Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13392
View
182
Reply

Fad, Achey Diselar Murahan Bila Rakam Video Ratapi Pemergian Abam

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2020 11:39 AM | Show all posts
mcmna korg leh fikir smpi mcmtu sekali..check your heart wey..ak pn pernah tiba2 berhdapan dgn berita kwn baik yg tgh nazak sb denggi..sedih weyh xtau nk gambarkan mcna..alhamdulillah dia survive wpn koma after 3 mggu.kl video alifsyukri tu nanges2 ok gakla kl korg nk kecam..haishhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Lantak korang la. Kang if tak buat video netizen ckp takhargai kawan. Bila buat video ckp mcm2 pulakkkkk. Aiyoooo.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
alah yg komen meluat tu 4-5 org je tu pun bdk2 bdr ati kering. cuma 0.01%
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:01 PM | Show all posts
bg aku ok je,  sisi positif. mmg akan jengah socmed kawan atau org terdekat dgn artis tersebut utk pastikan berita sahih atau tidak
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:16 PM | Show all posts
silampumeja replied at 11-2-2020 12:08 PM
yang paling bagus I tengok tak gaduh nak update banyak-banyak adalah si johan... Johan ni dari time  ...

betul sangat....
Johan senyap2 je tapi dia ada di sana.. Mmg respect dgn dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:28 PM | Show all posts
Jagendas replied at 11-2-2020 08:12 PM
netizen ni bebal dia agak membukit
takyah la ko samakan ayah kau meninggal dgn arwah abam .
kalo k ...

netizen tu nk smpikan yg klau org  terapat yg meninggal, nak pegang HP un tak lalu.. apatah lagi nak buat video bagai.. Itulah maksudnya.. Bukan masalah dia artis ke, bapak dia artis ke apa.. sapa bebal nih...

#Donebekapnetizen
#akupunrasaovervideotu
#Alibaik2jetulislagiabgkandungsendiri

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dunia Baru...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Bergosip at 12-2-2020 01:44 PM

Lah, benda ni pon jadi isu ke. Busuknya hati kamu, kamu, kamu.

Video tu berapa saat je pon, tak sampai seminit. Lagipon dorang dalam keadaan terkejut, terkilan, keliru, sedih masa tu. Kalau post gambar, dorang kena scroll gallery hp dan cari gambar arwah sebelum post dekat IG. Sewaktu proses tu, mesti perasaan dorang akan lebih sedih, keliru dan etc. Justeru, cara paling terbaik ialah post video. FYI, Fad dengan Achey ialah orang yang terawal maklumkan status arwah abam di social media. Dan mereka dalam fasa realiti atau mimpi masatu.


Fad dengn Achey kehilangan rakan sekerja, kawan baik dan insan yang dianggap seperti ahli keluarga sendiri. Isteri-isteri dorang pon kenal dan rapat antara satu sama lain (siap boleh melepak sekali).


Berapa ramai dekat sini yang kenal dan rapat dengan kawan baik pasangan masing2?
Boleh bergaul,melepak dan beriadah sama-sama, siap bawak isteri/suami dengan anak2.


Kebanyakkan tak tau pon siapa dan bagaimana rupa ahli keluarga sahabat kepada pasangan kita kan. Lagi teruk, tak tau pon siapa sahabat pasangan suami/isteri.
Nampak kan, macam mana ikatan persahabatan di antara Fad, Achey dan arwah Abam. Dorang bukan berkawan semata-mata sebab duit atau for the sake of kumpulan Bocey.


Kumpulan Bocey dah lama dalam industri . Mereka merupakan kumpulan yang tidak mempunyai masalah di antara satu sama lain dan masih aktif. Lagipon
mereka baru sahaja selesai MLM dan ada rancangan baru tak lama lagi. Kenangan2 tu masih segar dalam ingatan dorang. Tambahan, arwah abam meninggal secara mengejut, tidak disangka-sangka. Kehilangan arwah abam memang memberikan impak yang besar kepada Fad dan Achey.


Kepada yang kutuk Achey dan Fad dan cakap dorang beria post gambar/video. Tolong faham, yang dorang masih lagi dalam fasa menerima realiti. Emosi dorang masih tak stabil, tambahan ada netizen yang post pasal arwah abam dan tagged dorang. Kena IV dengan wartawan. Ditanya oleh kawan yang lain dan peminat. Emosi dorang masih bercelaru.

Semestinya dorang rasa terkilan dan kecewa dengan diri sendiri. Sebab tak berada dengan arwah Abam di saat2 akhir. Kalau tengok dekat IG dorang, Fad berada di Jepun dan Achey dengan motor dia. Malam sebelum tu, Achey bergembira dengan keluarga dia dekat MCD (IG story Achey, beberapa jam sebelum kematian arwah Abam). Dorang post gambar/video, sebenarnya bukan nak raih simpati. Post tu hanyalah untuk divert perasaan kesal dan kecewa dorang. Post tu macam bukti dorang kepada diri dorang sendiri bahawasanya dorang sayang arwah Abam. Post gambar/video tu pon untuk dorang terima kenyataan yang Bocey bukan bertiga tapi berdua.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:01 PM | Show all posts
aku pun mulanya just ckp dalam hati.. dahlah 1 2 videonye.. tp kdg aku tgk reporterrr/media yang lebih-lebih highlight.. achey dia up 1-2 gmbr... video lagu arwah kat YT mcmtu je.. tp media2 je menambah-nambah gmbr etc.. tp achey xde pon post ..

tapi aku tgk satu video yang ustaz ebit lew tu share kat youtube mengenai arwah.. masyaallah dalam senyum aku menangis juga.. arwah cuba brjenaka tp kata-kata arwah sgguh sayu.. apapon salam takziah lah... biarlah dowang meratapi .. tak jadi kat kita.. boleh lah judge mcm-mcm...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 11-2-2020 04:08 AM
yang paling bagus I tengok tak gaduh nak update banyak-banyak adalah si johan... Johan ni dari time  ...

Setuju dgn pendapat u.somehow dlm zmn medsos  ni ramai yg nak express & share feeling masing2 online.I prefer kalau kesedihan x dikongsi dgn cara meratap & upload video di medsos. Benda  tu bg I sgt private.kalau nk share rasa sedih pun cukup dgn  ajak ramai2 mendoakan si mati.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 03:33 PM | Show all posts
tu niat masing2 la...x salah pun nk announce buat video...kekadang spontan jer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 04:25 PM | Show all posts
Usah la pertikai apa yang diorg buat. Nak life video ke nak tulih jer ke. Terpulang la pada masing2. Jangan kan kata artis, kalau dekat Youtube tu, aku tengok ramai jer org biasa yang dok rakam2 Mak dan family arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Cian tengok .....

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf la nk ckp juga hal ni..aku pun sedih abam pegi..semua org sedih...air mata aku ade la menitik juga tapi bg aku ade sesetengah org tlampau over meratapi contohnye mereka berdua ni..ya semua org faham korg sedih..perasaan sedih korang yg dekat sgt ngn abam tu x sama dgn prasaan sedih kami yg hanya kenai abam..tapi bg aku bile terlampau beria2..mcm too much...mcm dah jadi conten...mcm dah jadi sebuah drama sedih...maaf la kalau aku salah..semua org sedih...sedih itu lebih baik diam bukan untuk tontonan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak terbanding rasa sedih seorang ibu kehilangan anak, isteri kehilangan suami dan anak kehilangan ayah.

Sabar dan tabahlah buat rakan2 arwah dan peminat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa tgk bideo fad tu i ok lagi... tgh sibuk2 membawang pasca ajl tetiba nampak dia up video kat ig... biasanya i nampak retis2 buat gambar hitam putih je nak announce kematian... tu pun lepas family si mati tu yg announce dulu in the name of respecting family's privilege... ntahla nak... zaman skrg berlumba2 siapa nak buat news dulu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
budakpink replied at 12-2-2020 05:46 PM
Maaf la nk ckp juga hal ni..aku pun sedih abam pegi..semua org sedih...air mata aku ade la menitik j ...

Sama la macam kawan iols.. Dr hari abam meninggal sampai kehari ni hari2 up satus sedih.. Status kt whatsapp, kat IGs lg la sampai x lalu nak makan sarapan yg lakinya sedia gara2 tgk achey ngn fad jumpa kt airport tu.

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Xyah la nk menyampah pasal post dorg. Baru lg,dorg rasa lost. Kawan baik yg uols sll jumpa, xde sakit terlantar Tiba2 pergi. Mesti terkejut.

Iols sendiri nangis tengok fad post pasal org sambut birthday dia kt rumah abam masa lepas tahlil.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 11-2-2020 12:30 PM
Dah komen kt thread yg lebih kurang sama semalam.. so drop nak amek tacang kt sini

Ok... Iolls pun sama... Nak kutip tacang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekali ok ..berkali kali over ok..aku tak follow arwah tk tau sgt hal2 lawak dia..tp bila tau dia meninggl sesiapa pun akan terkejut kan

Tapi ni hari2 dok lalu kt wall dgn ragaman retis bongkar tu bongkar ni dn pu/setaz segala baru nk reveal ibrt tumpang nama
Kau rasaaaaaaa...ar hitam ati ku yiniA
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list