Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13438
View
182
Reply

Fad, Achey Diselar Murahan Bila Rakam Video Ratapi Pemergian Abam

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2020 05:04 PM | Show all posts
Benda tak jadi kita boleh la nak cakap apa apa. Cuba kalau jadi entah entah kita lagi teruk meratap . Bagi la mereka ruang. Kawan baik yang pergi tiba tiba bukan senang nak hadap. Bagi mereka ruang luahkan apa yang mereka rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
shaiy replied at 11-2-2020 03:47 PM
aku sokong,tengok sorang pun tkda yg baca yassin Wallahualam la kan sbb tu apa yg dipost kt ig.

...

Dia ada kt situ the whole day. Ada dalam gambar siapa ntah dia baca kt dlm rumah. Pastu yg lain tu adalah diluar.
Iols rasa diorg ni tahu apa yg diorg buat. Videoa yg seketika cuma tak dpt nk judge semua yg dibuat kan
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:12 PM | Show all posts
shizikato replied at 11-2-2020 11:53 AM
at least bila tgk ig fad tu baru lah kita ni tau oooo betul abam dh meninggal..kalau tak tgk kat fee ...

tah nyaaa...semua benda nk kecam..buduh huduh tak abis2..

lagipon fad tu jauh kan kat jepun....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:14 PM | Show all posts
maybe pada masa tu diorg taktau mcm mana nak gambarkan kesdihan kehilangan sahabat.. phone pulak ditangan, seolah diorg bercakap dgn arwah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 11-2-2020 02:16 PM
i tak sure la ke perlis ke ke mana tapi i refer cerita ni...http://ahmadalbabs.blogspot.com/2015/ ...

Johan always hs my respect. Dalam lawak tak tentu hala dia, dia sll letak sesuatu di tempat yg sepatutnya. Manusia, adalah lebih dan kurang. Johan pun mcm tu. Tp value ni sgt baik bg iols.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sbnrnya xpayah pon rakam2 bagai tangisan tu n post. tp dah ko nk buat juga lantak la laboooo
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Video achey n fad nangis tu sekejap sangat2...ape yg netizen xpuas hati ngan video tu..Diorg xde meratap pun just bgtau abam dah xde, Allahuakbar n menangis tu sebab terlalu sebak xde pulak over...knp korang kata over..reaction tu normal sbb hilang org yg paling rapat tiba2..org yg dr susah sama2 n senang sama2...adik beradik memang nama adik beradik tp xsemua adik beradik btol2 rapat ..video x sampai 30 saat pun..aku tau pun sbb video fad tu..xde salah pun video tu...pelik2 perangai..semua nak kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tunjuk nangis sedih sbb ahli keluarga/kawan meninggal iols ok lagi. Tapi kalau dok rakam diri menangis cinta tak direstu mcm shila amzah dulu tu iols geli.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:42 PM | Show all posts
dah nama netizen, asik la nak komplen itu ini.

korang  je la yg betul kan

bior je la derang berdua tu nk buat apa pun .. kawan baik derang, bkn kawan baik korang, ig derang, bkn ig korang, henpon derang, bkn henpon korang, data pun data derang, bukan data korang ..

asik la tak puas hati .. bab2 mati ni selagi kita tak duduk kat tmpt org2 terdekat dengan si mati, kita tak rasa kesedihan yg sama ngan derang, so jgn byk bunyi sgt... takut kena kat korang nnti, buat video 10 hari 10 malam pulak meratap hiba .. haaa..

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dah kenapa semua salah d mata netizen ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je diorang rakam nangis. Bukan nya lama.. yg fynn tu aku pun nyampah huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:03 PM | Show all posts
Netizen yang komen tu pun bodoh.
Mak bapak kau meninggal, kau buat video pun sapa yang nak ambik tau.
Diorang public figure kot.
Sekali dapat berita, berdesup orang kiri kanan atas bawah nak tau betul ka tak, betul ka tak.
Terus je la diorang upload video pasal ni.
Xyah peminat, kawan2 duk berteka teki.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
erm diorg record tu nk bgtau nitizen psl kematian abam je..yela tak tau nk tulis mcm mane kot. fad plak dhla jauh kt jepun. kita husnuzon je la wlpn akupn xtgk vid dia..
bab baca yasin dia aku yakin dia baca je sbb dr pg acey kt rumah dia tu kan. maybe dia keluar nk sambut org lain dtg dan bg laluan pd yg lain jgk. ala bukan dia record berjam2 pun vid tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:17 PM | Show all posts
Kecoh ler netizen ni.

Kenapa korang masuk merempan kat twitter diorang. Nak tau update la kan.
Nanti kalau tak update apa apa kang....kata lain pulak.

Lagipon sekejap pon video ....bukan sampai 10 minit menangis.

Iols rasa dah upload video tu lagi senang....takde la kena kaco setiap ketika dek wartawan tanya soklan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:23 PM | Show all posts
lain org lain caranya..yg netizen tu bodoh gak.. kena tau dia maklumkan sbb dorg artis.. xkn nk bertau 1 demi 1.. satu malaysia kot kenal arwah..malah ada dr brunei, indonesia, singapura pon kenal arwah.. yg ko tu takat satu taman or kampung serta saudara mara je tau.. bodoh tu simpan sikit ... org bersedih, ko plak pakat nk cerca plak.. hanat
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Gilo, dok  x dok pi kecam video orang.
Nak kecam, kecam jelah dlm hati or membawang sesama kawan udah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:53 PM | Show all posts
wanzulina replied at 11-2-2020 11:45 AM
Bodoh org yang komen mcm tu. itu adalah reaksi org express kesedihan. Sbb diaorg ni celebriti. itu c ...

ha'ah, betul tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 07:23 PM | Show all posts
kierakirana replied at 11-2-2020 05:18 PM
sbnrnya xpayah pon rakam2 bagai tangisan tu n post. tp dah ko nk buat juga lantak la laboooo{:1_550: ...

EH i pun ada buah fikiran yang sama. Tak payah sepatutnya tapi kalau rasa benda tu betul, tak kisah lah - sebab tak tengok pun.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dlm ketika semua terasa dgn pmergiaan abam kita masih mncari kesalahan org2 yg syg dia? kemon laa
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 11-2-2020 12:15 PM
Entah la nak.. Yang penting iols tak tekan play pun video tu.. Cukup la iols tau abam dah meninggal  ...

I pun xplay, find it weird...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list