Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
989
View
45
Reply

Help me

[Copy link]

Author: lalalisa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Macam mana chuols dapat kekuatan untuk berpisah dengan psgn chuols? Sebab iols rasa hambar sangat dengan marriage iols ni.. maybe sebab banyak sangat makan hati / campur tangan org luar ..... atau mungkin sebab iols fikir iols muda lagi and ade chances untuk dapat yg lebih better than this.. mihmihmih~

Tapi iols takut silap langkah lagi.. ayoyo... Help me !!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:30 PM | Show all posts
Edited by DatinAxia at 12-2-2020 03:33 PM

bincang ngn laki utk cerai cara baik.. hidup single lebih baik dari makan hati sepanjang perkahwinan.. at least kalo u single, u boleh cari orang baru, tanpa risiko mencurang (which is lagi parah)..

chuols ada anak? what about harta sepencarian? kalo husband susah lepas, kena fila hakam, u will habis RM5 - 10k utk settle perceraian semata....

kalo ada anak, kena file hak jagaan anak.. and fiile harta sepencarian.
setle kan satu demi satu.. get a clean break... jangan mulakan hubungan baru tanpa settle yg sekarang.. live single and enjoy the single life first.. kawan2... then nak cari baru.. nak ngedate silakan... jgn desperate cari pengganti.. nak cari lelaki tu senang, tp nak dpt yang berkualiti tu susah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
DatinAxia replied at 12-2-2020 03:30 PM
bincang ngn laki utk cerai cara baik.. hidup single lebih baik dari makan hati sepanjang perkahwinan ...

Iols belum ade anak. Mil keep on blame me.. asben okay ja cuma yela mak dia kan.. iols takut kalau dah bercerai nanti kena bawak title janda tu .. takut tak dak org mau aihhh.. hahah iols baru 25 huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 04:28 PM | Show all posts
tapi bukan senang jugak hidup sendiri sambil bawak title...anak tu boleh diusahakan.lain laaa laki tt bewak komodo, panas baran, kaki gaduh, kaki tngn naik ke muka-
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 04:09 PM
Iols belum ade anak. Mil keep on blame me.. asben okay ja cuma yela mak dia kan.. iols takut kalau ...

Apasal nk bercerai ni...kawin dah berapa tahun?....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 04:09 PM
Iols belum ade anak. Mil keep on blame me.. asben okay ja cuma yela mak dia kan.. iols takut kalau ...

Kalo u menten jaga penampilan jaga badan (cantekkk)... harus bersusun ya nak masuk queue.... silap2 chuols kena kasi nombor giliran utk screening first date..

1. 1st screen = rupa, keja, status etc....
2. 1st date screen - evaluate wavelength thinking
3. Screen kengkawan
4. Screening family
5. Test relationship sblm majlis kawen..

Takyah buang masa berkawan lama2... donf worry... janda ni laku sgttttt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 12-2-2020 04:28 PM
tapi bukan senang jugak hidup sendiri sambil bawak title...anak tu boleh diusahakan.lain laaa laki t ...

Iols ade bukak thread kt fb. Rata2 semua suruh divorce. Tapi iols belum ade kekuatan nak buat tu mengenangkan punca tu bukan dari asben.. tapi apa pun iols rasa hambar sgt dah marriage ni.. iols tak tahu nak harmonikan balik macam mane lagi.. yg iols pikir nak berpisah je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2020 05:24 PM
Apasal nk bercerai ni...kawin dah berapa tahun?....

Iols bosan dah kot dgn drama.. kenal dah lama kahwin baru 2 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:38 PM | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 05:35 PM
Iols ade bukak thread kt fb. Rata2 semua suruh divorce. Tapi iols belum ade kekuatan nak buat tu m ...

kat fb nnti kenal identiti... mohon tt edit post pertama..explainlah sikit , kitorang kat sini nak bagi pendapat pun susah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 05:36 PM
Iols bosan dah kot dgn drama.. kenal dah lama kahwin baru 2 tahun

Baru sangat ni....apa cerita sebenar. ..suami ada marah2 ke...X layan nafkah zahir batin ke?..suami curang ke?...suami X jalankan tanggungjawab ke?.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
DatinAxia replied at 12-2-2020 05:25 PM
Kalo u menten jaga penampilan jaga badan (cantekkk)... harus bersusun ya nak masuk queue.... silap ...

Ya ke? Iols tak cantik mana tapi manis comel tu ade lah.. mihmihmih..

Tapi takut jugak penerimaan keluarga si org baru mcm mana khenss.. tak sanggup mengalami utk kali kedua
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 12-2-2020 05:38 PM
kat fb nnti kenal identiti... mohon tt edit post pertama..explainlah sikit , kitorang kat sini nak ...

Iols segan lah pula.. huaaaa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2020 05:39 PM
Baru sangat ni....apa cerita sebenar. ..suami ada marah2 ke...X layan nafkah zahir batin ke?..suam ...

Tak.. senang cakap asben iols tersepit antara ibu dengan wife.. dia pun tak tetap pendirian.. depan ibu habis lupa semua janji terus.. padahal family dia dah macam buat pasal dekat iols..dia pun sedar semua tu.. tapi tak ada inisiatif cuma janji yg menggunung tapi tak di capati je.. huh! iols dah tak tahan sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 05:55 PM
Tak.. senang cakap asben iols tersepit antara ibu dengan wife.. dia pun tak tetap pendirian.. depa ...

Teruk sangat ke tt mertua layan? ...sebagai ibu...suami patut memuliakan ibu mcm.arwah abam Bocey. ..

Nanti adik cerai kawin lain ..bila ada masalah adik minta cerai lagi. ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2020 05:57 PM
Teruk sangat ke tt mertua layan? ...sebagai ibu...suami patut memuliakan ibu mcm.arwah abam Bocey. ...

Mil tak pernah layan iols pun.. Tapi kejadian dr sebelum kahwin memang selalu menipu dan mintak duit kt iols untuk berjoli.. anak dia tak ada apa2 pun.. belum lagi guna nama asben buat loan.. kalau iols cerita alamatnya banyak aibnya dari kebaikannye.. huaaa..  

iols dah cakap  kat asben baru2 ni last iols bersabar dgn the whole family dia after this there is no more.. tu pun sebab iols dah cakap nak berpisah bcs tak tahan sgt2 di perlakukan begini.. lama2 iols boleh mental.. asben iols macam biasa melutut merayu menangis janji menggunung.. sbb dia pun sedar, masa dia susah tak ada siapa pun dengan dia kecuali iols. Sebab dia sedar, family dia banyak gunakan iols dan sedikit sebanyak dah hancurkan karier iols..

Haha cerita iols sgt tak sama macam arwah abam sis.. abam dapat ibu yg baik yg jaga dia bagi kasihsayang. Asben iols ibarat sebatang kara. Tahu2 menuai hasil bila sudah besar begini.. udahlah menuai hasil dekat anak yg tak pernah di jaga, menumpang sekali dekat iols. Haaa tak tahu nak habaq mcm mana lagi ni.. sakit hati bebenor.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mil jd punca mmg sng sgt makan hati uols. Nak2 lagi kalau dpt laki jenis kena cucuk hidung mcm lembu. So betterlah pisah sblm jd lagi teruk. Esp kalau dh beranak pinak.
Xyah risau sgtlah title janda tu. Tt hiduo sendiri je xperlu pikir nk ada pengganti.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 06:11 PM
Mil tak pernah layan iols pun.. Tapi kejadian dr sebelum kahwin memang selalu menipu dan mintak du ...

Oh..tu lah kena cerita baru pembaca faham....kalau dah dapat mertua yg menyusahkan hidup dan kerjaya adik....memang boleh stress hidup. ..adik yang menanggung keperitan hidup...kalau x tahan sangat buatlah keputusan daripada hari2 makan hati. ..nanti jadi murung hidup
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
lalalisa replied at 12-2-2020 04:09 PM
Iols belum ade anak. Mil keep on blame me.. asben okay ja cuma yela mak dia kan.. iols takut kalau ...

Mcm x ssh je jadi janda.
Biasa je.
Its within u.
Susah sbb ape? Takut ramai lelaki kejar?
Biarlah dia nk kejar. Dh nmnye pun lelaki.

Ke x de duit, hidup dlm ni hrp duit laki?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 12-2-2020 06:13 PM
Kalau mil jd punca mmg sng sgt makan hati uols. Nak2 lagi kalau dpt laki jenis kena cucuk hidung mcm ...

Daddy iols pun dah tahu pasal in law ni.. tapi daddy iols positif sangat, dia kata tak ada rumah tangga yg tak ada ujian.. lagipun asben baik , cukup ciri2 cuma tiada pendirian tetap. So daddy iols mintak fikir banyak kali jangan sikit2 nak cerai.. Allahu.. pening iols tau

Tapi mak iols, adik beradik iols semua belum tahu penderitaan emosi iols ni.. iols takut nak cerita sebab asben sgt baik .. macam tak ada point kalau nak berpisah.. mesti org akan cakap alaaa bukan duduk sebumbung dengan in law pun why botherrr ... Tapi yg rasa tu iols tau.. takkan lah iols ni nak pisahkan anak beranak yg dah berbelas tahun tak jumpa ni kannn. So  berpisah je lah iols terpikir skrg ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2020 06:16 PM
Oh..tu lah kena cerita baru pembaca faham....kalau dah dapat mertua yg menyusahkan hidup dan kerja ...

Hehe sorry kak .. kita tak kuat nak cerita semuanya terlalu banyak. Kang jadikk karangan.. hehek.. tp still takut nak jd janda..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103000s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list