Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4652
View
93
Reply

[Dunia] Wanita Positif COVID19 Setelah 40 Hari Meninggalkan Wuhan #superlongincubation #MicrosoftNews >> Musti Kechoot Tulur Nak Kata Feknius Punye!!

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2020 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-2-2020 10:00 PM
Hahahaah.. Sebab tak ramai kena lagi di malaysia.. Nanti dah masuk angka 10 org malaysia yg kena.. ...

Kkm sndri kabo mesia masih dlm peringkat awal pembendungan..hehe..sy ttp riso
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Hand sanitizer n mask dh abis. Hampir hari2 aku round farmasi cr sana sini smua abis! Apo???
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 14-2-2020 09:40 AM
Kkm sndri kabo mesia masih dlm peringkat awal pembendungan..hehe..sy ttp riso

Kerajaan ambik mudah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:27 AM | Show all posts
KKM tu kuasa kecik jaaaa.....once atok peee yemmm cakap smua boleh jalan. atok  & menteri team mana oiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:05 PM | Show all posts
kata admin page kkm jgn buat palatau..dia suruh kita pakai mask kalis jahil
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenuh tu nak trace n recall apa buat hari2 utk 40hari punya rekod
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 14-2-2020 09:58 AM
Hand sanitizer n mask dh abis. Hampir hari2 aku round farmasi cr sana sini smua abis! Apo???

Anak sy sjkc.. Cikgu n kwn2 dia ajar kalo x de sanitizer guna wet tisu pun blh.. Setiap kali pegang ape2 ambik wet tisu bersih kan.. Lps ni abis lak wet tisu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 14-2-2020 10:27 AM
KKM tu kuasa kecik jaaaa.....once atok peee yemmm cakap smua boleh jalan. atok  & menteri team mana  ...

Ye btl kan.. Bl ape2 mslh nanti atok peeyyyeeemmm akan salahkan dr Zulkeply.. Sian gak sbb skrg nampak dah dia di kambing itam kan.. Nampak terpaksa bg alasan bodoh tuk cover menteri lain.. Tp sy x salahkan dr Zulkeply n kkm.. Sbb dia org tu mcm di tekan oleh peeyyyeeemmm n menteri pelancongan n team dia yg nak Sgt pelancong asing dtg ke Malaysia.. Kalo x silap dlm berita x Ingat TV berapa siap ade menteri atau org dlm kementerian pelancongan ke ape tah ckp knp nak riso Sgt psl virus ni.. Kemalangan Jalan raya jumlah lebih beso x riso.. Terus je aku laki bini maki.. Bodo x abis2 duit je dia org fkrkan.. X fkr ke  risiko rakyat yg kn nanti
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 14-2-2020 12:49 PM
Anak sy sjkc.. Cikgu n kwn2 dia ajar kalo x de sanitizer guna wet tisu pun blh.. Setiap kali pegan ...

Tq chuolsss.. pasni wet tissue lak abis
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 14-2-2020 12:52 PM
Ye btl kan.. Bl ape2 mslh nanti atok peeyyyeeemmm akan salahkan dr Zulkeply.. Sian gak sbb skrg na ...

aku caya je dr dzul ni kena tekan utk tenangkan rakyat dari gelabah tetek, dia bukan ada kuasa pon utk sekat keluar masuk pelancong. tapi aku harap dia ingatla amanah kepada rakyat, bagi berita yg benar walaupon jawatan menteri yg dipertaruhkan.  menteri lain senang2 bg jawapan bodoh pastu ape2 hal pandai la dr dzul tlg konar. meluat aku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 14-2-2020 01:29 PM
Tq chuolsss.. pasni wet tissue lak abis

Td jemur mask n95 sbb dah seminggu pakai.. Sekali anak nak jemur dia nye dia tanye.. Mn ibu nye.. X de pun.. Yg adik je ade.. Ya ampun dah kn curi la ni.. Sape la berani ambik walaupun jemur dlm pagar umah.. Mmg sumpah la mati kn lenyek lori tanah.. Dah la ssh nk dptkan yg ni skrg ni. Kn cr la pulak lg ni.. Adeh la
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 14-2-2020 01:40 PM
aku caya je dr dzul ni kena tekan utk tenangkan rakyat dari gelabah tetek, dia bukan ada kuasa pon ...

Rsnye rakyat rata2 dah meluat gan pak menteri ni.. Cai2 je tuduh kita ni palatu.. Mungkin dia org rs selamat kot sbb duk jauh dr Singapore.. Yg duk dekat2 ni mmg dah risau la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-2-2020 11:03 PM
Depa fikir tentang duit saja.. Erm

Tapi sekarang pun dah rugi. Even korea pun larang rakyat dorg datang malaysia sbb malaysia amalkan open door to china. Dorg tau risiko penyakit lg tinggi kt sini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 14-2-2020 02:25 PM
Td jemur mask n95 sbb dah seminggu pakai.. Sekali anak nak jemur dia nye dia tanye.. Mn ibu nye..  ...

Kenape lori tanah yang jadi pilihan?

Bior kambus teros ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak membuktikan apa2 pun.. Sebab ada je kemungkinan dia jangkit lepas dah balik kampung...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 14-2-2020 03:15 PM
Kenape lori tanah yang jadi pilihan?

Bior kambus teros ke?

Sbb sini banyak lori tanah lalu lalang gan hilux.. Kalo hilux kecik sgt.. Biar kn lenyek gan lori tanah.. Leh kambus trs.. Sakit ati ni... Hanat btl la pencuri ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 14-2-2020 02:36 PM
Tapi sekarang pun dah rugi. Even korea pun larang rakyat dorg datang malaysia sbb malaysia amalkan ...

Ermmm.. Kita ckp dikatakan gelabah tetek la.. Panik la.. Patutnya kerajaan jadikan malaysia sebagai tempat pelancongan selamat.. Jadi boleh cover kerugian sebab ban pelancong PRC
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 03:47 PM
Ermmm.. Kita ckp dikatakan gelabah tetek la.. Panik la.. Patutnya kerajaan jadikan malaysia sebaga ...

Dorg bergantung kt PRC la tu sbb tu takut sgt kalau ban PRC. Tak fikir local pun nak bercuti dlm malaysia, negara lain sama. Menteri ni fikir singkat
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 14-2-2020 09:25 PM
Dorg bergantung kt PRC la tu sbb tu takut sgt kalau ban PRC. Tak fikir local pun nak bercuti dlm m ...

Yap..patutnya depa nampak kebaikan dari wabak yg melanda ni.. Tapi tu la.. Aiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ada tak bangsa lain kena selain cina..klu xde kn blh x iols assume pnyakit ni merebak dkt org yg pnh mkn kelawar or babi yg berpunca dr virus ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list