Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2163
View
86
Reply

Liziqi YouTuber Kampung Lifestyle Termasyhur di Sichuan (1Bil views)

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by KIM.K at 11-2-2020 09:23 PM

Bebaru ni semasa iols cari info pasal kekdah buat telur masin, terjumpa content yang de vass oleh7 sorang youtuber, Liziqi Channel.

Liziqi ni duk outskirt Sichuan, curated aktiviti kehidupan kampung sehari2 yang banyak DIY. Projek2 DIY macam ikan kering, telur masin, sosej sampailah skill yang lebih berat macam buat perabot bamboo, oven tanah, kait toto. Dah la cantik Liziqi ni (29 tahun) ngalahkan jantan dia bertukang

Tiap2 video views berbelas juta, orang suka tengok sebab rasa damai, selain tu kita cepat pandai buat projek2 diy ni tengok video heshe. Heshe pandai provide instructions tanpa bercakap atau bagi instruction

Liziqi memang duk kampung, asal orang susah yang kena berdikari A-Z. Korang mesti kagum dengan survival skills beliau. First class youtuber

42987d12eeac0d156c060c5f63ed37e0.jpg
maxresdefault.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
I ols minat sungguh dgn dia ni. Gi utube mesti cari channel dia. Ala ala Wanita cina terakhir ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2020 09:27 PM | Show all posts
marla69 replied at 11-2-2020 09:19 PM
I ols minat sungguh dgn dia ni. Gi utube mesti cari channel dia. Ala ala Wanita cina terakhir ni

Rasa2 takda dah wanita melayu terakhir yang skillful macamni. Boleh appreciate lah keistimewaan beliau satu dalam sejuta. Heshe ni mendokong semangat survival orang cina yang tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Power gilerrrr dia ni. Nak pakai baju sejuk gigih pintal bulu biri-biri, nak makan nasi gigih tanam padi pastu prosess beras pastu baru masak nasi. Rasa inspired sangat tapi tu la, kalau I maybe tahan 3,4 bulan pastu meroyan nak balik city balik hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
If rasa serabut2 mmg boleh pi tgk youtube dia. Aman damai tenang je...dengan bunyi2 burung berkicau, warna video cantik. Memang rekemen lah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pon suka tgk.. Tenang damai je..dulu dia ni keja dj kat kelab,  after atok dia meninggal dia balik jaga nenek dia.. Tapi very skillful n talented buat keja kg walaupon pnah hdup di bandar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jgk youtuber lain yg buat style mcm dia.. Tapi video2 ni lagi best nk tgk, sdap mata memandang gtu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kaka rasa video itu scripted sebenarnya...jgn mare no...nnt kena jual
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka sangat tengok dia masak, skill masak yg pelbagai... Makanan pon berkhasiat. Masak tak pakai oven electric apa pun, style orang dulu2 masak pakai kayu api, bahan2 pon amik keliling rumah jah, best tengok kebun2 dia yg merimbun. Bila tengok video dia terus berangan nak ada rumah kat persekitaran kampung yg ada hutan2, sungai jernih. So refreshing..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 11-2-2020 09:38 PM
Kenapa kaka rasa video itu scripted sebenarnya...jgn mare no...nnt kena jual

Eh somehow opinion kita sama. For me she is just an actress.. Someone yg lebih brilliant ada di belakang yg ambik angle and bagi direction. Also, i dont think dia gadis kampung miskin.. Ni anak org kaya atau di buat di set .. Tgk gate wall buluh tu dan persekitaran rumah yg bersih n teratur.. Heck, fridge dia pun rasa mcm fridge dua pintu kiri kanan tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 10:20 PM | Show all posts
ai suka channel nih



reti tangkap ikan, panjat pokok, buat baju hujan organic, buat 1001 jenis jeruk, buat burger from scratch etc

inspirational sungguh... masak babi pun ai tengok
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk liziqi ni, rasa nak cuba masak masakan dia tapi ada tu tak tahu bahan apa sebab caption dalam BC.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk liziqi ni msk n bertukang...umah dia keliling kebun n hutan...pokok2 subur n ade ternak mcm2 jgk...bg aku kl kt kg tu dh mewah gila dh..die pon x ckp pape psl die ssh ke bende rsenye..ade satu episod die msk daging merah, tunjuk die ade je  bt kje lain ...lantak le yg pnting aku ske tgk dia n nenek dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 11-2-2020 09:38 PM
Kenapa kaka rasa video itu scripted sebenarnya...jgn mare no...nnt kena jual

ye i pun fikir sama.. anak2 buah iols yg suka tgk chanel dia ni so i pun tertengok sekali Ada satu siri tu iols tgk selamba je dia celop2 tgn dlm air buat apa ntah .. tiba2 i kata eh tipu ni takkan tgn dia tak sejuk beku hahha ntah la Betul ke dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
liziqi ni buat video under a big production, video dia propaganda gomen untuk suruh rakyat balik kampung kononnya hidup kat kampung lebih baik sebab kat bandar dah overpopulated.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Video cina ni banyak yang fake. Video liziqi ni pun banyak scripted dan tak logik kalau kita berfikir masa tengok. Orang cambodia dan vietnam pun suka buat video macam ni tapi level lakonan lagi teruk... Dia punya pura2 dapat tangkap ikan dan ketam dalam parit tu tak masuk dek akal.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
My peberet youtuber! I rasa damaiii sgt kalau tonton video dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Emm tapi betoila kot scripted. Hahaa. Whatever lah janji video cantekk
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 11-2-2020 09:38 PM
Kenapa kaka rasa video itu scripted sebenarnya...jgn mare no...nnt kena jual

Sama.. Mmg scripted.. Kalau nak layan off grid/survival... Layan youtube dari russia/US..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tertengok org interview si liziqi ni,dorg nak tgk dia shot video,dia tak bagi..so mmg betul lah scripted tapi tak ngaku...sejak tu aku dah tak minat nak tengok ..mehhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list