Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2737
View
80
Reply

Lagi Jiran Yang Tak Reti Bahasa, Suka Hati Parkir Kereta Depan Rumah Orang!

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon hadap benda sama dengan jiran selfish. Renovate rumah sampai tak ada porch. Lepas tu datang menyemak parking depan rumah orang. Time raya saudara mara dia datang dengan muka tak malu parking depan rumah orang. Aku pernah sound jugak. Itu pon buat muka macam tak salah depan aku. Spesis jiran tak faham bahasa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu: selalunya diorang taknak keluar bila kita hon sebab takut kena maki

babinye perangai jiran hawau ni boleh je panggil polis keluarkan saman kalau menghalang laluan. hakak ni tunggu sampai 2 malam?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 14-2-2020 08:50 AM
Terkena sekali kereta kena block tarik hbrake bila call wife cakap si suami outstation wife x pandai ...

bagus ugut gitu. hawau nau , takbmalu pulak dia tipu ea
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada kes weh. Upload kt fb group penduduk tempatan. Amek gambar siap ckp tak reti alih kereta ke. Dia nak masuk pun susah. Ada org komen, la jiran kan.  Bukan tk kenal, ketuk je la rumah mintak tolong alih. Yg si viral tu bukan selalu ada kat rumah mak paknye tu pun. Jiran yg tumpang pun dh bgtau tuan rumah - bapak siviral.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Perumahan lama aku pun jenis rumah landed double storey namun tak pernah pulak hadapi mslh jiran biadap ni..
Lagipun baris rumah aku tu menghadap jalan raya,bukan baris rumah org so lebihan kereta yg dimiliki oleh setiap owner rumah,biasa diorg akan parking depan rumah masing2 menghadap jalan ataupun kawasan lapang sebelah perumahan tapi kena berjalan sikitlah..,selain yg selebihnya dalam porch rumah msg2..
Syukurlah jiran2 sebelah menyebelah aku tu jenis beradab orgnya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
jiran mcm ni jenis yg hati kering kot..dah hon 2 malam pun xalih fuhh. nxt time pangil polis je / majlus je terus
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah iols kalau kenduri jadi lokasi parking kete. But kitorang ok jah faham luas & strategik. Even takde sign pon suruh parking situ ramai yang masuk buat rumah sendiri
Bab berjiran ni jangan mintak lebih kurang. Itu property orang. Jangan kutip cili di laman orang sesuka hati. Jangan pukul kucing/ayam orang sesuka hati. Kambing/pet makan sayur orang sesedap rasa. Kena tau borders
Dulu mak iols cas jiran RM2k lombu masuk kawasan makan anak pokok dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 14-2-2020 07:45 AM
ada je jiran jenis bengap camni...  dah ketuk pintu pun tak mengaku...  bila dah ugut nak call polis ...

U ok lagi takat marah2 mcm tu..

I dh guna polis, bukan lg report majlis..

Selamba je parking lps tu gi mabuk todi anak beranak..

Few times i kena, bulan puasa lg..

Dua kereta polis smpi dpn rumah dia angkut gi balai..

Dpn pegawai menyembah2 minta maaf..

Mmg dasar keturunan x prihatin dgn org kiri kanan!

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang kena viral..their logic is selagi org luar x taw perangai hansuang dia they think they safe..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
jiran kiri aku india jiran kanan aku cina jiran depan aku melayu
yg bagi masalah kt aku ialah jiran melayu
umah tu ada 3 kete pastu dia p simen area tong sampah dia, aku memula ingat dia simen situ sbb nak letak kete
korg tau dia park kete kat mane? dia park kat atas jalan weyyy. tpt yg dia simen tu dia xusik pon
menyusahkan aku nak kuar masuk umah
benak btollll walaupon anak profesorrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 14-2-2020 07:18 PM
habis tu nak suh developer buat parking lot asing ke utk rumah teres?stakat rumah teres biasa blh  ...

Betul, I setuju. Kalau dah tau kereta banyak, lain kali duduk rumah besar yang parking space banyak. Ni sampai menyusahkan orang smh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 14-2-2020 10:45 PM
Ya allah...aku pun baru lalui benda gini...rumah parents aku kat kampung jenis rumah taman...then ad ...

Kesiannya ayah you tu. Dia pula yang beralah. Alahai
Yang pasangan tu, dasar takda adab!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 14-2-2020 10:07 PM
mesti mngamuk ala ala mkcik ludah ludah

Kita org bertamadun.yg parking dpn rumah tu je x reti bhs..tdklah diludah2..klo diludah2..aku mmg bg penampor je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:01 PM | Show all posts
pinksarah replied at 15-2-2020 12:44 PM
U ok lagi takat marah2 mcm tu..

I dh guna polis, bukan lg report majlis..

mabuk todi? bangsa berkulit gelap ke?  sama la ngan jiran lahanat aku tu...  agaknya jenis mabuk todi sampai wayar kepala short...

pasni aku nak buat cam ko la, call polis...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:21 PM | Show all posts
Syukur jiran kiri kanan i xde buat masalah berkenaan parking space. Cuma masalah pasal kucing tapi so far kucing2 ni dah x buat hal sangat. So rasa sejuk hati sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 12:23 AM | Show all posts
syukurlah rumah akak berjiran/menghadap hutan+sungai.... aman sentosa hidup akak sekeluarga.... jiran yg dtg tu ha, monyet, memerang, musang yg sah2 takde kenderaan....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 14-2-2020 04:50 PM
Terkena sekali kereta kena block tarik hbrake bila call wife cakap si suami outstation wife x pandai ...

Ni baru betul.
Kita jawab lembut tapi kesannya boleh berlari si laki keluar alih keta walau tgh berak. Hampas sgt
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
aididikhwan replied at 14-2-2020 05:20 PM
ingat neighbour  rmh aku je yg teruk selamba parking dlm porch rmh aku time gate xda...asal balik rm ...

Mesti si jiran insaf dan u puas hati tahap maksimum
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 14-2-2020 10:01 PM
dia parking depan rumah kau
kau parking depan runah dia
kita tgk sapa surrender dulu

Betul sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 17-2-2020 01:13 AM
Ni baru betul.
Kita jawab lembut tapi kesannya boleh berlari si laki keluar alih keta walau tgh b ...

Bongok kan perangai? Dia ingat kalau x dpt g keje naik kereta kita sesenang order teksi or grab? Langsung x pk kesusahan org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list