Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
399
View
19
Reply

Be Honest or Stay Away?

[Copy link]

Author: kaoru44    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua..tt xda masalah dlm perhubungan..just nk tnya pandangan semua..
Kalau dlm perkahwinan..honesty sgt la penting,kalau bercinta pun..tp kalau dalam fasa berkenalan dengan seseorang yg kita xpernah kenal..
Tp kita mencuba nasib la,kalau ok nk go on ke perkahwinan..xkisah kenal dr mana..
Dan dalam fasa perkenalan/berkawan tu ada perangai dia yg kita tak berkenan..
Apa korang akan buat?
Berterus terang atau jauhkan dri?
Dan perangai dia tu mungkin kita je xselesa,tapi bagi orang lain mungkin menda tu xmenjadi masalah..
Ni perangai yg remeh2 la..bukan sbb kaki botol ke apa..tu mmg confirm2 reject la kan..

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Stay away je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tt sndri..xbkenalan dgn ramai org sgt..
Sbb tt cerewet jgk nk kenal stranger ni..
Tp yg prnh kenal,semua ok je tp bila ada perangai yg tak berkenan tu tt selalunya diam je..
Means xbls msj angkat call n jauh kan dri perlahan..
X being honest sbb tt pkr mgkn tt je cerewet and tt xkisah mana sbb bukan dia nk jd suami tt pun..kira reject la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la manusia tak sempurna. Kita pun ada sifat sifat kita yang mungkin dia tak suka. So cuba terima kelemahan masing masing. If tak boleh tolerate langsung contoh hisap dadah ke minum ketum ke then better u stay away aje la.

Sebab nanti after marriage lagi la terkeluar sikap masing masing so u tengok tengok la yang mana u boleh kawtim, yang mana cannot go tu..maka boleh la fikir fikir nak teruskan atau tak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
klu ada feeling tell him/her and see whether dia improve

kalau xde feeling move on and stop having anything

if benda x suka tu benda remeh, give and take, if seriously annoying walk away.

Good luck
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 14-2-2020 08:27 AM
Biasa la manusia tak sempurna. Kita pun ada sifat sifat kita yang mungkin dia tak suka. So cuba teri ...

Setuju..tp biasa la manusia tak nampak kurang sendiri..
Dlm duk mncari yg sempurna sgt..last2 tlepas jua..
Xleh nk tolak ansur bnda2 remeh kot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:29 AM | Show all posts
pe perangai dia yg uols x suka tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 14-2-2020 09:05 AM
klu ada feeling tell him/her and see whether dia improve

kalau xde feeling move on and stop havin ...

Setuju jgk..kalau xda feeling rasa mcm xperlu plak nk tegur prngai remeh dia yg kte xsuka tu..
Kan tsentap plak hati org tu,kte bkn nk dkt dia pun..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 14-2-2020 09:29 AM
pe perangai dia yg uols x suka tu

Tt xda mslh dgn sape2 pun u..haha
Just nk tahu pndpt org lain..
Mcm yg prnh2 bkwn..slalunya kenal dgn org yg xnk dgr kte..
Mcm kdg2 tt rasa xda keperluan pun utk berborak sbb diaorg ni sbb diaorg xnk bckp apa2 isu yg pntg..
Cth nya kte buka topik..nk tahu jgk cara pmikiran dia..tp dia xnk ckp psl bnda2 tu..
Lebih kpd nk ckp hal2 remeh mcm tnya khbr shj..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Remeh yg tt mksdkan mgkn ada org jnis suka mgongkong,suruh org update dia slalu..mgkn stgh org suka n mgkn stgh org xsuka org mcm tu..
Mgkn org anggap yg llaki tu jnis caring bila suruh update selalu..tp mgkn jgk org lain pkr llaki mcm ni merimaskn..isu2 biasa..bukan besar..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kazen I tak bagitau bakal suami keburukan dirinya, katanya kalau lelaki nak kita dia kenalah terima kita dan keluarga seadanya termasuk keburukan kita. Pakej la tu. Elok jah marriage still going strong

Ada satu couple tu lepas kawin baru toklaki dapat tau bini takda rahim. Tak ke naya laki tu

Kalau iols lebih suka tanya & buat checkup sebelum kawin. Sexual expectations,  medical checkup,  ailments kalau takserasi iols prefer tak amik risiko
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 14-2-2020 10:26 AM
Kazen I tak bagitau bakal suami keburukan dirinya, katanya kalau lelaki nak kita dia kenalah terima  ...

Huh...xda rahim? Bnda2 pntg mcm tu mmg kena bgthu awal2..at least dia ada pilihan lain..
Kalau dia boleh trima kte seadanya..ok la..sbb hal peribadi mcm tu mbawa byk isu2 utk akn dtg..dh mcm menipu la plak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 14-2-2020 11:03 AM
Huh...xda rahim? Bnda2 pntg mcm tu mmg kena bgthu awal2..at least dia ada pilihan lain..
Kalau di ...


Ya masa suai kenal tu kena beritahu. Pegi dialysis ke, lepas kawin duk dgn mak ayah ke, nak berhenti keje kena bgtau

Kalau boleh pastikan pasangan tu sanggup ke tak sanggup buat oral sex, kecenderungan liar tabii, meliwat supaya tak terkilan kemudian hari.  Pendapat saja
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:44 PM | Show all posts
lebih baik ko communicate dgn cara yang paling elok. kita tak boleh nak ubah orang tapi kita boleh encourage orang untuk berubah. samada dia nak berubah ke tak, itu citer lain. one day nanti kalau ko dah cakap elok-elok pun dia masih tak berubah, ko timbang la balik patut tak ko stay, dan sanggup ke ko tolerate seumur hidup.

ex aku dulu tak pernah tegur aku apa2 masalah. dia kata aku perfect. tiber dia ada pompuan lain. pastu dia bg senarai lengkap kenapa dia tinggal aku. lagi sial.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:01 PM | Show all posts
Nobody is perfect tt. kalau benda remeh mungkin boleh cakap.. sebab kalau sikit punya hal pun nak angkat kaki sampai ke sudah la tak berjodohan.. manusia memang tak ada yang sempurna.

mungkin bila you cakap apa yang you tak berkenan kat dia, dia pun akan cakap apa yang dia tak berkenan pada you.. ha time tu dua dua boleh improve

kalau asyik suruh update you tanya dia, dia ada trust issue ke apa? and let him know that you have things to do.. but then again.. if you really like someone, text seminit bagitau your whereabouts  should not be an issue at all.

just my 2 cents yaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:26 PM | Show all posts
housemate komot dulu hari2 kena send gambar kat bf sebab nak tau gf ada kat mana. student kot mestila g kuliah. komot pulak rimas. akhirnya berjodoh gak sebab dua2 perangai sama je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ramaramu replied at 14-2-2020 08:01 PM
Nobody is perfect tt. kalau benda remeh mungkin boleh cakap.. sebab kalau sikit punya hal pun nak an ...

Yeah..betul jgk tu..xpe pndgn lain2 kn..tt bukan dlm fasa pekenalan skrg..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 14-2-2020 08:26 PM
housemate komot dulu hari2 kena send gambar kat bf sebab nak tau gf ada kat mana. student kot mestil ...

Iya..haha..teringat kenalan dulu2..mak cik ni..suami jnis mcm ni la..kena buat video call semua bila prgi mana2..
Xlama tu suami dia meninggal..sthun ke dua thn lpas tu mak cik tu kawen lain..
Kdg2 bnda ni ok..tp berpada pada la kn..kcuali mmg xda kerja lgsg boleh videocall spnjg masa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:33 AM | Show all posts
kaoru44 replied at 14-2-2020 09:38 PM
Iya..haha..teringat kenalan dulu2..mak cik ni..suami jnis mcm ni la..kena buat video call semua bi ...

susah gak ada masalah trust issue ni. housemate aku kot2 membawa sampai ke tua. tapi xpela depa dua2 sanggup. aku siap bagi cadangan hantar folder je bulan2.

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:05 AM | Show all posts
komotthecat replied at 15-2-2020 12:33 AM
susah gak ada masalah trust issue ni. housemate aku kot2 membawa sampai ke tua. tapi xpela depa du ...

to me if you have trust issue memang susah la relationship tu nak work out sebab you always wondering partner you buat apa, is he cheating on me.. kenapa tak text/call.. ni memang boleh buat gaduh besar and hati pun tak tenteram
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096832s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list