Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3511
View
90
Reply

Lagi Jiran Yang Tak Reti Bahasa, Suka Hati Parkir Kereta Depan Rumah Orang!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 03:11 PM | Show all posts |Read mode



Masalah jiran-jiran yang mementingkan diri sendiri memang sentiasa berlaku di mana-mana sekalipun. Tidak kiralah di bandar atau di kampung pasti ada makhluk yang tidak faham bahasa ini.


Terbaharu, wanita ini meluahkan rasa geram apabila kereta jirannya parkir betul-betul di hadapan rumahnya.




Twitter




Sehinggakan dia pula yang terpaksa memarkir keretanya jauh dari rumah. Apatah lagi terpaksa membawa barang anaknya membuatkan dia meluahkan di laman Twitter.


Walaupun terpaksa menunggu semalaman sehingga hon berkali-kali, tiada jiran yang dimaksudkan keluar. Sedangkan rumah mereka kosong (tiada kereta) hanyalah bertentangan dengan rumahnya.


Ramai warganet memberikan pendapat yang berbeza-beza. Ada yang meminta wanita ini memberitahu jirannya sendiri berbanding meraih simpati di Twitter.






Ada juga yang turut mengalami masalah sama iaitu kereta jiran parkir di hadapan rumah mereka.







Selain itu, ada juga warganet yang meminta membeli kon untuk menanda kawasan dan lain-lain.






Akhirnya wanita ini menjelaskan yang dia mendapat parkirnya kembali setelah dua malam setelah membunyikan hon bertalu-talu.



Twitter



Kasihannya tapi ini realiti yang terpaksa dihadapi oleh kejiranan sebegini. Jadi, perlukah kita memberitahu jiran secara baik atau terus membunyikan hon dengan cara yang agak kasar, baru mereka sedar agaknya? - CARI




Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:20 PM | Show all posts
selalunya diorang taknak keluar bila kita hon sebab takut kena maki
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Gi je la cakap kat jiran tu.. Benda mcm ni pun nak viral.. Attention whore betul org sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:24 PM | Show all posts
luckily jiran mak aku dah berambus pindah
kalo tak semak depan rumah kereta anak beranak

betul takde hak sape2 pun parking tu
tp timbang rasa tu kena ada
give and take la
masing2 ada kenderaan jugak

ko kalo tak boleh buat macam tu, jangan hidup berjiran
sewa 1 gua nun jauh ceruk pedalaman, haa parking la kereta tok nenek ko situ banyak2
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jenis tak reti bahasa dah bagitau pun dia parkir juga, lepas tu buat muka tak bersalah cakap tadi tak ada orang ma.... bukan sekali dua cakap ye...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:33 PM | Show all posts
beli bole bincang.. kalau nak main cara harus rasanya kalau kes camni boleh mintak majlis towing kete ni kot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda bole gaduh buat apa bincang2
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:45 PM | Show all posts
ada je jiran jenis bengap camni...  dah ketuk pintu pun tak mengaku...  bila dah ugut nak call polis, baru nak alihkan...  ada sekali aku kena, hon punya hon takde keluar pun...  sekali anak jantan dia balik, aku tanya la tu keta dia ke...  dia kata ye pastu selamba je nak masuk rumah tanpa rasa bersalah...  memang aku sound sepuluh harkat la suruh alihkan...  dia siap jeling pastu masuk rumah amek kunci pastu sambil dia masuk keta dia sambung jeling...  memang aku maki on the spot...  dasar kurang ajar anak beranak banyak kalo block rumah aku...

pastu aku selamba amek gambar tepek kat group wasap kejiranan n aku bising pasal attitude diorang sekeluarga (sebab bapak dia ada dalam group n jiran2 lain selalu terkena)...  aku siap sound lagi siapa block depan rumah aku, aku akan call mpsj n polis pastu aku tepek akta menghalang laluan kediaman...  skang ni mangkuk2 sekeluarga tu dah tak berani parking depan rumah orang lagi dah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:48 PM | Show all posts
menyusahkan orang...tegur kang silap2 bergaduh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:49 PM | Show all posts
Levespa replied at 14-2-2020 03:22 PM
Gi je la cakap kat jiran tu.. Benda mcm ni pun nak viral.. Attention whore betul org sekarang

samalah...depan rumah ak ni juga la nak parking
aku panggil jiran sebelah tu...x keluar2...takut la tu
tp aku panggil baik2 je

sampai jiran depan yg keluar

lepas tu aku ckp la tolong la alihkan...park kt sebelah rumah lg satu..sb tkde org...

lps tu takde buat dh...

nampk je aku terus alihkan kete...sib bek x benak hati jiran aku ni syukuuurrr
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Call je la majlis perbandaran & report..bbnu sume nk up kt socmed
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ludah je kereta dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 14-2-2020 03:50 PM
Call je la majlis perbandaran & report..bbnu sume nk up kt socmed

nt abam majlis kena pukul ngn payung pulok..kihkihkih....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara sifat org narcist gini la..selain fomo,common sense dorg juga sangat tipis dan xreti minta maaf and being humble lps buat salah..sejenis bebal!

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 14-2-2020 03:50 PM
Call je la majlis perbandaran & report..bbnu sume nk up kt socmed

Sebetulnya mmg buat report cmnilah kan
Banding report heboh2 kt twider buang masa buang karen ja
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Flat dgn masalah kat flat....
Rumah teres pun ada buat pangai mcm ni....

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:05 PM | Show all posts
panggil la pbt suruh tow..
or call polis..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama la.. Buat rumah sampai tak ada space parking.. Lepas tu suka hati boh depan rumah tok aku.. Dah kena sound ckp aku kedekut... Tutup jalan masuk pun dok kata aku jahat juga.. Mujur skrg rumah tu aku tak dok
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:09 PM | Show all posts
Memang patut kena viral biar malu next time tak buat lagik. Rumah aku pun selalu kena. Geram betul
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:10 PM | Show all posts
kira ok lah jiran yg parking depan rumah. kami dulu kena si tetamu jiran selamba badak buka gate rumah kami dok parking dalam kawasan. boleh pulak babi tuh cakap eh ingat takde org selalu datang nampak kosong je. situ jugak meolls cakap dasar middle class. wahah tah paham ke idokkkkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108103s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list