Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6646
View
131
Reply

Fad Bocey Sebak Terima Kejutan Hari Jadi Di Majlis Tahlil Allahyarham Abam

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 10:13 AM | Show all posts |Read mode
Kejutan hari jadi kebiasaannya disambut dengan gelak tawa dan penuh gurauan, namun lain pula situasinya buat Fad Bocey yang menerima kejutan hari jadi di majlis tahlil Allahyarham Abam.









Muhammad Fadzlie bin Mohd Nizam atau nama mesra beliau Fad Bocey, tidak dapat menahan sebak apabila isteri dan sahabat handai memberi kejutan hari jadi yang ke-29 di rumah kediaman Ali Puteh dan Allahyarham Abam.




  



Sambutan hari jadi tersebut dilakukan secara sederhana bagi menghormati majlis, dengan hanya sebiji kek yang dibawa masuk secara kejutan oleh isterinya dan Ali Puteh. Turut hadir, sahabat handai dan kaum keluarga yang turut berada di majlis tahlil tersebut.









"Kita baik ramai sayang"


Melihatkan kejutan ini, Fad terus menutup matanya dan menangis selepas membaca ucapan di atas kek yang merupakan ayat kegemaran Allahyarham Abam. Terlihat Achey dan Ali Puteh di sebelah cuba menenangkan Fad yang sebak menahan daripada menangis.











"Memang biasa je sambutan Fad.. tapi aku percaya ini birthday paling kau ingat.." - Achey




Melihatkan keakraban persahabatan mereka bertiga, pastinya kehilangan Allahyarham begitu dirasai selepas mereka telah lama bersama dalam industri lawak tanah air. Selamat hari jadi buat Fad Bocey! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts




K tu je i nak cakap
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:40 AM | Show all posts
adeehhh sedihnya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:47 AM | Show all posts
kowserrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Cukup2 la
Bawak2 la redho n istighfar bebanyak
Mak n wife arwah pun tak over mcm gini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Berape puluh kali lagi aku kena tengok dorang menangis ni? Tak habis kat airpot, ke kubur ke besday.
Sape dulu husnuzon sgt tengok vid dorang nangis haritu ni semua korang punye pasal hahahahha geram aku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:52 AM | Show all posts
adesh.. sedeh la pulak.. tsentuh rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku da cakap benda yang sama kat thead abam baik tu. cuma satu je nak komen..GIGIH.... Dalam sedih2 sempat beli kek, pacak lilin sambil create drama nak bagi netizen sedih sama.. ya faham, satu dunia tau korang sedih bila kawan pergi mengejut.. tapi perlu ke celebrate bday ni kat rumah orang tu, kat majlis tahlil dia...mak n wife arwah entah makan pun masih tak selera, tidur pun masih terjaga2...tak proper lah, nak celebrate, nak sedih, nak terkenang2 sila hormat tuan rumah yg berlebih2 lg tengah sedih..pergi la celebrate sambil menangis2 kat tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke sambut birthday kt majlis kematian?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nak marah diorg pulak ini kan plan ali adik abam sebab abam dah plan nak sambut besday fad ni so ali n wife fad raikan benda tu..x salah kot...adik n wife abam pun skali dlm plan besday ni..tgk pada fad n achey susah senang dr mula abam meninggal sampai la kenduri kendara semua diorg sama2 x salah rasanya..friendship diorg ni btoi2 buat .org lain jeles..kebanyakan video diorg pun org lain yg rakam n yg rakam pun kawan2 abam yg 2 org tu rasanya..tp yg kene kutuk over tetap la fad n achey ni..kesian pulak la diorg ni..elok pegi ig kawan2 diorg ni bgtau jgn rakam ape2 n share ig sebab yg kene kutuk dua org ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:00 AM | Show all posts
betul tu..cukup2 lah...mula2 mmg rasa sebak, tp bila dah meratap melebih2 bagi aku cukuplah simpan utk tatapan keluarga. isteri arwah pun memilih utk tak show off kesedihan dia...sekali is okay..tp bila dah berkali2 up ke social media...hurmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:01 AM | Show all posts
macam tak kena jer.kalau iols tengah sedih2 boleh pulak sempat nak fikir pasal nak celebrate.jadah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes..x appropriate ko nk celebrate dan2 tiup2 lilin bagai. Sepatutnya korang2 yg BFF tutup laa IG korang seminggu...menghormati keluarga BFF..ko nk bersedih nk berkabung pon tak kisah..nmpk lah hati korang mmg grieving dlm penuh ikhlas. Ni selagi boleh dgn bini2 yg bangang pon ikut sekali x pakai hotak......ko nk potong kek bertiup2 lilin korang pg laa tempat lain...benda2 camni kalau tak tegur tu yg pondan2 galak pakai telekung. Benda2 wajib or logik akal korang tak nak pikir masak2...buduh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:09 AM | Show all posts
tak habis lagi ke..boring la..ye sedih kawan baik meninggal.

aku pun pernah ada kat situasi tu.. lepas 3 thn baru blh move on..

tapi takde la aku dok meratap hiba hari2 mcm drg ni..

eh udah2 lah tu..dari sedih terus nyampah lah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga keluarga, kawan2 arwah abam boleh menerima dengan redha..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:22 AM | Show all posts
They can celebrate elsewhere, perlu ke time tahlil?
Aku tak rasa sedih pun when it comes to these two
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:28 AM | Show all posts
waktu ni lah nak celebrate2 bagai...
yang tukang surprise tu la buat tak kena tempat...
nanti dia mati nanti cuba time orang nak kebumikan dia orang bawak kek surprise selamat hari jadi sambut tepi jenazah dia... ko rasaaa????
fad tu tak bersalah pun....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Isteri arwah mmg tanak ditemuramah ke ye? Mmg takde langsung kan isteri dia bg kenyataan apa2. Yg ade artis2 jela cam biasa korek2 balik wassap2 la gambar bersama bagai.
Semua nk tumpang limelight.
Gitulaa tiap kali ade isu2 yg jd perhatian netizen pada mana2 artis.
Sementelah yg berkongsi tempat tidur diam jer membisu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:30 AM | Show all posts
x redha lagi ke? x habis2 update menaggis bagai 2 orang ni.. Wife,Ali Mak dia elok xde plak melebih gini.. ke nyesal sbb dulu selalu sgt body shaming arwah? tanya je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 11:09 AM
tak habis lagi ke..boring la..ye sedih kawan baik meninggal.

aku pun pernah ada kat situasi tu..  ...

Biasalah seminggu yg pertama ni mcm ade sorang kat fb ni iols tgk hari2 gak merempan pasal ayah dia meninggal. Naik muak gaklaa so iols skip je bila dia update yela org baru pestime kehilangan ahli keluarga.
Mcm iols dah byk kali lalui mak ayah pun lama dah ninggal tinggal mak mertua je satu2 nya masih hidup.Jujurnya sakit tu mmg sakit tapi kita jenis nangis kat bucu katil je la bila sedih n teringat tak koser nk update kat socmed.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112946s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list