Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
668
View
8
Reply

[Falsafah] berani kerana benar!

[Copy link]

Author: arinn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 02:46 PM | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:01 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih baik berjalan sendiri daripada dgn org banyak ke arah yg salah

Jgn berduka.apa pun yg hilang akan dtg kembali dlm bentuk lain.insyallah jika kita sabar.

Jgn takut akan kesendirian,lihat lah matahari,biar pun kita melihat dia sendiri ssungguhnya banyak yg merindukn kehangatannya.jadilah seperti matahari.

Arnab yg cekap dan pantas boleh tewas kerana kesombongannya & kelalaiannya oleh kura-kura kerana ketekunannya dan kesabaranya.
IMG_20200214_151616.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by realist_13 at 14-2-2020 03:58 PM

Antara sifat yg jarang dilihat pd zaman sekarang, BERANI KERANA BENAR. Maksud yg mendalam, tapi boleh dilihat dgn mata kasar & hati yg bersih. Tidak ramai yg memiliki sifat yg satu ini dsebabkan kerisauan pd org & keadaan sekeliling, tapi bukan takutnya kepada yg Maha Esa!
FA52A9A3-A11E-4719-B910-3375C52BB778.png


FA52A9A3-A11E-4719-B910-3375C52BB778.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak survive dalam dunia ni bukan hanya perlu jadi PANDAI..tapi perlu PANDAI - PANDAI dalam menunjukkan kePANDAIan...gittchew

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 05:14 AM | Show all posts
sorong papan tarik papan, buah keranji atas jet ski

maksudnya berani biar bertempat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
hazfy replied at 14-2-2020 03:39 PM
Lebih baik berjalan sendiri daripada dgn org banyak ke arah yg salah

Jgn berduka.apa pun yg hilan ...

Saya follow life macam ni. Tu pun setelah minta petunjuk dariNya. Ahamdulilah walau dugaan tersnagatlah kuat, tapi deep down hati snagatlah tenang and happy tak seperti dulu. Hidup yang jujur tak berpura-pura.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tau mcm tu? Sebab masa diambang kegagalan tu, kita dah mula let go of the outcome. Dan masa tu la kita secara subconsciously allow the thing to happen. Selagi kita pegang pada benda yg kita nak jadi tu, kita tak allow for it to happen.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 03:44 PM | Show all posts
berani kerana benar..takut kerana salah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list