Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7990
View
105
Reply

Yatt Hamzah Tegur Artis Bertudung Nampak Telinga Dan Leher, Ada Yang Terasa Ke?

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh ..ramai lak org sini yg terasa..emo betul
Betul lah apa yg dia cakap..
Tp aku tak setuju kalo dia perlekehkan org yg tgh slow2 pakai tudung.
Tp aku setuju kalo dia tegur gegurls yg normalisasikan pesyen sebegitu di insta utk fashion shot.

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
shania88 replied at 14-2-2020 05:10 PM
Kadang2 aku menyampah dgn golongan yg dulu terdedah sana terdedah sini tapi bila dah ensaapppp dokkk ...

Ramai je camtu
Acah2 sayang kunun
Padahal sakit mata sakit hati tgk org lain bebas dan selesa
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia cakap perkara yang betul.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:03 AM | Show all posts
Aurat tu bukan setakat tudung je cik oii..

pakai tudung, pakai hot pants nampak tundun/camel toe, dok berzumba depan jantan; tu pun tak menutup aurat.. mindset tu kena tukaq.. tudung je, aurat.. heh!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 04:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je teguran yatt..dah knape semua nk trigger...

Klu benda btl, nk persoal jd x patutla...

Org tegur lps tu kita nk list kn dosa org tu...manusia mne yg maksum???

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:23 AM | Show all posts
Maybe yang trigger tu, yang dulu pakai tudung tutup, lepas tu sekarang pakai turban.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aper yang dia tegur tu betul.......tutup aurat dengan betul. Pakai turban bungkus rambut tapi nampak leher telinga tu bukan tutup aurat......iteww berfashion ajerr
Retis2 yang bungkus rambut dengan sanggul unta tinggi maybe untuk bisnes ajer. Netizen kan cepat cair dengan 'agama'
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Teguran yang baik.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 14-2-2020 05:14 PM
Alah.. Yg kau mekap sekati tu x pe pulak.

Tu lah tu kan.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 14-2-2020 08:09 PM
Aritu jln2 kat mall tetiba I nmpk sorg Sis ni ngn anak dia. Sis tu hijabster tp pakai seluar singkat ...

Tp byk suar juei cM tu.. Ikut pesenn
..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 14-2-2020 04:35 PM
Curang dan main2 mata brdetak2 dihati masa jd isteri org dosa x?

Lepas menikah pegi hanimun, gegeh tayang gambo heshe letak kepala kat celah telo laki barunye tuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Aritu iols tertengok drama apa entah kat astro prima petang.. fasha sandha berlakon pakai tudung kemain labuh gila. Dh mcm pakai telekung.. dh la tengah hari buta.. watak2 ustazah kot..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau blh baca niat die buat teguran sbb nk tunjuk baik blh la kecam die balik..mungkin dia ikhlas sbb dia terasa terpanggil utk buat teguran sbb dh ada ilmu sikit2. Yg kecam la patut cermin diri balik.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 15-2-2020 12:34 PM
Klau blh baca niat die buat teguran sbb nk tunjuk baik blh la kecam die balik..mungkin dia ikhlas sb ...

Betul tu.. tgk dia pun dh bertambah baik pemakaiannya.. I x rasa salah untuk dia tegur.. pastu sorg2 duk kecam kisah jahiliah dia..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini isu global ya dek nun... tudung skrg nie bkn tudung saji mcm dholu2... apa pun back to our nawaitu... klu tak btl cara pemakaian tu hukum hakam sume dah tau... sbb hr2 kot tazkirah dr ostad n tajah kuar dkt tibi n sosial media pun....
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
memandangkan dr dulu x berkenan dgn propa dia so apa yg dia katakan tu mls nk komen
Cuma nk kata aurat tu bkn psl bertudung tp kita di tuntut menutup aurat bagaimana nk tutup terserah pd kita. Dan ujian setiap org ttp x sama
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:17 PM | Show all posts
takayama replied at 14-2-2020 09:28 PM
memandangkan dr dulu x berkenan dgn propa dia so apa yg dia katakan tu mls nk komen
Cuma nk kata au ...
Cuma nk kata aurat tu bkn psl bertudung tp kita di tuntut menutup aurat bagaimana nk tutup terserah pd kita. Dan ujian setiap org ttp x sama




Masalahnya puak ni tayang leher & telinga. Itu kan aurat kita wanita Islam. Pakai jer tudung elok elok leher tertutup telinga pun tertutup.




Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:24 PM | Show all posts
iolls bersetuju er dgn teguran dia..teguran yang baik kita ambik la...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa kita untuk menghukum
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu yg perangai sangat whorish zaman muda2 Tula yg paling sibuk nak menegur orang lain..group WhatsApp sekolah I Ada je camni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099196s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list