Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3863
View
27
Reply

Babak 'mumia' drama Camelia pula jadi bahan lawak

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 02:41 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 14-2-2020 02:45 PM

‘Orang Tak Balut Muka Cenggitu Macam Mumia’ – Lagi Babak Drama Melayu Jadi Bahan Lawak

Drama Camelia yang bersiaran di slot Samarinda melabuhkan tirainya tempoh hari, menamatkan segala konflik yang berlaku dalam drama berkenaan. Namun, satu babak dalam episod 2 akhir di mana salah seorang watak terkena simbahan asid dan dirawat, menerima kritikan di laman sosial.

Apa fungsi face mask tu?

Seorang doktor, Dr Muhammad Izzat di Twitter mempersoal tindakan produksi drama berkenaan yang menunjukkan watak Marina lakonan Ain Edruce terkena simbahan asid dengan balutan seperti mumia. Tambah kelakar, setelah dibalut keseluruhan wajahnya, dipasangkan pula topeng bantuan pernafasan untuk menunjukkan betapa seriusnya rawatan diterima.

Mungkin disengajakan?

Ada netizen yang berpendapat tindakan itu disengajakan untuk membuatkan drama demikian trending di laman sosial. Setelah viral di laman sosial, rating drama akan meningkat setelah menjadi bualan netizen.

Macam mumia Didi and Friends


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 02:41 PM | Show all posts
Edited by Boomibulat at 14-2-2020 02:43 PM

Mumia tersebut berada di minit ke 35..


Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:58 PM | Show all posts
hahah... well, citer ni memang dari awal tak logik pun.. but for the sake of fun, aku tgk ajer.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:03 PM | Show all posts
Hauknya Saharul Rizwan kat gambar atas tu. Badan tak tally dengan kepala
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:06 PM | Show all posts
bukan drama melayu mmg tak penah buat kajian ke sebelum shooting , kalau tak, takde lah scene dok menyanyi dpn org sakit
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali tak payah la buat scene kat sepital. Memalukan jah. Cer consult doc dulu even sesimple benda pun. Takde effort langsung pastu bila kena tegur marah cakap takkan la semua kat set bodoh khenn. Padahal...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tak logik sgt cite ni.. tp layankan aje sbb nk tgk acaner split personality si mariam, mengecewakan..tak jahat sgt..takde umphh..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarika replied at 14-2-2020 04:13 PM
Mmg tak logik sgt cite ni.. tp layankan aje sbb nk tgk acaner split personality si mariam, mengecewa ...

yup.. watak marina tu lagi menyerlah dari camelia. tak nampak sangat pun split identiti dia. best lagi suri katriana.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:42 PM | Show all posts
sebaek pengarah bukan budak sorang tu..
kalau tak.. mau meruyans lagii bila ditegur...
so teknik yang betul rawatan utk kecederaan gini mcmana?

meols pernah gi melawat kawan bapak meols hujung kepala sampai hujung kaki melecur tahap 2 dan 3 degrees sbb janakuasa teenbi yg heols tengah repair tiba2 meletup.ade masuk surat khabar. panjang umur pakcik tu tapi merana la. time tengok kat spital tu nampak luka2 ade yg balut, ade yg  tak balut. just tutup cenggitu dgn kain je sbb kalau balut, nanti bila nak cuci/tukar... habis relai cebisan2 daging2 tu ikut sekali... kat atas tilam je banyak. Bila beransur pulih, semua jari2 dia melekat antara satu sama lain. kena buat operation pulak potong yang lekat2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:45 PM | Show all posts
cerita ni asik ade orang mati je
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by barfi at 14-2-2020 04:54 PM
brown_pupil replied at 14-2-2020 02:58 PM
hahah... well, citer ni memang dari awal tak logik pun.. but for the sake of fun, aku tgk ajer.


Episod yg masa tok dorang masih hidup tu best lagi.. pastu dah mula fairytale
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:53 PM | Show all posts
barfi replied at 14-2-2020 04:50 PM
Episod yg masa tok dorang masih hidup fu best lagi.. pastu dah mula fairytale

Kan..

Lagipun aku rasa mcm phase cerita ni terlalu cepat sgt...

Jujur aku tengok pun sebab si Ain jer, kalau nak harap DD dgn hero kayu, memang x layan citer ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
brown_pupil replied at 14-2-2020 04:53 PM
Kan..

Lagipun aku rasa mcm phase cerita ni terlalu cepat sgt...

Ain ni kalau diikutkan muka dia biasa je..
Hidung pesek.. bibir tebal.. Dahi luas.

Tapi bila keseluruhan jadi cantik..
Tak puas dipandang.. ditambah dengan rambut dia yg lebat mengurai. Body cantik..

Cuma tone suara sheolls time menjerit tu mmg bingit..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bongok la. hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cite ni best..tiap ep ada je konflik bukan cite psl cintan cintun.  i loikee
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 14-2-2020 04:42 PM
sebaek pengarah bukan budak sorang tu..
kalau tak.. mau meruyans lagii bila ditegur...
s ...

So cmne pakcik tu skrg?dah sihat ke? Utk burn effect ni mmg xde solution ke ek?cosmetic surgery pn xmampu pulihkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 14-2-2020 02:41 PM
Mumia tersebut berada di minit ke 35..

Tompang tanya,

Mumia tak haram ke dalam katun? Tu kan mayat Firaun musuh Islam / mayat kapir yang diawetkan? Motif kita nak ajar anak2 orang Islam memuja mayat umat kapir?

(kikiki)
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
saje kot , bila viral ,rating naik la konon.. walaupun membodohkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tu nk kena gelabah tetek ke tak ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tertengok jgk scene tu mase kt tv3..lpas kne simbah asid tu,scene kat spital..tgk marina kene balut cm mumia tu,iols trus tutup tv.bosan.bodo memanjang.lol
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list