Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
1740
View
36
Reply

Ustaz Dedah Punca Cerai Makin Tinggi Di Malaysia

[Copy link]

Author: irapie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 04:49 PM | Show all posts
Kesian tengok ada kawan cerai sebab perkara yang kecil jadi isu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:08 PM | Show all posts
benda kecil kalau tak di utarakan lama lama akan jadi isu besar.
based on my experience, laki tak bagi nafkah sebab wife earns higher.. memula tak kisah sebab ada duit sendiri.. lelama kau dah kenapa? bini makin maju kau duduk rumah tidur
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:39 PM | Show all posts
Barang mahal bang sekarang...nak hidup serba ada kat klang valley mau kena gaji RM7k keatas sorang....kurang pada tu hidup la dgn apa yg mampu...tu pasal ramai share expenses utk kecapi sedikit kesenangan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak juga kes cerai sebab domestic violence. Isteri zaman now dah tahu hak masing masing dan berani nak ke mahkamah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tabligh ke tak bukan ISU...sebab perangai and tanggungjawab lebih kepada ISU individual.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung lempang aja mak bapak suami itu gagal didik
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
amon_79 replied at 14-2-2020 04:19 PM
memang betul ler skrg ramai nooo pasangan muda2 baru kawin setahun 2 dh bercerai... ex bdk opis iols ...

Geng kunyit ada di.mana2

Tp.diorg ni tak penah ngaku salah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 14-2-2020 12:32 PM
Memang nyampah aku org tabligh ni... rumah tonggang langgang anak bini x makan sibuk kemana2 lepas ...

Ramai weh yang mcm ni. Penunggang agama. Sikit2 petik agama nak sorok pangai buruk diaorg. Aku mmg dari dulu lagi xleh caya dgn geng2 yg petik nama agama ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Gingerly replied at 14-2-2020 12:01 PM
Setad salah info ni.. Mustahil terjadi byk kes penceraian atas alasan remeh. Mereka yg beragama pali ...

U lagi salah.. U join grop depresion baru u tahu betapa ramainya level2 ustaz ustazah kena sakit mental..jgn nak ckp itu ujian
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah geng lebai dan ostak nk ngaku kaum dia lemah.. Bagus sedar pn
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Serimolek replied at 4-3-2020 05:34 PM
U lagi salah.. U join grop depresion baru u tahu betapa ramainya level2 ustaz ustazah kena sakit m ...

Apoo. Kasi faham la ayat i itew tak lebih tak kurang hanyalah sarcastic semata-mata
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 14-2-2020 12:04 PM
ingatkan sbb coc, pubg, mobile legends, dan yg seangkatan dengannya

Tu sbb pertama dalam list tu kan. Obsesi. Dia bg contoh berbasikal..

Main game, ngadap netflix dan berbagai lg pun sejenis obsesi gak
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 14-2-2020 03:57 PM
memang pun...  kalau suami tu betul2 bertanggungjawab mengikut ajaran islam, insya Allah rumahtang ...

I agree..aku pun tkojut baca dia tls mcm tu..apa daaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 01:11 PM | Show all posts
shernazz replied at 14-2-2020 12:20 PM
Dedolu jiran tok iols ada makcik ni..
Suaminya tabligh..asik la keluar...
Makcik ni ada 5 orang an ...

tabligh yg sebenar. benar...dia ada certain rules..utk anak isteri yg tinggal..tapi kebanyakan nyer yg ada2 ni jenis take advantage je..asal boleh ..tinggal anak isteri bogel2..tanpa persediaan
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 11-3-2020 01:11 PM
tabligh yg sebenar. benar...dia ada certain rules..utk anak isteri yg tinggal..tapi kebanyakan nye ...

Iols nyumpah aje tabligh jenis tinggal anak.bini tanpa persediaan apa apa
Lebih lebih lagi duit
Eeee....baik kau mati je lah dari biar family kau merana...

Kan kaka?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 03:08 PM | Show all posts
shernazz replied at 11-3-2020 02:05 PM
Iols nyumpah aje tabligh jenis tinggal anak.bini tanpa persediaan apa apa
Lebih lebih lagi duit
...

ramai gak yg buat kluar berbulan2 tu satu escapism..lari dari tanggunjawab..nanti jawablah dgn Allah kat sana sok
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 11-3-2020 03:08 PM
ramai gak yg buat kluar berbulan2 tu satu escapism..lari dari tanggunjawab..nanti jawablah dgn All ...

Betul tu
Wife bukan hamba
Anak anak pun kesian kekurangan kasih sayang dan didikan bapa
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list