Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11126
View
124
Reply

Yatt Hamzah Tegur Artis Bertudung Nampak Telinga Dan Leher, Ada Yang Terasa Ke?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa kita untuk menghukum
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu yg perangai sangat whorish zaman muda2 Tula yg paling sibuk nak menegur orang lain..group WhatsApp sekolah I Ada je camni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak suka sgt teguran jenis mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:01 PM | Show all posts
pinkzara replied at 15-2-2020 06:02 PM
I tak suka sgt teguran jenis mcm ni.

Ha'ah.. I feel like kalau dia ada specific people dia nak tegur, gi la DM orang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 15-2-2020 10:01 PM
Ha'ah.. I feel like kalau dia ada specific people dia nak tegur, gi la DM orang tu..

Kalau niat dia nk tegur in general ok je kn? Sbb I tgk ramai je yg bertudung x ikut spesifikasi bertudung yg dituntut agama..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:15 PM | Show all posts
fadz84 replied at 15-2-2020 10:11 PM
Kalau niat dia nk tegur in general ok je kn? Sbb I tgk ramai je yg bertudung x ikut spesifikasi be ...

Mesti la OK.. IG dia, suka hati dia la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni propa aja lbh, dok bergasak ngan ex laki dia pasal turn jg suci.  X reti nk tepek screen shot ex laki dia.
Ps ex laki dia member iols
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 15-2-2020 10:01 PM
Ha'ah.. I feel like kalau dia ada specific people dia nak tegur, gi la DM orang tu..

Hmm. Better focus kat diri sendiri la.
Cth ya.. Ctdk yg nyanyi hebat dan diiktiraf pun tak pernah condemn org lain nyanyi tak sedap. Org berjaya ni biasanya busy, tak dan nak condemn org.. Hahah.. Gitthew
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:28 PM | Show all posts
pinkzara replied at 15-2-2020 10:23 PM
Hmm. Better focus kat diri sendiri la.
Cth ya.. Ctdk yg nyanyi hebat dan diiktiraf pun tak pernah ...

Exactly, sis..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok laa tuu tegur..Kita ni kdang tau jaa x bole to tuu laaa kdg bt x endah jaa Bab aurat..teguran utj diri sndri jgak
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 15-2-2020 10:57 PM

Dalam islam bukan takat aurat saja. Kalau ikutkan aurat u pun pampang aurat juga. Suara wanita juga aurat. Dok berckp2 di ig tu tayang aurat jugalah.

Ada larangan tajassus tahassus tabarruj al sukhriyyah. U sendiri pun dah terang2 langgar pi makeup solek tayang muka utk tatapan org luar especially lelaki ajnabi. So nak tegur, check dulu diri sendiri.



Bangkitkan satu topik yg ajak org mengumpat ramai2. Kecam org lain ramai2.

Sila baca dan hadam post sendiri 7 feb tu.

Sebut pasal Kenapa tak tegur kawan dia sekali yg pakai turban menyerupai bonggol unta tu. Kenapa dia post dan allow pakai serupa bonggol unta tu tapi kata terganggu.  

Nampak tak mxzznxnx mcm mana hijrah dia? Org yg betul baik ikhlas tidak mengorek ngorek dosa or kesalahan orang lain pun.

Topik ni elok pindah ke bod agama.. kalau nak ikutkan komen2 kat ig dia tu dah menjurus ke arah mengumpat. Berckp hal orang lain tanpa pengetahuan tuan punya badan

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 15-2-2020 12:50 PM
Betul tu.. tgk dia pun dh bertambah baik pemakaiannya.. I x rasa salah untuk dia tegur.. pastu sor ...

Iols ngaku ada kecam..kecam kisah xberapa jahilliah sbb mse tu sheol dah  tutup aurah dakwah sana sini join ustah pergi syria gn ex laki lg siap buat statement insoff tgk wanita syria sana kematian laki akibat perang..so dia nk baik gn laki dia si mutalib tu..tp kat situ la jgk laki skrg dok ada..bini org kot kemonnn..bkn ape,dia ala2 tegur org,tkot trgelincir lg skli..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 14-2-2020 05:47 PM
Org tegur ke arah kebaikan, lapang kan dada dan iktikad dlm hati utk berubah jadi lebih baik udah la ...


Ya betul tu.. setiap teguran yg berlandaskan ajaran Islam yg sebenar sebaiknya kita terima dan muhasabah diri.. Sekurang2nya dia ada mengingatkan. InsyaAllah terlepas bahagian dia untuk disoal kat akhirat nnti . Ikutkan takut sgt bila dgr ceramah psl setiap org akan dihisab kat akhirat kelak.. ni baru soalan adakah kita ada mengajak org kepada kebenaran, belum lagi dihisab harta, hubungan dgn jiran2, nikmat jari ke arah mana kita gunakan ,  nikmat mulut etc.. serammmm
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni rujuk balik kan dengan suami Dia?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:52 AM | Show all posts
Lavender85 replied at 15-2-2020 08:51 AM
Ya betul tu.. setiap teguran yg berlandaskan ajaran Islam yg sebenar sebaiknya kita terima dan m ...

Gossip gossip juga kan tapi benda yang betul kita kena terima dgn hati yang lapang tak perlu maki hamun pandangan dia.

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 14-2-2020 04:35 PM
Curang dan main2 mata brdetak2 dihati masa jd isteri org dosa x?

Tu la pasal.....masih isteri org tp.bercinta dgn lelaki bujang. Dalam pada tu, duk la ceramah hal2 agama, join kelas agama sana sini. Tp sisi gelapnya curang dgn suami sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
shania88 replied at 14-2-2020 05:10 PM
Kadang2 aku menyampah dgn golongan yg dulu terdedah sana terdedah sini tapi bila dah ensaapppp dokkk ...

I support you. Gaya depa duk tegur2 org...seolah  olah depa ni lahir terus bertutup aurat sempurna....yebbi yabadi, yatt sejadah.....tgk mizz nina okay je dia spread kebaikan. Tkde pulak dia kondem2 org
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 14-2-2020 11:10 AM
Kalau ngkorang ingat komik Tiga Dara Pingitan, Awa ngan Noi takda tudung. Esah pula rilek pakai serk ...

Samalah.. Boleh tak diorang terbiar lsgi ujang and gila2.. Tp versi dolo2.. Iols winduuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 09:31 AM | Show all posts
mamastoney replied at 16-2-2020 04:34 PM
I support you. Gaya depa duk tegur2 org...seolah  olah depa ni lahir terus bertutup aurat sempurna ...

tau takpe
padahal mse diorng dulu bukak aurat &pegang2 tgn pasangan
mcm la bodo bebanau tak thu benda tu dosa

last2 ble diorng dah tutup aurat& dah kahwin
dan dan tu ckp nasihat sebb benda tu dosa
abih tu dulu2 diorng buat tu dapat pahalaa??????

konon2 dulu2 takde kesedaran
haha..leh lak bg alasan takde kesedaran
diri sendiri buat leh lak bg alasan takde kesedaran
org lain takleh pulak yer
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 09:34 AM | Show all posts
mamastoney replied at 16-2-2020 04:30 PM
Tu la pasal.....masih isteri org tp.bercinta dgn lelaki bujang. Dalam pada tu, duk la ceramah hal2 ...

kerja jabatan kerajaan ramai camni
sepupu iols praktikal kerajaan
selalu cerita camni

pakai tudung nampk baik2 je
padahal bini org ade skandal laki org
anak dara skandal laki org
bini org skandal dgn laki bujang

kat jabatan2 kerajaan
benda ni sgt2 normal uols
jadi kebiassan yg tak perlu dihairankan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list