Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2768
View
81
Reply

Lagi Jiran Yang Tak Reti Bahasa, Suka Hati Parkir Kereta Depan Rumah Orang!

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 14-2-2020 03:56 PM
ludah je kereta dia

Wah..ganasnya kau..seriau dgr
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 14-2-2020 04:10 PM
Wah..ganasnya kau..seriau dgr

ludah pun ganas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 14-2-2020 03:45 PM
ada je jiran jenis bengap camni...  dah ketuk pintu pun tak mengaku...  bila dah ugut nak call polis ...

Screenshot_2020-02-13-12-54-36-1-1.png
                           
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:13 PM | Show all posts
merengek kat twitter buat apa
lain la kau merengek wat live maki badigol tu
dua2 lembu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Call pulis baru la up socmed klo nak up sesangat khennnn (smua bnda nak post ko kan, eeeeiiii)

Nseb jiran rmh mak iols walopn hauk suka park dpn gate rmh tu haa, tapi klo jerit je, laju melulu start knderaan, park tmpat lain & reti la say sorry. Walopn dh makan tahun dr iols kecik smpai tua dah ni tetap mcm gitu, sbb sorry & mmg baik, diampunkan je la...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:33 PM | Show all posts
Rasanya kalau ada toleransi masalah boleh setel
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang geramlah... dulu jiran aku yg dah berambus tu suka parking depan umah aku.. benci... bila aku nak keluar dah susah.. panggil2 x nyahut... mentang keta kau byk sampai parking space x cukup semak kat depan umah aku.. nasib dah pindah berambus...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkena sekali kereta kena block tarik hbrake bila call wife cakap si suami outstation wife x pandai drive. Iols ok kan jela sambil mintak izin nak pecah cermin nak turun hbrake nak tolak kereta kan. Laju je turun si suami alih kereta. Cam ape je perangai. Jiran2 ni kalau sound lelebih walhal dia yg buat angkara siaplah esok2 harta benda kita dikerjakannya
Mentaliti masih takat tu walau duduk kat mana sekali pun.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:52 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 14-2-2020 04:05 PM
panggil la pbt suruh tow..
or call polis..

ni aku wt mase org block kete aku..pg tu aku hon bekali2 btg idung pon xde..ptg tu aku kol je dbkl..pandai la ko nk g amik kete ko cmne..kisah lak aku..

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Levespa replied at 14-2-2020 03:22 PM
Gi je la cakap kat jiran tu.. Benda mcm ni pun nak viral.. Attention whore betul org sekarang

Aku dulu..pggil salam bertalu2..pdhal ad je org dlm umah.aku nmpk mundar mandir dlm umah.yg best siap intai...stil x kluar buat bodo.last2 aku jeritkan aje!bru reti nk kluar.buat tya nk ape.kepala hangguk dia.aku ckp..ni rumah sy.yg park depan umah sy tu nape?dia kata..oo..igt xde org!ad ke x..umah org kot...ikut aku la nk balik pkul bpe.dh umah aku kan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:55 PM | Show all posts
Jiran aku baik2 semua tapi ada satu family ind** ni jenis taknak campo org tahap senyum pun tak. Pastu ada hati nak park depan umah org. Geram sbb mmg la dia park tu tak block gate umah aku, tapi sedapppp je kan sebab bleh plak semakkan depan umah orang padahal depan umah sendiri kosong. Jenis selfish tak pk kat org. Cuba aku parking depan umah dia yang anjing bising gila tu. Mau kena calar kete aku..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 14-2-2020 08:54 AM
Aku dulu..pggil salam bertalu2..pdhal ad je org dlm umah.aku nmpk mundar mandir dlm umah.yg best s ...

Hahh mcm tu kan senang.. Settle..jiran tak reti bahasa ni kena sound direct je.. Masuk sosial media belum tentu dia baca..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Levespa replied at 14-2-2020 04:59 PM
Hahh mcm tu kan senang.. Settle..jiran tak reti bahasa ni kena sound direct je.. Masuk sosial medi ...

Yela..mcm la dia bce status tu..x puas aku klo x dpt sound dpn2..lain la klo dh sound tp stil buat.mmg aku viralkan je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 14-2-2020 07:49 AM
samalah...depan rumah ak ni juga la nak parking
aku panggil jiran sebelah tu...x keluar2...takut  ...

Good2.. Sound aje..masalah settle hati kita pun puas..kalau lepas sound pun tak jalan jugak baru guna saluran lain..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:20 PM | Show all posts
ingat neighbour  rmh aku je yg teruk selamba parking dlm porch rmh aku time gate xda...asal balik rmh je kena panggil minta kuarkan keta...takut keta kena ujan panas...senang aku ajarkan...balik keja aku park keta betul baik punya blakang keta lahanat ni trus call grab kitaorg anak beranak balik rmh mak aku 2hari...dia call suh alih keta mintak maaplah ko tggulah situ smpi aku balik...tu last dia tegur aku
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiran aku skang ni buat cmtu.. Satu rumah berapa ramai dok.kereta bersepah sepah depan umah org.. Siap naik atas divider.. Bila cakap buat pekak tuli, kata depa ada hak.. Smpai laki aku mengamuk nk tumbuk bru tau nk park elok2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:35 PM | Show all posts
Report majlis perbandaran je siap pakej kena denda kadang tu sebab menghalang lalu lintas baru mereka ada akal lepas tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Normal kat Msia skrg. Developer hanya ingat duit n x fikir keselesaan pemilik rumah. Yg jiran pulak kadang2 tu sampai 4/5 biji keta satu rumah. Xde adab... pi lah parking jauh sikit dpd nak block rumah jiran.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 14-2-2020 06:19 PM
Normal kat Msia skrg. Developer hanya ingat duit n x fikir keselesaan pemilik rumah. Yg jiran pulak  ...

habis tu nak suh developer buat parking lot asing ke utk rumah teres?stakat rumah teres biasa blh muat 2 kereta je la.kalau rs kereta byk sgt ptut pergi la buat/sewa rumah banglo blh parking kereta byk2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape tk cakap pd jiran terus ya...ke tk kenal jiran nie...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.193654s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list