Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
981
View
27
Reply

Beli Toyota Camry, Honda Accord Dah Tak Sesuai Untuk Kegunaan Rasmi

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Datuk Dr Sahruddin Jamal hari ini mengesahkan Honda Accord sedia ada tidak lagi sesuai digunakan sebagai kegunaan rasmi Menteri Besar dan barisan EXCO negeri.


Untuk itu, Johor akan membeli 15 Toyota Camry bagi menggantikannya.




Kredit foto: IG




Memetik Harian Metro, semua Toyota Camry kerajaan Johor itu mula digunakan pada 12 Februari lalu, menggantikan Honda Accord yang sudah melebihi perbatuan antara 350,000 hingga 400,000 kilometer.

Langkah penggantian kereta rasmi kerajaan Johor dibuat selepas menerima pandangan dan nasihat daripada Kejuruteraan Jabatan Kerja Raya (JKR), katanya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcmna la rakyat nak bangga dengan kereta jenama dri malaysia,  kalau pemimpin pun guna kereta jenama luar negara.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kete tu kalau diservis ikut schedule blh je guna lama...dasar penghabis duit
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
anak muda kata kit seeyal ni dah berubah dan modern, jadi dia dah berubah.. - anak muda lepas pru14.. sekarang ni anak muda tu tagih like dekat page najib kalau dapat like sekian2, dia nak pakai stoking biru
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Jkr bagi nasihat ttg kete?? Wtffff
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:48 PM | Show all posts
errmmm..senang jd orang besar nih..nak pencen tu nnt beli la kete tu dr kerajaan dengan harga yang jauh lebih murah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
bila dah jd kerajaan ada je cara nak menghalalkan apa yg dulu mrk keji
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit utk pasir gudang crisis.tada..semua penduduk merana...bili toyota ada meh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Fortuner pun total lost sebab pemandu kerajaan ni tak jaga kereta. Baru beli pulak tu. Kereta company memang pekerja pakai lanyak je. Bodoh dan selfish.
Elok bagi kereta murah je. Saga ke apa. Takde la rugi sangat kalau puak ni jaga maintenance pun malas.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:35 PM | Show all posts
ni lagi sekor katun xlayak jadi mb johor..dan2 cukai tanah n cukai pintu kat johor naik sampai 40% terus nak beli keta baru ea???watdehek
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:38 PM | Show all posts
Kerajaan sibuk kata takde duit siap cut budget tahunan. Tapi membazir bende yang tak perlu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerajaan sepenggal PH ni mana layak dapat kereta baru. Prestasi pun terukkkk....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat kata2 yg terkenal suatu tika dulu "Wal haram mu,  Wal halal ku".   haram buat kamu,  halal buat aku.   

Dulu mrk keji BN,  skrg PH buat apa yg mrk keji dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:51 PM | Show all posts
prestasi kelaut tapi kete nak klas...puiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kira mileage kereta memang la sebab diorg pakai kete 24jam. Tapi kalau jaga elok & follow maintenance bole guna lagi tue.. Honda accord nie pun takde la lama sgt beli zaman khaled rsnya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 14-2-2020 03:35 PM
ni lagi sekor katun xlayak jadi mb johor..dan2 cukai tanah n cukai pintu kat johor naik sampai 40% t ...

Tahun nie dua cukai sekali.. tak agak betul..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kelas bawak honda, toyota . Beli peugeot , volkswagen lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok laa tu negeri kayaa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 14-2-2020 08:12 PM
Apa kelas bawak honda, toyota . Beli peugeot , volkswagen lagi bagus

Johor ada audi tau...hehe

Tapi mcm dah takde nmpk audi tue sejak tukar kerajaan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 14-2-2020 08:01 PM
Tahun nie dua cukai sekali.. tak agak betul..

Tau xpe..alasan 5 tahun skali kena buat kenaikan sbab johor makin lama makin membangun jadi cukai2 b4 this murah sgat kekdahnya..hmm
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094767s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list