Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8628
View
159
Reply

Peguam Terkenal Tampil Nafi Dakwaan Persembahan Berdarah Aina Abdul Salahi Akta

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2020 02:53 PM | Show all posts |Read mode




Masih berkisar mengenai persembahan Aina Abdul di Anugerah Juara Lagu 34 (AJL34) yang didakwa menyalahi akta kerana memaparkan darah.


Peguam sivil, Alan Razak menafikan dakwaan Public Health Malaysia (PHM) lalu menegaskan yang persembahan Aina tidak menyalahi kod kandungan The Communication and Multimedia Content Forum of Malaysia (CMCF).





Ig






Menjelaskan yang itu adalah khilaf PHM ketika mentafsirkan kod tersebut bahawa perbuatan Aina sedikit pun tidak membawa kepada 'inisuation' kepada apa yang disifatkan sebagai 'suicide' atau 'self hurt'.


Ig





Oleh itu, Aina telah merepost di IG Storynya dan berterima kasih kepada peguam tersebut kerana telah memberi penerangan yang secukupnya kepada khalayak ramai.


Ig

Ig




Jadi, dengan pesanan itu, maka terbukti persembahan Aina tidak menyalahi kod kandungan seperti didakwa. Ia sekadar terjemahan seni dan kreativiti, cuma mungkin ia agak menganggu segelintir orang yang mengalami gangguan jiwa. Apa pun, setiap individu berhak melontarkan pandangan masing-masing.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorg ni mmcm. Kes aina yg kecil ni dikaitkan mcm-mcm dgn perundangan. Kes sajat aman-aman je pak menteri kata isu kecil tiada tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Based on photos Alan ni related to Siti Kassim isn't it? No respect given
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:09 PM | Show all posts
KIM.K replied at 12-2-2020 07:01 AM
Based on photos Alan ni related to Siti Kassim isn't it? No respect given

jangan judgemental sis. deyoll dah bergaduh besar, saling sindir-menyindir.heshe pun ada juga kritik pasal sajat etc. basically, from apperance, mungkin ada yang sceptical dengan heshe. tapi, deep down inside, heshe nih tetap typical malay with a law side opinion.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-2-2020 03:01 PM
Based on photos Alan ni related to Siti Kassim isn't it? No respect given

Nope. No longer a friend.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 12-2-2020 03:09 PM
jangan judgemental sis. deyoll dah bergaduh besar, saling sindir-menyindir.heshe pun ada juga krit ...

Ok I'll take back my words. Sorry abt that
Alan, you earn my respect
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
innocentsangat replied at 12-2-2020 03:11 PM
Nope. No longer a friend.

Uh sori ungkit dosa lama
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:23 PM | Show all posts
alan aka lancelot..ckp omputeh mcm telan kamus
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:23 PM | Show all posts
peguam pondan tu bukan bagus sangat pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:25 PM | Show all posts
Edited by Boomibulat at 12-2-2020 03:26 PM

Alan ni pompuan ke lelaki..ke 2 alam..


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:27 PM | Show all posts
tapi sorry to say your persembahan ko agak disturbing ya aina. kanak2 tengok mungkin takut, nampak macam langsuir lepas hisap darah mangsa je. orang dewasa yang phobia ngan darah pun takut. ai yang tak takut darah pun rasa tak selesa ok.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:31 PM | Show all posts
i baru tgk , baru perasan mula2 baju putih lepas tu baru darah keluar dari bawah leher... mak ai macam kelar leher lak nengoknya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 12-2-2020 03:25 PM
Alan ni pompuan ke lelaki..ke 2 alam..

Lgbtqrstuvwxyz jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:36 PM | Show all posts

Dkt court blh ye style gini..?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:39 PM | Show all posts
KIM.K replied at 12-2-2020 07:19 AM
Ok I'll take back my words. Sorry abt that
Alan, you earn my respect

tapi, hari tu ternampak sapiey pondan penunggang agama duk tag Alan ni as his lawyer untuk saman fitnah sapa ntah.
hahaha.. mewakili mohd sapiudin pulekkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:41 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 12-2-2020 07:36 AM
Dkt court blh ye style gini..?

boleh. dalam dress code cuma cakap pasal baju jaa, takde sentuh pasal rambut pun. nak panjang ke, nak blonde, purple, merah, unicorn sekalipun, gasak kau la..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda mcm ni jd panjang citer.
Apa salah..beralah..ckp akan berhati2 lepas ni.
Nak juga menang...semua org nak libat sama.
Amik pengajaran payah ke sgt ke pada pihak terlibat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 12-2-2020 03:25 PM
Alan ni pompuan ke lelaki..ke 2 alam..

Kalau jadi hakim tak yah pakai wig dah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
X habis lg ke isu ni???
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:57 PM | Show all posts
Kesian Aina...gigih dia repost utk tunjuk dia mmg tak salah. Its ok Aina...boleh cuba lg. jd kan ini pengajaran ok..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117227s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list