Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3566
View
90
Reply

Lagi Jiran Yang Tak Reti Bahasa, Suka Hati Parkir Kereta Depan Rumah Orang!

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 14-2-2020 07:18 PM
habis tu nak suh developer buat parking lot asing ke utk rumah teres?stakat rumah teres biasa blh  ...

Jalan tu kasi besar lah. Nak keluar rumah pun susah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 04:08 PM
Sama la.. Buat rumah sampai tak ada space parking.. Lepas tu suka hati boh depan rumah tok aku.. Dah ...

Samalah kat kejiranan aku ni. Kalau tetamu diorang datang, parking kt kawasan rumah aku sebab dah takde space kat tempat diorang. Bila kitorang buat pagar rumah, pandai2lah korang nak parking kat mana. Senang2 naik Grab ajelah. Kitorang nak buat pagar nanti sebab babi2 kt kampung sebelah tengah membiak. Takut masuk kt kampung kitorang pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 14-2-2020 08:59 PM
Samalah kat kejiranan aku ni. Kalau tetamu diorang datang, parking kt kawasan rumah aku sebab dah  ...

Hahaha.. Kan.. Geram tau.. Nak letak x apa.. Tapi jangan la tutup terus jalan nak masuk ke rumah tn rumah yg depa menumpang letak.. Lps tu dgn biadap pulak bila suruh ubah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pernah kena deknon...masa tu ada knduri dekat lorong rumah sy...betui2 depan parking...boleh pulak ada satu pakcik bodo dgn family dia parking dia punya wira buruk depan pintu pagar sy..bukan muncung kereta..bukan bontot kereta..satu kereta baik punya menjalar depan pintu pagar..ngam2 soi pulak cantik diaparking...sy nk cepat nk keluar..tunggu 10 minit takdak..20 takdak 30 senyap...45 minit baru muncui.....sy tgok la owner kereta...bini ngan anak dia mai dulu..pakcik bodo tu jalan belakang sket..bini dia muka dh cuak tgok sy bkk pintu pagar engine kereta dh on bontot kereta dh keluar separoh..sy buat rileks ...pakcik tu mai ja tunjuk muka sy teeus kata...takpa2..sy pon lmbat lg nk keluaq ni...tak urgent mana ponnn...punya la kuat sy ckp...dia dgn muka mcm babi toyok toya matmin start enjin kereta dan terus berlalu pergi...dlm hati sy berkata...pukimak punya tua...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan pura2 tak tau: Jiran bodoh bongkak memang wujud. Kau cakap baik, lagi dia buli.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku panggil je jiran aku suruh alih kereta . Nasib baik la reti bahasa. Kalau kawan2 dia datang, aku suruh je alih. Lantak la nak terasa pun. Bertahun lamanya hadap mende yg sama. Perlukan jiwa kental.Hee3.  Kau kacau aku, x aman la hidup kau
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dia parking depan rumah kau
kau parking depan runah dia
kita tgk sapa surrender dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 04:08 PM
Sama la.. Buat rumah sampai tak ada space parking.. Lepas tu suka hati boh depan rumah tok aku.. Dah ...

dah 1 rumah anak beranak sorg 1 kete
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 14-2-2020 04:54 PM
Aku dulu..pggil salam bertalu2..pdhal ad je org dlm umah.aku nmpk mundar mandir dlm umah.yg best s ...

mesti mngamuk ala ala mkcik ludah ludah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 04:08 PM
Sama la.. Buat rumah sampai tak ada space parking.. Lepas tu suka hati boh depan rumah tok aku.. Dah ...

Khennn...spesis jiran mcm mcm haramjadah...porch rumah dia hias penuh sarat sampai x blh park kete pehtupark kat common area tu sampai hadang tmpt org, blum lg sedara dia dtgpunpark tmpt kita berminggu2, mcm kita ni pulak menumpang space dia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 14-2-2020 10:04 PM
dah 1 rumah anak beranak sorg 1 kete

Mslhnya.. Laman yg boleh guna utk boh kereta pi renovate jadi besarkan rumah.. Laman rumah pprt arwah tok aku boleh boh 2 biji kereta... Mau tak letak kereta merata2kalau boleh depa nak boleh celah kangkang depa.. Done mencarut.. Hahahaha..

Aku cuma angin bila time raya je la.. Sbb menyemak kereta tutup jln masuk rumah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang takdak common sense ni kau tarbiah je terus. Kalau setakat hint dia tak paham. Sbb dia banggang. {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
lg satu
org xkn berani cari pasal dengan kereta yg calar balar.. sbb dia tau owne got nothing to loose
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 14-2-2020 10:08 PM
Khennn...spesis jiran mcm mcm haramjadah...porch rumah dia hias penuh sarat sampai x blh park kete ...

Hahaha.. Betul.. Berangin.. Kena pulak saudara mara acah2 samseng sbb ingat aku perempuan.. Choii sangat.

Aku x kisah nak parking kereta kat laman aku tapi sampai tutup jln nak masuk rumah tu namanya tak ada akal
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 10:08 PM
Mslhnya.. Laman yg boleh guna utk boh kereta pi renovate jadi besarkan rumah.. Laman rumah pprt ar ...

tu la masalah sampai raya melarat ke kg kg juga

kerajaan patut naikkan harga kereta dah byk sgt haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 14-2-2020 10:13 PM
tu la masalah sampai raya melarat ke kg kg juga

kerajaan patut naikkan harga kereta dah byk sgt ...

Kmpg? Hat tu aku x pasti.. Sebab rumah kmpg saudara mara aku.. Boleh boh 6-7 kereta.

Jadi aku tak pernah nampak mslh parking kat kmpg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt tmn perumahan sini agak rengsa jgk laa sbb kete park half jalan..sepatutnya jalan lorong kiri kanan,tp kete boleh lalu sebelah jalan je sbb sebelah lagi lorong dorg buat parking..

Selain parking,ada lagi satu spesis,tu spesis piggy2 bawak kete laju2 dlm kawasan perumahan y jalannya sempit..tu mmg stupidos..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanye lebih elok kalau guna bahasa lebih sopan sket baru nampak cantik bila orang lain baca. Faham tengah marah meruap2, tu tak sedar, main taip je

Berbalik kepada jiran selfish dan muka tembok ni memang bersepah kat mana2 taman pun. Selamba badak je parking depan rumah orang sampai block tuan rumah nak keluar masuk pagar. Dah ler dgn tn rumah yg dia parking kereta tu tak pernah bertegur sapa. Ada yg jenis bila orang hon suruh alih kereta, jangankan nak mintak maaf, senyum pun tak, muka mencuka je masa alihkan kereta. Ada yg jenis kedekut, orang berenti sekejap depan rumah dia pun tak bagi, tapi dia selamba badak je parking depan rumah orang boleh pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah...aku pun baru lalui benda gini...rumah parents aku kat kampung jenis rumah taman...then ada jiran baru pasangan muda pindah depan umah...aku balik slumber babbi dia letak kereta depan rumah kitorg...aku tgk keta ayah aku xde...bila aku tanya rupanya ayah aku sanggup letak kereta jauh depan surau sbb xnak gaduh...tepuk kepala aku...terus aku gi minta owner keta sial tu suh letak tmpt lain...yg bapak aku plak jenis xnak gaduh sesama jiran maka makin melampau dorang buli ayah aku

Opsss terrr'ot' plak....marah nih
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Baling mercun je bawah keter hahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117747s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list