Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1508
View
32
Reply

[Tempatan] Lim Guan Eng ketua scammer, komplot dgn company Singapura

[Copy link]

Author: ikankeringmurah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
kerajaan PH kena scam  ke apa?kroni2 DAP @syarikat Singapore  jgk yg untung

Bayar RM400 juta , dapat balik RM13.7 juta

Kerajaan bayar RM400 juta setahun untuk syarikat Insurans milik Singapura mengendali skim insurans MySalam. (RM400 juta setahun X 5 tahun = RM2 bilion)

Rakyat B40 dapat balik bayaran RM13.7 juta (3.4% dari RM400 juta) pada tahun pertama (2019).

Hanya 9,662 (0.22%) dari 4,300,000 orang golongan B40 menerima manfaat pada tahun pertama (2019).

"11 Feb 2020: mySalam Paid RM14Mil In 2019, 3Pc Of Funds Received"
https://codeblue.galencentre.org/2020/02/11/mysalam-paid-rm14mil-in-2019-3pc-of-funds-received/

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:05 AM | Show all posts
Aku tak paham skim insurance ni. Dah takde company Malaysia ke sampai kena guna company kat Singapore?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
takpelah, asalkan guanjing diam masa azan. - macai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 14-2-2020 09:05 AM
Aku tak paham skim insurance ni. Dah takde company Malaysia ke sampai kena guna company kat Singapor ...

ade je bersepah.... antaranya  Takaful Etiqa yg under Maybank, Maybank tu company GLC under PNB, syarikat milik kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:48 AM | Show all posts
u  hep mi ai hep u bek maaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Macc take note please. Klu betul, adalah balasan tu nnti. Xpe biar lambat, biar dorg masih senang bergembira disana, tp klu sampai hak rakyat dikakikan tunggu la. Ak komen klu betul berita ni eh, xde sebar fake news ape eh. Sambil2 berdoa supaya Msia masih mampu berdiri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:28 AM | Show all posts
aku nak tau kebenaran cerita ni
rakyat tolong make some noise, nak tengok respon LGE tentang ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:24 PM | Show all posts
@I.am.PH
minta ayam ph komen juga isu ini
jangan komen kosong..bagi la fakta dan hujah bernas
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:51 PM | Show all posts
Edited by badaksumbu at 17-2-2020 03:44 PM
tungkai replied at 14-2-2020 09:05 AM
Aku tak paham skim insurance ni. Dah takde company Malaysia ke sampai kena guna company kat Singapor ...

najib guna etiqa takaful utk penerima brim. lge guna great eastern punya. program mysalam ni eligible utk penerima bsh.
edited : i-brim pengendalinya - etiqa, am, great eastern, prudential, takaful ikhlas, syt takaful mb, sun life, maa, hsbc, hong leong



Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:53 PM | Show all posts
Dia tahu mahacai ph semua bodo

tapi sori la

jangan cuba kencing yang bukan ph
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:02 PM | Show all posts
dizekni replied at 14-2-2020 12:53 PM
Dia tahu mahacai ph semua bodo

tapi sori la

kan? mysalam ke hulu ke hilir. penyokong2 ph yg bodo2 tu mesti kagum dengar, padahal najib awal2 lg dah buat. beza skim bwh najib, peruntukan tu kembali kpd syt yg govt ada share cth bimb, etc, etc. boleh la jugak top up sikit2 hibah th ke apa. dpt ke lim guan eng?  
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:04 PM | Show all posts
bodoh la korang yg undi bagi najib jatuh

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya najib teruskan berucap masa azan bukan mcm guaneng yg buat macai kagum
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Songlap duit rakyat kasi kompeni cina ke ni..berapa percen dia makan
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:28 PM | Show all posts
badaksumbu replied at 14-2-2020 01:02 PM
kan? mysalam ke hulu ke hilir. penyokong2 ph yg bodo2 tu mesti kagum dengar, padahal najib awal2 l ...

Banyak sangat dah aset malaysia (baca melayu)
dah terlepas ke cina singapura

tu la masalah bila letak yang bodo jadi menteri

jual hotel, mat sabu tak berkutik

jual ladang TH, mujahud tak terkata apa2

and so on
banyak sangat dah, depan2 kita
dia buat

celaka pengundi ph
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts

Penyokong ph ni ada dua golongan; satunya yg perasan cerdik padahal dungu, yg kedua tamak haloba semua benda nk free. Bahananya semua orang kena.

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia baharu mesra pap temasuk. Maklumlah pap kan abglong dap
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:03 PM | Show all posts
tungkai replied at 13-2-2020 05:05 PM
Aku tak paham skim insurance ni. Dah takde company Malaysia ke sampai kena guna company kat Singapor ...

Kat Msia ni 75% apa2 pun adalah milik syarikat Singapore.
Spork bijak kerajaanya keluarkan modal besar utk melabur

dan akhirnya syarikat itu ada sham milik kerajaan yg dimestikan.

semua syarikat yg maju diSpork kerajaan ada miliki sahamnya.




Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bizsari replied at 14-2-2020 04:03 PM
Kat Msia ni 75% apa2 pun adalah milik syarikat Singapore.
Spork bijak kerajaanya keluarkan modal  ...

Listkan
Kita sebarkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
parti scammer... scam rakyat,  umpan dgn bulan & bintang.  jual aset negara,  tambah hutang berbilion
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092296s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list