

Ganti remy sahak jadi retis!!

Baaaaaanyak bleh buat bhaiiiii

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 14-2-2020 10:31 PM
Juei aiskrim

Juei kapet

mmmmmm.......
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Takyah nk komen graduan / malay taknak keje kilang. Melambak okey.
Factory management yg suka sgt ambil foreigner skrg dgn galakkan pakatan hancing, lagilh takde peluang malay nk kerja kilang.
Yg memilih x keje kilang tu adalah Chinese.

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:15 AM | Show all posts
bawak balik je warga malaysia yang kerja kilang jauh2 ke UK nun

biar kerja kat malaysia ulak

kerja jauh2 kat negara orang pon bukannya kaya.. naik cruise pon tak pernah.. mampu sewa kereta je, tak mampu beli kereta sendiri di negara orang
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:36 AM | Show all posts

Jap aii tak faham kenapa nak ambil extra workers?

Kenapa tak offerkan sahja extra hours kpd perkerja yang ada? Time ini lah mereka boleh buat extra money.

Lagipun yang PENTING sekali dlm pengeluaran ini adalah mesin/robot yang buat face masks. Kalau selama ini mesin cetak hanya boleh buat 1000 keping sehari tak kan nak "DIROGOL" mesin tersebut utk keluar 3000 keping sehari?  Kalau buat macam itu tak sampai seminggu mesin rosak! kilang rugi & perkerja pun rugi!

Wan Azizah ni mmg tak boleh pakai. Dpt Title TPM pun pasal "perjanjian" kalau ikut qualification malam ler sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:40 AM | Show all posts
DARSITA replied at 15-2-2020 12:36 AM
Jap aii tak faham kenapa nak ambil extra workers?

Kenapa tak offerkan sahja extra hours kpd per ...

tak tau lagi ke?

dia nak cover dan nak justify kebodohan KERAjaan setuju bawak masuk 150,000 pekerja asing dari pakistan


Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072933s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list