Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4592
View
80
Reply

[Tempatan] Projek kondominium, The Address Taman Desa runtuh. Developer Maxim Holdings. Lesen jualan DIGANTUNG #71

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
FB_IMG_1581680532810.jpg FB_IMG_1581680539983.jpg FB_IMG_1581680545509.jpg Semoga urusan mencari dan menyelamat mangsa dipermudahkan.
Kalau rujuk pd video tadi ada 7 8 org pekerja yg terperangkap
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu stay kat tmn desa.. mmg best area ni..
x sure tapak kondo baru ni tapak yg penduduk situ pernah protest utk pembangunan.. atas bukit.
tp mmg area tmn desa ni dah melata tumbuh kondo2 mewah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:54 PM | Show all posts
Bagus lah runtuh sebelum diduduki.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujan lebat, ada pergerakan tanah kot...
Kalau dah ada history runtuh mcm ni, masih boleh teruskan ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 14-2-2020 07:11 PM
Tanah di situ kecil saja keluasannya, akak percaya kontraktor telah menggunakan bahan bahan mentah y ...

Hahaha....weh...org taman desa x sejahat itu okay!
Sekian
-penduduk tmn desa
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw, ade tak penemuan tin biskut @ tin minyak tak di tempat kejadian?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu terminal gombak yg runtuh tu apa cerita?
Sambung balik pembinaan ke terbengkalai gitu jer
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat news tv kata 2 org terperangkap
Tapi dalam video tu kata 7-8 org
Omg yg mana betul ni sebenarnya
Adoi kesiannya yg terperangkap tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
fcl29 replied at 14-2-2020 07:47 PM
dulu stay kat tmn desa.. mmg best area ni..
x sure tapak kondo baru ni tapak yg penduduk situ pern ...

Best iya dok situ?....

Apa yg bestnya fcl?...  ni kat jln klang lama kannn
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap tiada casualty
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts

Siapa yang dah terbeli tu, malangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnya tengok
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 14-2-2020 07:11 PM
Tanah di situ kecil saja keluasannya, akak percaya kontraktor telah menggunakan bahan bahan mentah y ...

la.. akak ke.. sebelum ni mati2 ingat laki
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kontraktor nak kaut untung lebih la tu. Sebab hairan macam mana tiada landslide boleh rutun even kalau mak blame hujan lebat sekalipun... Sooo sooo sooo? Dah tentu la di sambung balik pembangunan, bukan ada orang mati pun. Kalau mati pun yang mati tu indon. Developer kata no one cares gitu masa meeting.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:55 PM | Show all posts
kesiannya.  harap siasat semua aspek.  macc loya buruk jgn nak konar2.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila betul safety engineer cow developer tidurrr.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
projek apa ni.. prima rumawip?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ngerinya tengok besi tajam tu berselirat tanah pun tak nampak
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:08 PM | Show all posts
edoraixora replied at 14-2-2020 09:16 PM
Aritu terminal gombak yg runtuh tu apa cerita?
Sambung balik pembinaan ke terbengkalai gitu jer

masih diteruskan cuma bahagian yg runtuh tu lom di repair lagi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086803s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list