Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2287
View
60
Reply

Bilangan Single Mother yang semakin meningkat di Malaysia, salah siapa?

[Copy link]

Author: ifanonline    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 06:10 PM | Show all posts
Its 2020. Masih tak kedepan lg ke.

Theres nothing wrong being a single mom/ dad. If the marriage did not work, then so be it. Dari ddk bergado menyusahkan anak (if any), buat dosa etc , buat apa. Takde faedah

Kalau kawin and u can work things out, congratulations

If not, takde sebab dunia u musnah. Things happened. Pick up the pieces and move forward.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:19 AM | Show all posts
slalu sgt dgr reason

bini tak reti jage laki

tu psl la tutttt..



bkn aku ckp

acik2 bawang yg ckp  

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 04:17 AM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 14-2-2020 06:10 PM
Its 2020. Masih tak kedepan lg ke.

Theres nothing wrong being a single mom/ dad. If the marriag ...

statistics dont lie, statisticians do....



Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 04:27 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 14-2-2020 04:53 PM
tapi knp laki tinggalkan isteri juga? isteri masih belum mencapai KPI suami mithali?

anak buah manak yg 3 tahun tuh pernah bertanya...kenapa kaum hawa nih yg dijadikan sebagai hamba2NYA yg paling mudah mencium dan masuk syurga tapi akhirnya lebih ramai dari kalangan mereka nee yg bakal menghuni neraka berbanding kaum adam????
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 14-2-2020 05:30 PM
Sbb somi kenot handle strong women aaa gitu

setujuk...sebab itu jugak bilangan wanita yg jadi penghuni neraka mengatasi kaum adam bilangannya.....cos they stronger....
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 14-2-2020 05:21 PM
Selain virus corona covid yang menjadi perhatian dunia....yang turut jadi perhatian ialah virus ibu  ...

statement hang tang baru diuji sikit dah nak bercerai..hang sindir j model dlm board  nee kah?????

adilla,robin.......apalagi????

manak izinkan uols bajau si yukisuki nee
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 15-2-2020 05:06 AM
statement hang tang baru diuji sikit dah nak bercerai..hang sindir j model dlm board  nee kah????? ...

sorry ye manak...sapa pun nak membajaukan aku..tak perlu mintak izin kau  hokey. aku bukan belaan kau..huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 15-2-2020 05:02 AM
setujuk...sebab itu jugak bilangan wanita yg jadi penghuni neraka mengatasi kaum adam bilangannya. ...

Fuh... Takutnye Saya...

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 15-2-2020 06:19 AM
sorry ye manak...sapa pun nak membajaukan aku..tak perlu mintak izin kau  hokey. aku bukan belaan  ...

you may not be spesis belaan manak,yet...but they surely are....

just fyi,i'm the guardian and the caregiver of this board...dont you know????

nak manak sambung lagik????
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 15-2-2020 08:47 AM
Fuh... Takutnye Saya...

so bila nak tukar jantina jadik jantan????supaya boleh kurang takut hang tuh???

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sfrnna at 15-2-2020 11:43 AM

Bercinta lepas nikah kot... Pastu baru perasan laki baran la. Laki kedekut taik idung masin. Laki pencurang.. Kahkahkah

Tapi x salah pun jd single mother. At least keluar dari relationship yg bermasalah. Daripada tunggu anak keluar berderet2 lepastu dah x sanggup nak berpisah sbb demi anak kononya... Tak pun sbb xda secure income kalau berpisah.. Anak dirampas Dan sebagainya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 14-2-2020 04:53 PM
tapi knp laki tinggalkan isteri juga? isteri masih belum mencapai KPI suami mithali?

Dah la tu ipannn..mmg sme salah jantan punnn

Kaum ibu n kanak kanak tak salah!

Semua salah lelaki..depa di angkat jadi ketua..pemimpin ..di lebihkan akal

Tapi kita jantan lebih ikutkan nafsu

Selagi jantan takmo ngaku rosak dunia ni dan isi nya adalah sebab manusia dan manusia tu lelaki wanita dan antara 2 ni lelaki di lebihkan sebagai pemimpin

So ko jantan waaajib tahu..wajib tuntut ilmu esp basic agama..solat ngaji bacs quran tajweed pi surau masjid pi ceramah agama..timbaaaaaa ilmu!!

Isteri n anak amik ko as role model..ikon..idola..mcm mna ketuaaaa mcm tu ler pengikut!!

Pmpuan n kanak kanak can afford to make mistake..can afford to b a fool walo curang ngan nigga..boleh bebas tapi lelaki..suami..ayah..CANNOT

Now korang faham dak sabda nabi bab kalu di izin Allah dia mau isteri sujud hormat suami! Bleh faham? Ni bkn bab sexism perang gender

Niiii tersirat nya nk kabo betapa beratttt beban lelaki suami AYAH!!

Sampai quran peringat!!

Wahai orang berimannnnn..pelihara isteri anak mu dari api neraka yg mna batu dan manusia jadi bahan bakarnya!!

Tu ayat Allah swt ipannnnn oiii..di tuju kat sapa? Btui manusia tu khalifah tapi antara 2 jantina sapa ketua sapa pengikut?

Redha je ipan..salah lelaki..kurang ilmu  so wajib pi tuntut ilmu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 15-2-2020 09:44 AM
so bila nak tukar jantina jadik jantan????supaya boleh kurang takut hang tuh???

Tak bleh tukaq... Klu boleh on...

Kita Bela anak jantan jd elok2 sudah
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 15-2-2020 12:33 PM
Dah la tu ipannn..mmg sme salah jantan punnn

Kaum ibu n kanak kanak tak salah!

Ya akhirnya Ada gak yg memahami...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 14-2-2020 04:35 PM
acena x bebel beletiaq kalu dh suami x reti paham2, baju letak dlm mesin basuh, bukn sepuk merata, ...

Korang ni laki bini bercerai ke?pergi setel kat mahkamah la
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak silap aku kita ni(manusia) kena tendang keluar dari syurga sebab adam gatal nak makan buah khuldi..puas hawa nasihat jangan makan dam jangan makan...allah murka...nak sangat, amik kau kena tendang keluar
Setan pun tepok tangan yahoo!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Punggung berkerutu, jemur kain waktu malam.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nuno replied at 15-2-2020 01:14 PM
Tak silap aku kita ni(manusia) kena tendang keluar dari syurga sebab adam gatal nak makan buah khuld ...

Pompuan lagi tinggi keinginan atau kehendak dari lelaki..tapi pompuan gak punya sifat malu yg tinggi banding lelaki

Hawa takkan petik buah tu unless adam pi dulu!! Ni power of persuasion pompuan

Hawa tau adam lagi dulu di cipta dari dia..bw dia dan adam..dia ikut n adam mulakan

Adam yg peringatkan jangannnn..jangan

Hawa bleh je pi sendiri!

Ko takmo..aku pi soang!! Mcm pompuan zaman ni..dikari gitu yer

Aku dah post soalan aku kt porem ni berkurun lama..Pasai pa Hawa tk pi langgar larangan tu sesoang dia? Pasai pa pujuk adam pi langgaq?

Adam tk salah kan hawa..hawa tak salahkan adam

Masing masing telah zalimi DIRI SENDIRI..kalah dengan nafsu sendiri DAN TERTIPU PUJUKAN IBLIS!

Point menarik bab sapa ketua sapa ikut?

Nabi kata klo ada 2 raja..bunuh salah satu!

Klo ada pompuan dan ada lelaki..sepasang..mcm suami isteri..sapaaaa ketua sapa pengikut?

Klo kita masih nak nafikan hakikat ini..redha aje la bala dari Allah swt.

Iblis syaitan tu musuh nyata je tapi musuh paling utama..HAWA NAFSU sendiri

Terutama KETUA tu..klo ketua ikut nafsu je..tak ikut quran dan sunna nabi..abis ler yg bawah dia..TANGGUNGJAWAP.

Mcm mna nk salah kan pompuan klo kita sendiri tenguk awek dada besaw dah tk senang duduk!! Nk cover nafsu mula kutip hadis or ceramah ..dok marah pompuan tu sme..walhal kita sendiri tak ikhlas..klo dpt peluang ntah camna agaknya. Dunia sandiwara gitu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 14-2-2020 04:20 PM

Aku rse tbalik...ramai perempuan yang pergi memohon cerai sebab PASANGAN dia curang..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
julielapadite replied at 14-2-2020 05:06 PM
SALAH ABUUUUU...!!!

Hoiiiii...Tolong eh...berlaku adilla sikit...









Paan kambeng

Chef goshop

Ammar

Alif aziz

Kude itam


Semua2 tu pon nk jugak share the guilt....xkan abu sorg je bolottttt..mana aci!!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list