Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13449
View
182
Reply

Fad, Achey Diselar Murahan Bila Rakam Video Ratapi Pemergian Abam

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2020 01:34 PM | Show all posts
its ok to grieve tapi tak payah kot nak bervideo..
setakat nak umumkan tu takpe la..
tapi nak meratap merintih berpuisi segala tu, simpan je la untuk sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:35 PM | Show all posts
silampumeja replied at 11-2-2020 12:08 PM
yang paling bagus I tengok tak gaduh nak update banyak-banyak adalah si johan... Johan ni dari time  ...

masa iols tgk ozlynn pegang anak arwah ...sedih nya rasa ...and rasa pure sgt kasih syg ozlynn pd baby tu .
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah.. Mmg dia org BFF pun. Susah senang sama2 dari dulu. Netizen ni teruk sgt. Smua bnda ada je yg salah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:41 PM | Show all posts
for me...

cukup text mengesahkan  arwah dh  tiada...

mcm fake ko nangis n  pgg hp utk record...mcm mne blh terfkr nk nangis dpn hp...

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:41 PM | Show all posts
Suchi replied at 11-2-2020 12:29 PM
Ibu fauziah nawi masa nak bgtau anak dia dah ditemui dan meninggal pun wat live video sambil bgtau d ...

family members lain lah sis
mcm 1st reponder kiranya
but still, text dh memadai

papepun alfatihah buat abam



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:43 PM | Show all posts
Miawlover replied at 11-2-2020 01:40 PM
Biarlah.. Mmg dia org BFF pun. Susah senang sama2 dari dulu. Netizen ni teruk sgt. Smua bnda ada je  ...

teringat ayat parodi azza dlm meletop baru2 ni
"biarlah! sayakan netizen"



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 11-2-2020 12:29 PM
Ibu fauziah nawi masa nak bgtau anak dia dah ditemui dan meninggal pun wat live video sambil bgtau d ...

Jangan lupa dato vida pun sama, dia yg first rasanya upload video nangis2 masa sapa ntah meninggal.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:46 PM | Show all posts
niat dia nak share dan sahihkan..
dah tentu2 la bila kita dpt berita camni org yg kita cari untuk sahkan adalah org yang selalu sama2 dgn arwah ... lagipun arwah public figure kot...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan sekejap je video tu biarlah dah tu cara dorang nak bgtau..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:48 PM | Show all posts
bg iols, ok jek. sbb itula medium komunikasi diorang (read:bocey) dengan org lain (read:peminat). mana boleh nk samakan dgn kehilangan parents ke, ahli keluarga ke, yg lebih personal. sbb bukan itu cara komunikasi personal.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahnya tak faham aku
Sempat pulak nak merakam video menangis2 , mengarang essay pastu up kat ig fb
Dulu si LR tu pun sama..ta leh brain aku, anak meninggal dia leh amik video non stop smpai ke kubur bersambung lgi dlm kereta
Bila netizen tegur, kita kena kecam balik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku benda ni dah jadi sejenis HABIT manusia, kalau dia sejenis yg semua benda nak post memang akan jadi macam ni la.....bila dh jadi habit, asal jadi apa2 jer automatik kau akan ingat phone.....kalau aku pulak, nak buat 1 post pon dok pikir 2-3 hari lagi2 pasal aktiviti family.....biasa aku akan post pasal program2 luar yg aku join je, tu pon mesti akan lambat 2-3 hari dr org lain.....

Masa mula2 ada ig memang la ghairah nk post macam2, tp lama2 rasa mcm terbeban pulak....dah jadik 1 keje pulak nk update ig, so lepas tu terus kurangkn update sikit2.....pernah aku dh taip2 caption panjang2, aku cancel x jd post sbb rasa mcm x penting....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara masing2 la nk ratap hiba. Ada yg ratap dlm diam, yg tersedu2, yg kuar air mata mencurah2 atau yg melalak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:07 PM | Show all posts
tujuan diorg upload video nak bgtau semua yang arwah dah xde... kalau tgh sedih kau boleh ke tahan air mata nak mengalir.. aku tgk pun dah meleleh air mata..BFF meninggal lain rasenye wei.. diorg naik sama2...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Apalah korang ni. Ikutlah anak propayser mohaya. Senyum2 saja walau sedang tanam anak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:13 PM | Show all posts
Mmg skrg mcm tu....n plus diorg selebriti. So tak nmpk pelik.

Kalau marhain yg mcm kita buat ni...harus kene cela berjemaah wey.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:16 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 11-2-2020 04:48 AM
Part Johan pi peghelih kebumi pak yuih tu mcm tak betoi ja
Kalo ajak shiro, hah iye dia ada kat k ...

i tak sure la ke perlis ke ke mana tapi i refer cerita ni...http://ahmadalbabs.blogspot.com/2015/12/i-taktau-nak-buat-apa-kat-sana-i-ni.html

Memang johan pergi uruskan jenazah pakyus... Tak tahu samada di Kl or di perlis...






Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:17 PM | Show all posts
takayama replied at 11-2-2020 12:53 PM
sekrg ni apa aje yg diaorg buat akan up kat socmed
utk kes ni kaka xnak komen apa2
sbb kaka bkn di ...

Betul Taka...hilang kawan lain mcm pedih dia. Mcm hilang separuh badan. Sbb selalu situ la tmpt kite nk berharap luah perasaan..support each other.


Lg la kes Bocey...dorg mmg carik rezeki sama2..mesti byk ssh payah dia harung.


Kalau hilang family, mcm Ali tu, kene la kuat. Takan nk meratap hiba....blkg dia ramai lg nk bergantung harap. Ibu, bini, akak ipar, anak sedare..




Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Klo buat oang kata menunjuk nunjuk

Klo tak buat oang kata insensitipppp

Abis lagu mana? Ce paham di bawah ni..

Masa bujang oang sibuk tanya bila nk kawin,

Dah kawin dok tanya..bila nk ada anak!!

Ada anak..tanya plak aikkkk satu anak jee mna boleh ..klo hok tu mati aaaa..pi buat bnyk anak

Dah ramai anak..tanya plak amboiii subur nya..tak family planning kaa..ngeseks je ko..bnyk masa noooo..sok sok masuk Bersamamu lettew

Dah namanya manusia..tadak yg dia puas hati kecuali dia dah mati!


Molot tempayan ko leh tutup..molot manusia?

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
blue^panther replied at 11-2-2020 01:53 PM
Pada aku benda ni dah jadi sejenis HABIT manusia, kalau dia sejenis yg semua benda nak post memang a ...

Sama laa mcm akk.. Dh pilih2 gmbr dah tulih caption, cancel semula.. Rasa ala, tu pun nk update.. Last2 xjadi.. Tp utk fad n achey ni deorang selebriti, mngkin tu caranya nk gambarkan kesedihan di hati ats kehilangan sahabat tersayang.. Akk turut rasa terharu apalagi deorang bff..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list