Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2286
View
60
Reply

Bilangan Single Mother yang semakin meningkat di Malaysia, salah siapa?

[Copy link]

Author: ifanonline    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 15-2-2020 12:33 PM
Dah la tu ipannn..mmg sme salah jantan punnn

Kaum ibu n kanak kanak tak salah!

pak aji..disebabkan kaum pak aji yg sebegini rupa perangai dan akhlaknya..apa nasihat pak aji kepada isteri2 atau wanita2 cara untuk hadapi jantan keparat yg tak reti menghargai wanita. suh si istrti tu berdoa 24 jam siang malam tido makan atas sejadah saja ker??
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 14-2-2020 05:21 PM
Selain virus corona covid yang menjadi perhatian dunia....yang turut jadi perhatian ialah virus ibu  ...


Setuju dgn komen chuols..

Zaman dlu institusi perkahwinan amat suci dan dipandang mulia..kalau dedulu..bila sebut je eh dia laki org tu..haa,si minah dh jadi bini org..etc...nak kawen pon cecepat dtg jmp parent minta izin dan amik wanita tu dgn cara elok

Orang akan jadi lebih hormat..dan menghormati..sebab zaman dulu kurang terdengar (bkn xada..tp jarang) cerita haruan makan anak,laki kaki botol, bini kena dera etc

Sekarang institusi perkahwinan dah lebih kepada achievement je..buat majlis kawen lagi besar lagi proud.mcm grad kt uni...jadi manusia atau tidak itu belakang kira..sama juga..jadi suami atau isteri yang baik n soleh solehah tu xpenting..kawen awl konon sbb nk bendung nafsu..tp bila dh main xup to expectation terus nk cerai..yg jenis lmbt sikit nikah plak..dh kawen bkali2..cume ceremony je lmbt..sebab tu terlalu banyak kes jenis xsampai 3bln dah cerai..even ada xsmpi seminggu dh curang..org pon dh xpandang marriage as something sacred..but lebih kepada sexual object..maka terdengar laa..janda lagi best main..laki org lg good on bed..makan luar jadi normal..anak tgk porn n try out dengan rakan sebaya jadi benda normal..fetish dan pedo makin menjadi etc

For me, government kena play role..benda ni external factor sgt2 mencabar..klu kat rumah baik pon ank yang baik2 tu bila bgaul tjumpa yang jenis wild..pon blh tukar jadi wild jugak..so government interference tu penting..

Kak jijah pny kementerian patut kukuhkan lg enforcement..drastic action is needed.p sit down dgn mahkamah syariah..sync enforcement yg sgt weak tu.. kaunseling je xmampu nk jalan..laki bkn makan saman pon kalau takat bebel smpi abg jamil mamps..

Dah 2020 gais..now its hi time for greater changes..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes 1:
Nida ngn Zul baru kawin 10bulan dah bercerai sebab zul ada skandal dgn ppuan thailand.

Kes 2:
Rumahtangga Rina & Aswad dah cecah hampir 15tahun pun bercerai akhirnya sebab Aswad berskandal dgn ppuan muda.

Dua2 kisah benar jadi kat kawan aku. Pendek cerita, laki kena pandai la kemudi rumahtangga, iman kena kuat, bimbing jaga rumahtangga.

Sekian, dari aku yg belum kawin lagi hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 15-2-2020 09:42 AM
you may not be spesis belaan manak,yet...but they surely are....

just fyi,i'm the guardian and  ...

guardian?? watson?? caring??
kussss semangat..
hahaha...berangan ko ni...

manak..kalau laki suami sundal spesis  suka mencelup sana sini..scandal..kawin lain atau sewaktu dgnnya. ko sebagai lelaki, apa yg perlu si isteri atau ppuan tu patut buat? ppuan tu kena bagi tendangan supersob atau pukulan padu kat k*te dia ke sehingga lemah longlai sampai campak ke anjing pon tak lalu..sampai nak bg naik pon perlukan tongkat???

kalau spesis laki panas baran camne pulak?? ppuan tu kena mandikan jantan tu satu kolah air yassin atau ayat quran 30 juzuk ke..pastu mlm2 dok ngajikan yassin kat ubun2 dia ke???

manak..ini bukan lawak. tp kes macam ni biasa. kalau ikut pendapat ppuan..mmg cerai jer. cuba ko bagi pendapat penyelesaian dari kacamata lelaki.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Janda is hot kekdahnya.
Dah laki menjandakan isterinya demi janda
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan wanita saja ditinggalkan lelaki tapi anak2 juga ditinggalkan lelaki. that's why dipanggil ibu tunggal sebab dia seorang saja yang tanggung anak2. Kaum lelaki ni sebagai ketua keluarga. kalau ketua keluarga sendiri hancur habis hancur la keluarga. sama macam ketua negara malaysia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Gamophobia..masih takjumpa jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 15-2-2020 01:26 PM
Pompuan lagi tinggi keinginan atau kehendak dari lelaki..tapi pompuan gak punya sifat malu yg ting ...

Hahah part last
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 15-2-2020 02:04 PM
Setuju dgn komen chuols..

Zaman dlu institusi perkahwinan amat suci dan dipandang mulia..kala ...

meningkatnya bilangan ibu tunggal..maka meningkat bantuan. ini juga kenapa salah satu sebab si bapa ngelat dari beri nafkah. sebab dia tau si ibu nanti akan mudah dapat  bantuan.

Sekarang ni lebih prefer pada solving method dari dok fikir ko betul aku salah..i mean penyebab. honestly..endingnya kehidupan perceraian untuk sesetengah orang ada yang tak bernasib baik walaupon kes yang sama. yang membezakan bila kita lalui kehidupan tu mental kena kuat. sebab tu ada yg jadi ibu tunggal ok..ada yg gitu2 lah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Choi...camni aku single ajelahh.forever alone gittewwww
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 15-2-2020 03:18 PM
meningkatnya bilangan ibu tunggal..maka meningkat bantuan. ini juga kenapa salah satu sebab si bap ...

Bamtuan bukan semua ibu tunggal layak pon..enforcement xbuat kerja potong gaji bapak..ibu tunggal kena buang masa cari income tambahan..budak kat rumah sunyi cari awek nak rendek..and the circle goes on and on and on..haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
antidote replied at 15-2-2020 02:25 PM
Kes 1:
Nida ngn Zul baru kawin 10bulan dah bercerai sebab zul ada skandal dgn ppuan thailand.


Bab agama ni penting..bila diri jahil xmo bljr agama..pandang hukum zina benda kecik..dab ko langgar mcm xde mende..sbb buat safe sex konon nye..effect dia rosak masyarakat..


Cm yang kita tgh alami skrg laaa...kawen dan mengandung ank luar nikah pon proud siap menayang...pastu kecoh nk berbintikan isabella dgn bapaknya si liu..eh..luls

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nuno replied at 15-2-2020 01:06 PM
Korang ni laki bini bercerai ke?pergi setel kat mahkamah la

X de lah... Ni bkn pasal umahbtangga kami hihi
Cakap in general... Byk kes kawan2 combine skli heheh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 15-2-2020 04:19 PM
X de lah... Ni bkn pasal umahbtangga kami hihi
Cakap in general... Byk kes kawan2 combine skli he ...

Sure....sure....

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 15-2-2020 03:47 PM
Bab agama ni penting..bila diri jahil xmo bljr agama..pandang hukum zina benda kecik..dab ko langg ...

Nak seorang pemimpin yg baik....sedangkan yg dipimpin....batu atas kepalanya hanyA dapat dileburkan oleh C4....agak agak ler
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 15-2-2020 03:43 PM
Bamtuan bukan semua ibu tunggal layak pon..enforcement xbuat kerja potong gaji bapak..ibu tunggal  ...

Hang ingat ibu2 tunggal dlm board nee pantau anak anak?satu hari ada 24jam...berporum 26 jam...now tell me....how???
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 15-2-2020 03:24 PM
Choi...camni aku single ajelahh.forever alone gittewwww

Bayar aja kalau teringin....
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 15-2-2020 12:33 PM
Dah la tu ipannn..mmg sme salah jantan punnn

Kaum ibu n kanak kanak tak salah!

skrg baru mjeb persoalan kenapa ramai wanita masuk neraka..

"kerana suami sebagai KHaLIFAH x pamdai brtgjwb"

cmna la isteri2 nak hormat ye klu dijadikan hamba je kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
itu lah tugas lelaki,
didik
didik
didik

klu x mkn saman jgk baru cerai(sebab tu cerai di tgn lelaki)

tp laki2 skrg ssh nk paham kan..smua salah pompuan..sndiri pun tunggang langgang ada hati nk ngajor bini..dah la serupa ketam ngajor anak berjalan lurus...cmna org nk ikut..

CONTOH:
suruh solat, tp sndiri pun x solat, acaner tuww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 15-2-2020 05:53 PM
Nak seorang pemimpin yg baik....sedangkan yg dipimpin....batu atas kepalanya hanyA dapat dileburka ...

Hmm..komen2 aku tekan basic agama tu penting xkira laki pompuan..pastu psl enforcement yg longgar..tp ko pny merepek serupa apek mabuk yg langgar org..pastu masih xsdr diri..

Klu amik approach blaming mcm kau ni smpi kiamat pon satu hapak xkn settle
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list