Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
302
View
20
Reply

Affliate Junction - Scam or Legit?

 Close [Copy link]

Author: kucingitam       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2020 04:11 PM | Show all posts |Read mode
aku ada kawan yang baru join AJ ni..dalam beberapa bulan gak la kot.

Then, dia berkenalan pula dgn one of the leader yang dah agak berjaya (katanya la).
Ni dengar ada plan nak kahwin pula, sedangkan dia baru kenal budak tu.
Kawan aku ni agak muda, grad pun belum lagi.

Aku cuma risau dia kena kelentong je dengan budak lelaki tu, sebab dia kata budak tu dah pakai kereta mewah baru. Budak tu pun muda lagi, tak habis belajar pun.

tau2 la kan budak2 muda ni nampak kereta mewah sikit, mulalah mata keluar lep2..

Aku google tapi tak banyak membantu.

Search kat forum kot2 ada thread pun tak jumpa. Jadi nak tanya pendapat kawan2 forum.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan AJ ni MLM juga kan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 05:45 PM | Show all posts
simpan asb sudah
fixed depo
unit trust
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
scam
byk da didedahkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 10:25 AM | Show all posts
sarah82 replied at 13-2-2020 05:07 PM
Bukan AJ ni MLM juga kan.

tula, dah ckp ngan member mlm scam ni..
dia dok kata bukan, sebab budak tu dah berjaya yada..yada..


org tgh angau dah kan..
tu yang aku dok tanya sini nak cari kepastian


Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 10:25 AM
tula, dah ckp ngan member mlm scam ni..
dia dok kata bukan, sebab budak tu dah berjaya yada..yada ...

Rasanya tahun 2015 say no to mlm ada dedahkan ttg AJ ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 10:26 AM | Show all posts

cari kat forum, takde thread.

google pun mcm tak bnyk.. blog bnyk dr ahli aj.

kalau ada bukti, at least aku blh tunjuk kat kawan tu ha.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 10:27 AM | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 10:26 AM
Rasanya tahun 2015 say no to mlm ada dedahkan ttg AJ ni

oo..nanti saya cari say no to mlm tu.

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 10:27 AM
oo..nanti saya cari say no to mlm tu.

Cuba cari tentang AJ kat fb
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:50 AM | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 10:25 AM
tula, dah ckp ngan member mlm scam ni..
dia dok kata bukan, sebab budak tu dah berjaya yada..yada ...

Biasa yg buat bnda mcm ni mmg mulut manis..mula2 tak yakin tp akhirnya lemas jua dipujuk rayu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:52 AM | Show all posts
Boleh join group FB Ponzi Scheme Alert In Malaysia.
Dalam tu macam2 scam dibongkarkan termasuk la AJ ni.

Once dah join MLM macam ni selamanyalah duk terjebak selagi tak sedar diri.
Nasihat orang lain pun masuk telinga kiri keluar telinga kanan.

Semoga masih belum terlambat untuk kawan tuan tanah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 11:04 AM | Show all posts
AverageJoe replied at 14-2-2020 10:52 AM
Boleh join group FB Ponzi Scheme Alert In Malaysia.
Dalam tu macam2 scam dibongkarkan termasuk la A ...

ok, tq2. nanti join group tu.

kesian juga kat kawan tu..dahla dok sibuk nak kawin, belajar x abis lagi..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 11:05 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 14-2-2020 10:50 AM
Biasa yg buat bnda mcm ni mmg mulut manis..mula2 tak yakin tp akhirnya lemas jua dipujuk rayu..

ya, dari gaya dia cerita, mmg nampak almost lemas la.. tambah bf dia budak aj tu pakai kereta mewah.. tah sendiri punya, tah sewa, tak tau la aku

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:09 AM | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 11:05 AM
ya, dari gaya dia cerita, mmg nampak almost lemas la.. tambah bf dia budak aj tu pakai kereta mewa ...

Tu lah umpan dia..jgn2 kete pinjam.bnyk je kes mcm tu..kena nmpk mewah br org konfiden.x pnh dgr lg skim MLM ni yg berjaya..klu berjaya pun sekejap je..dh bnyk duit org atas bawak lari..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 12:07 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 14-2-2020 11:09 AM
Tu lah umpan dia..jgn2 kete pinjam.bnyk je kes mcm tu..kena nmpk mewah br org konfiden.x pnh dgr l ...

kalau mlm stail2 avon, tupperwaretu bagi aku takde masalah pun sbb brg kita beli dan guna.

ni mlm yang takde produk, or produktah pape




Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:12 PM | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 12:07 PM
kalau mlm stail2 avon, tupperwaretu bagi aku takde masalah pun sbb brg kita beli dan guna.

ni m ...

Klu xde produk blh jatuh haram sbb xde jual beli..xde untung rugi..dtg dari mana duit tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 10:26 AM
cari kat forum, takde thread.

google pun mcm tak bnyk.. blog bnyk dr ahli aj.

kat FB ada cuba cari sana
ada mcm2 group bongkar pasal scam2 ni
ada ponzi scam alert, say no to mlm, say no to AJ
cuba ko korek sana harap2 page tu ada lagi la
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi TT..sebenarnya topik ni lebih afdal di Board Aduan & Kaunseling. Tapi ai bagi kelongaran utk sementara waktu utk TT dpt info dari gojes mojes kat sini share information kalau ada.

Mungkin selepas ni TT bole buka topik di sana utk perbincangan yg lebih lanjut. I biarkan hingga  hujung minggu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 04:50 PM | Show all posts
Sasha replied at 14-2-2020 04:27 PM
Hi TT..sebenarnya topik ni lebih afdal di Board Aduan & Kaunseling. Tapi ai bagi kelongaran utk seme ...

TQ Mod,

Sorry, sebab i pun tak tau mana board yang sesuai untuk topik ni.

Masukkan dlm board ni sebab rasa macam topik ni untuk perbincangan.

Sorry sekali lagi, ye.


Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 14-2-2020 04:50 PM
TQ Mod,

Sorry, sebab i pun tak tau mana board yang sesuai untuk topik ni.

Xpe. Board ni lebih kpd perbincangan kekeluargaan yg merangkumi masalah dan luahan isu2 kekeluargaan, rumahtangga, spouse & parents.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086831s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list