Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4234
View
93
Reply

Lagi Jiran Yang Tak Reti Bahasa, Suka Hati Parkir Kereta Depan Rumah Orang!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2020 10:36 AM | Show all posts
anastasia7 replied at 15-2-2020 07:12 AM
Ada kes weh. Upload kt fb group penduduk tempatan. Amek gambar siap ckp tak reti alih kereta ke. Dia ...

hah spesis ni pun ramai. kita2x yer. jiran2x bukan org lain.
bila kena tang batang hidung sendiri..taulah plak bising.

dia buat salah park tempat kita...dia lak yg meroyan. nampak kita elak2x.
podah..lain kali jangan sebarang cakap....bila kena baru tau

kat apartment pun sama....suka2x masuk parking org lain. padahal visitor parking kosong je siang hari sebab orang keja.
bila call..amik sweet time untuk turun.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:46 AM | Show all posts
spesis mcm jiran aku
semua umah org mcm umah dia.. sial
pokok depan umah jiran pon dia claim pokok dia
dia park depan umah jiran siap sangkut buluh and letak kon - claim tu tmpt dia

aku penah tegur dia ajak aku bertumbuk
sial

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:16 AM | Show all posts
sama la nasib dengan meols.. dapat jiran bangang. bapak meols mintak alihkan kereta, di jelingnya bapak meols sambil tekan minyak kuat kuat. konon marahlah bila org mintak alihkan kereta. almost nak kene penampor oleh bapak meols time tu. dasar keturunan tak tahu malu. org bagi park pun, tak pernah nak tegur ke senyum ke hape. siap pakej bergaduh dgn adik meols lg
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 10:41 AM | Show all posts
kalo tuan kereta tu ada twitter baru la dia baca..tu pun kalo dia baca
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:00 PM | Show all posts
eyansss replied at 14-2-2020 03:45 PM
ada je jiran jenis bengap camni...  dah ketuk pintu pun tak mengaku...  bila dah ugut nak call polis ...

Betul sis, memang jahanam puak ni....aku jemput DBKL bawa tow..pandai pulak marah....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:28 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 18-2-2020 12:29 AM

Korang pernah kena disuruh alih keta sebab nak lalu kat tanah korang..

Bebaru ni ada omputih ketuk pintu suruh alih kereta sebab dia nak lalu.

Me cam "ini tanah saya, saya boleh parking suka hati".....

Dia siap kata nak tepon polis, lagi me jawab, it's my land, not your... Terus tutup pintu.
Orang apartments belakang tu suka masuk parking sebab shortcut... Dah banyak kali bagitau my husband suruh tutup aje sempadan tu..


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
time open hse raya selalu jd mcm ni.. si jiran parking merata depan umah org.. tetamu yg dtg pun reti cari parking elok2...

penah si jiran parking dpn umah block smpi mlm... tepat kul 9.30 buat2 nk kuar xlepas.. panggil lahanat tuh bole plak terus tutup pintu.. hon sekuat hati punye lama smpi sume jiran kuar umah lahanat tuh buat xtau jer.. dekat sejam hon panjang tanpa henti bru kuar sbb jiran2 duk memandang umah dia... padan muka... sekuat hati I maki sound jgn parking depan umah org
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 18-2-2020 10:41 AM
kalo tuan kereta tu ada twitter baru la dia baca..tu pun kalo dia baca

patut nyer tayar kete tuh cucuk dgn pisau.. kasi kempis situ alang2 parking smpi 2mlm..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
izzah_mia replied at 17-2-2020 10:36 AM
hah spesis ni pun ramai. kita2x yer. jiran2x bukan org lain.
bila kena tang batang hidung sendiri ...

kes parking kt aprtment ni kalo kete lain2 paham jgk... asek kete sama jer haaa harus cabut sume penutup tayar..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 12:01 PM | Show all posts
binipopeye replied at 19-2-2020 09:43 PM
patut nyer tayar kete tuh cucuk dgn pisau.. kasi kempis situ alang2 parking smpi 2mlm..

skrg jgn memain..kot ada org rakam..ke dalam awak nanti
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 12:29 PM | Show all posts
palmolive replied at 20-2-2020 12:01 PM
skrg jgn memain..kot ada org rakam..ke dalam awak nanti

umah sendiri pandai2 ler bwk pisau kuar umah time line clear  
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2020 01:09 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 14-2-2020 03:24 PM
luckily jiran mak aku dah berambus pindah
kalo tak semak depan rumah kereta anak beranak

jiran me tak berambus lagi tapi parking lot memang dia anak beranak je konker...memana ada lot kosong diorg parking padahal semua bukan duduk situ pun. beli keta banyak2 tapi parking kat rumah mak pak..buat semak je..org lain nak parking dah xleh dah sbb semua lot penuh dengan kereta diorg walau pun lot tu takyah nak cop2 bagai..

cumanya memasing dah besar n ada akal, sila lah pakai...jangan letak kat lutut je
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
My sister, kalau dia balik kampung, dia memang suruh jiran sebelah rumah parking kat depan rumah dia. Alasannya, supaya orang tak tahu yang dia tiada kat rumah. Jiran2 lain pun tak berani parking depan rumah dia sebab jiran sebelah tu sentiasa keep an eye on that parking.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2020 03:42 PM | Show all posts
Rumah aku selalu jadi mangsa sebab dekat dengan taska. asal taska buat event (kesian , xde budget nak buat kat dewan), mesti gate aku kena block. ada sekali tu masuk terus taksa mintak owner alihkan kereta, nan hado. aku pulak kena park kat surau. mmg la surau tu x jauh tapi apa guna aku beli rumah yg ada porch kalau aku x boleh guna.

Jiran aku boleh tahan bangang jugak. asal aku balik lewat je dia block gate aku sebab ingat aku balik rumah family. bila aku suruh alihkan, dia kedepan sikit je. aku x boleh bukak full autogate. mmg dasar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list