Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
1147
View
34
Reply

Lembut, Gebu, Sedap - Jom Cuba Resepi Penkek Ala Jepun Ni, Pasti Jadi!

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2020 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Fluffy nyaa..pasti sedap n gebu dimulut bila kunyah..nak simpan resipi ni dulu..nk cuba pagi nti brg xcukup plak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemah cuba yang instant jenama nona kot..siyes xsedap ditekak iols sbb rsa soda bicarbonate kuat sgt..
Huhu
Lps tu cari resipi homemade..boleh la tapi x segebu kat atas..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnyer..gebu n lembut
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 01:25 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 14-2-2020 04:27 PM
Kau kat sini ke kroit.....

Nanti dpt gaji belanja ok...

tak mau
saya harus kekalkan badan seperti gambar yang tertera
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 01:25 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 14-2-2020 04:27 PM
Kau kat sini ke kroit.....

Nanti dpt gaji belanja ok...

tak mau
saya harus kekalkan badan seperti gambar yang tertera
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 03:12 AM | Show all posts
bintangct replied at 14-2-2020 12:25 AM
boleh dpt dua keping je Iols dh buat
mmg sedhappp

Iol pun dh dpt buat tpi psl x sbar putih tlur jdi gebu, so pancake iols jdi leper tpi rsa sdap gak.

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Gebunya pancake



Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 05:45 PM | Show all posts
Terus rasa nak buat malam ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2020 07:01 PM | Show all posts
gideoncross replied at 16-2-2020 03:12 AM
Iol pun dh dpt buat tpi psl x sbar putih tlur jdi gebu, so pancake iols jdi leper tpi rsa sda ...

I pun cuba buat tapi putih telur tak naik. macam berair gitu.
So my pancake jadi mcm lempeng tapi lembutlah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 16-2-2020 07:01 PM
I pun cuba buat tapi putih telur tak naik. macam berair gitu.
So my pancake jadi mcm lempeng tapi ...

Ada bau telur tak u?.sbb penggunaan telur macam banyak pula.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 11:54 AM | Show all posts
legal_jue11 replied at 17-2-2020 10:53 AM
Ada bau telur tak u?.sbb penggunaan telur macam banyak pula.

Tak hanyir sebab telur 2 biji aje
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 17-2-2020 11:54 AM
Tak hanyir sebab telur 2 biji aje

Oo, ok tq reply .
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 12:18 AM | Show all posts
uda replied at 16-2-2020 07:01 PM
I pun cuba buat tapi putih telur tak naik. macam berair gitu.
So my pancake jadi mcm lempeng tapi ...

Same here, entah mcmna putih tlur dorg boleh gebu mcm tu, msti guna bnyk or msti whisk lama2 agaknya.

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:06 AM | Show all posts
rasa sedap, tp x menjadi fluffy tinggi gitu. klu buat tggi, atas bawah dh hangit, tp yg bahagia tgh mcm lembik2 belum masak
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list