Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
991
View
16
Reply

Shampoo Untuk Rambut Kering

[Copy link]

Author: Naatasha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam. Sudi lah kiranya share dgn i shampoo apa yg sesuai untuk rambut kering. Sebelum ni pakai Sunsilk, Loreal. Rambut kering sgt, kena pakai baby oil Johnson tu lepas shampoo rambut untuk elak terlalu kering.

Kemudian tu pakai schwarzkopf, pun xde kesan. Tukar lagi pakai Tsubaki, pun same jugak.

Kalo korang ada suggestion boleh la share dengan i. Thank you


Screenshot_20200211_193624.jpg
Screenshot_20200211_193354.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Schwarzkopf tu bagus. Kawan iols ajar pakai sebab rambutnya cantik. Sekali conditioner dia

Iols pun pakai loreal & Schwarzkopf tapi sebab suka kerap shampu rambut, lama2 tak serasi juga. Rambut cantik ni takboleh shampoo selalu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 11:07 AM | Show all posts
jenis shampoo tiap2 hari ke? skip la sehari 2
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 02:46 PM | Show all posts
Ngah sekarang guna ni, pre-wash oil.  Rambut memang makin cantik & berkilat.  Beli di Shopee aje.  

Ada beberapa variant tapi Ngah guna yang warna ungu. Bau sedap, walaupun ia minyak tapi tak rasa berminyak.

Syampoo guna Sunsilk yang warna hitam aje.

Franch oil.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka ada masalah gugur rambut. Dah pakai follow me syampoo and conditioner anti hair fall baru ok. Masalahnya bila stop jer gugur semula. Kena makan vitamin kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
I guna schwarzkopf selang-seli dengan diane. So far so good. Diane tu bau wangi, rambut pun lembut je.

Apa kata u try guna hair mask juga untuk treatment tambahan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 12-2-2020 02:46 PM
Ngah sekarang guna ni, pre-wash oil.  Rambut memang makin cantik & berkilat.  Beli di Shopee aje.  
...

Franch oil ni bau dia tak busuk ke nek ngah??
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
I pakai detox Pantene yg alga tu ....best..rambut cantik & x kering even I warnakan rambut i
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 11-2-2020 08:55 PM
Schwarzkopf tu bagus. Kawan iols ajar pakai sebab rambutnya cantik. Sekali conditioner dia

Iols p ...

Alaa.... Sbb tu la agak nya. I mmg shampoo hari2 pun. Nanti nak tukar pakai sume product schwarzkopf lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 12-2-2020 02:46 PM
Ngah sekarang guna ni, pre-wash oil.  Rambut memang makin cantik & berkilat.  Beli di Shopee aje.  
...

Thank you ngah. Nanti i google eh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 12-2-2020 04:21 PM
Kaka ada masalah gugur rambut. Dah pakai follow me syampoo and conditioner anti hair fall baru ok. M ...

Tau tak apa2 vitamin rambut?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
neo_5050 replied at 12-2-2020 06:44 PM
I guna schwarzkopf selang-seli dengan diane. So far so good. Diane tu bau wangi, rambut pun lembut j ...

Hair mask brand apa yg ok u?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 12-2-2020 07:08 PM
I pakai detox Pantene yg alga tu ....best..rambut cantik & x kering even I warnakan rambut i

Ok nt i search product tu. Tq!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 09:27 AM | Show all posts
kancilku_biru replied at 12-2-2020 06:57 PM
Franch oil ni bau dia tak busuk ke nek ngah??

Bau sangat sedap, ada hari terbawa tidur, sampai esok pun bau sedap aje. Tak ada siapa kat rumah pernah complaint.

Tapi Ngah guna yang warna ungu, yang warna lain mungkin lain baunya sebab lain bahan utamanya.  Yang ungu tu Henna tapi tak bau henna pun.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 09:38 AM | Show all posts
rambut iolls pon selalu kering lepas shampoo

biasa boh aloe vera je
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt try Loreal Elseve Extraordinary Oil yg botol kale kuning orange tu..I pakai tu rambut rsa soft and silky giler.Best.Tapi since I jenis kulit cepat jd dandruff i kena cuci rambut everyday n tak boleh guna shampoo tu selalu.I guna like 2-3 times per day alternate dengan rejoice anti dandruff tu.Shampoo loreal ni wangi gila ada perfume i rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2020 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
i pakai trio oil brand botaneco garden, salon yg selalu i pegi tu suruh guna yg tu sbb dia ckp shampoo elok, dan kebetulan sesuai dgn i, dkt guardian watson pun ada, kalau x kompiden nk pakai botol besar terus, cuba size mini mcm travel kit tu, ada dkt guardian juga shampoo dgn conditional.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list