Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1132
View
55
Reply

Rakan sekerja panas baran

[Copy link]

Author: Anne.W    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua..

Saya ada sedikit masalah..nak tanya pandangan..saya baru mula kerja.dlm 4tahun cmtu...tempat kerja ni bykla saya bljr..cuma saya stress dgn perangai senior exec atas saya..suka marah2 dan menaikkan suara ikut suka dia je..kadang tu benda kecil je..tapi dia marah mcm benda xblh settle...

Mula2 masa kerja saya ingat sbb saya baru..so mmg la saya sabar dan tak bising bila dia tegur jerit2 kat saya..kadang bingit pon ade..dia ckp jenis direct..hmm..klu mood ok dia ok je sy tgk..and boss saya pon kaki marah2... dia slalu kena..cuma saya sayang keje saya skrg..gaji sume ok..tp tula...part dia marah2 tu..nk tegur mcm xsesuai plak..oh ye before korang tny..just nk bgtau dia ni spinster 35 tahun..nk kata xlaku muka semua ok ja..ade je laki nak rasanya..kadang sian gak tgk dia mkn xde kwn..tp genuinely rse hati dia baik..tau dia tegur tu sbb salah saya gk..hmm..tp kadang saya jadi stress dan malu..

Ape perlu saya buat eh? Cmne nk mntk dia tegur kesilapan saya cara professional tp xjejas relationship..

Thanks in advance korang for the response..appreciate it a lot=)
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pandai bodek. Sebab i pun seorang bos yang sgt panas baran. Hahahahaaha.. Tapi percaya lah. Kalau dia baran kat situ, situ jew. Tak simpan. Cuma sifat dia semulajadi singa. Layankan ngaumannya
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Pekak kan telinga je....nak berbaik pun bukan dapat apa pun.....
At least dia senior.....layak la dia marah....
Yg tmpt akak ni,dah la jawatan sales marketing je......tapi habis di maki nya semua budak2 yg tak lambat buat kerja macam dia bos pula....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat bodo je takyah makan hati sangat. Bos i pun sejenis camni jgk. Takde ape yang kau boleh buat untuk ubah dia. Lgpn jumpe time keje je kn, da abes keje cte lain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
be her friend. kbai
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dia carry responsibility. cuols buat salah..dia yg kena hadap boss. tapi iols sgt percaya dia hanya serius di office untuk org respect dia. bila abis kerja..dia pon mcm kita semua..huhahuha..menggedik..maybe dia senyap2 berporem cam iols...hahahaha.
tapi sepatutnya kalau dah 4 thn kerja..patut cuols dah faham kan perangai dia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 08:35 PM | Show all posts
telan                                             
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah bisa tegal biasa. Takyah susah2 pikir la. Buat kerja masing2 sudah, bior la dia nak makan sorang2 pun don't cross the border
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr feedback chuols mmg mengaku salah chuols. If mcm tu style dia tegur staff bawah so mmg xleh buat apa2 lah, as long as dia tegur tu bab kerja.. n make sure chuols tak asyik repeat the same mistakes again.. nnti lg nyaring bunyi sora dia

if sambil maki2 tang kerja then berjangkit to ur personal life punya benda mcm body shaming ka apa.. dat one considered crossing the line lah

X boss meols species mcm ni, sampai ke sudah, even staff lama dah resign, mmg dibenci sampai mati
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan nak hati tissue sgt
Dah selesa telan je
Tempat lain pun sama jek
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Boss chuols pms kot..tp klu slalu sgt..suh dia g check mental health..kot2 wayar ttanggal
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa pompuan tak rajin memuki memang buat dosa kot lain. Maaflah kasau beno bahasa. Takde tempat nk memadu kasih or channel energi dia pantas jadi anjirr
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 10:57 PM | Show all posts
KIM.K replied at 12-2-2020 10:54 PM
Biasa pompuan tak rajin memuki memang buat dosa kot lain. Maaflah kasau beno bahasa. Takde tempat nk ...

Maksud u, perempuan yang tak pernah berkahwin atau perempuan yang tak dapat layanan atas katil yang memuaskan dari suami dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
boss kau macam aku. aku cakap memang direct je. Tapi aku takde maknanya nak pilih kasi. Aku genuinely akan marah and puji. Tapi ni tengaj usaha kurangkan baran.

Kau rilek je.. improve ur work.. so less scolded
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 08:32 AM | Show all posts
ada sorg pangai mcm ni
ckp nak jerit2...tp dia marah kat sorang staff ni jek...mmg salah dia jgk la mcm x reti buat keje
sapa x bising ye dak

tp klu dah hari2 ...mau stress dibuatnya
nak jek lempang laju2
semak la wei
klu dia xde mmg aman
tp klu bkn psl keje dia ok je
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 11:12 AM | Show all posts
sama la dgn boss iols, angan2 tinggi dan semua ckp staff dia salah. tp bila org dah realisasikan kehendak dia tau pulak suka amek kredit org lain. dia tekan staff bawahan tak pikir pulak. aduhhh pening la dgn org gila kuasa ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 11:41 AM | Show all posts
biasa la pompuan

kena time hangin dia dtg mula la menyinger


cuba kalo time dia mengawan meow meow

mengelesek mcm kucing
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 12:11 PM | Show all posts
Tak payah spinster, boss aku jantan dah kahwin pun suka marah tengking2 siap maki fak fak lagi. Tapi dia marah kat orang yang buat kerja macam sampah je la.
Apa pun aku personally tak setuju dengan cara tu sebab semua orang ada maruah, malu la kena marah in public. Kalau nak marah pun marah la kat tempat yang tertutup.
So kesimpulannya, perbaiki kualiti kerja dan jauhi lah daripada orang yang takde empathy dan basic etiquette macam akak spinster tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
akik replied at 13-2-2020 12:11 PM
Tak payah spinster, boss aku jantan dah kahwin pun suka marah tengking2 siap maki fak fak lagi. Tapi ...

Thanks chuols for the comment..i think nowadays people mmg cpt irritated la kot..so isu faktor spinster dah blh put aside
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 13-2-2020 11:12 AM
sama la dgn boss iols, angan2 tinggi dan semua ckp staff dia salah. tp bila org dah realisasikan keh ...

Ouh sis pon tgh hadapi masalah yang sama ke..kira iols xla keseorangan..erm..

Apepun tq ye sudi share pengalaman.. =)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.270286s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list