Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1484
View
41
Reply

'Merajuk' Parti Hari Lahir Dibatalkan Kerana Koronavirus, Lelaki Ugut Bakar Diri

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 11:06 AM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki di China mengugut akan membakar diri sendiri dek kesal tidak dibenarkan menyambut hari ulang tahun kelahiran dengan meriah di saat wabak koronavirus sedang mengganas.


Lapor agensi berita Xinhua seperti dipetik Shanghai.ist, dalam di Chongqing itu, Wang dikatakan mahu membuat jamuan dengan menyediakan 10 meja sempena ulang tahunnya ke-59 pada 28 Januari.


Bagaimanapun, rancangannya mendapat tentangan pihak berkuasa berikutan larangan berkumpul yang dikuatkuasakan bagi mencegah peyebaran wabak berkenaan.




Kredit foto: Shanghai.ist




Berang kehendaknya dihalang, Wang pada 26 Januari membeli beberapa mercun dan petrol sebelum menuju ke pejabat jawatankuasa tempatan.


Wang kemudian dikatakan bertekak dengan pegawai di sana untuk mendapatkan kebenaran bagi mengadakan jamuan itu.


Wang yang panas hati permintaannya tidak dilayan bertindak drastik dengan mengikat mercun pada tubuhnya dan menyimbah petrol ke dadanya sambil menyalakan pemetik api.




Kredit foto: Shanghai.ist




Lelaki itu mengugut akan membakar dirinya jika pihak berkuasa tidak meluluskan jamuan ulang tahun kelahirannya.

Wang bagaimanapun ditahan atas tindakan bodohnya itu dan kini didakwa atas kesalahan mencetuskan masalah.


Tidak pasti pula bagaimana dia menyambut ulang tahunnya atau sama ada majlisnya itu dihadiri tetamu atau tidak.


Dah tua-tua pun merajuk sampai macam tu sekali sebab tak dapat sambut hari ulang tahun kelahiran. Pak cik tak pernah sambut ke 58 tahun lepas? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:11 AM | Show all posts
So birthday belakang besi jer la bam
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:15 AM | Show all posts
bila dia terbakar kita nyanyi
epi bedei tu yuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Biarkan jer dia bakar diri. Kurang lagi sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
menyusahkan la leluhur ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:21 AM | Show all posts
bakor je la dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:28 AM | Show all posts
besday uncle tak penting pun, kesihatan dan kesejahteraan awam lagik penting. Dah tua2 pun nak sambut besday, ingat budak kecik ke apa

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:32 AM | Show all posts
Orang sibuk banyak kerja nak kena buat untuk lawan virus dia sibuk main drama selayaknya kena tangkap
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:37 AM | Show all posts
vodo, selfish
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
OK dah blh sambut behday gan polis dlm lokap
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia buat party pun xda kot org nak dtg
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila buruk laku leluhur nih
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:04 PM | Show all posts
patut mai negara ni..takder org larang
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo budak umur 5 tahun perangai gini aq leh terima lagi,yelah xfaham pasal bahaya virus...yg ni umur dh 59 dah kenapa???kalo panjang umur next year ko wat la smbutan besar2an gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bimboy.         
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cikatilia replied at 14-2-2020 11:15 AM
bila dia terbakar kita nyanyi
epi bedei tu yuuu

Lol kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar je dia nk bakar diri
Senang keje xyah tolong bakarkan mayat nya

Dah tua pun bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
You stupid mf. Orang lain takut nak pergi crowded area takutkan covid.. ko boleh nak suruh org datang beramai-ramai celebrate birthday ko?! Ummah prc ni memang takde common sense ka?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat bday party dia dapat angpow x?
Kalau dapat, tu la pasal kot dia mengada sgt
Patut biarkan aje dia meletup pom3, lg meriah bday dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
biar je dia buat, berani ke orang nak datang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102539s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list