Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11819
View
181
Reply

Fad, Achey Diselar Murahan Bila Rakam Video Ratapi Pemergian Abam

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2020 11:42 AM | Show all posts |Read mode
Pasti ramai masih lagi terkejut dengan berita pemergian Abam Bocey yang dikatakan telah meninggal dalam tidurnya. Isterinya yang cuba mengejutkannya untuk solat Subuh dibalas dengan hiba apabila Allahyarham langsung tidak memberikan tindak balas.


Pelawak comel ini sangat disayangi ramai kerana telatahnya yang lucu selain lawaknya yang sentiasa menghiburkan hati penonton. Sudah pasti kumpulan Bocey akan merasa sedikit sunyi selepas ketiadaan Abam ini.



Kredit foto: Blog



Walaupun sedang bersedih, ramai netizen yang semakin sayu apabila melihat video dua orang rakan baik Abam iaitu Fad dan Achey yang juga merupakan ahli kumpulan Bocey. Mereka berdua nyata tidak dapat menahan air mata daripada mengalir kerana kesedihan itu.


  



Lagi menyayat hati apabila Fad tidak dapat bertemu buat kali terakhir dengan Abam kerana lelaki itu yang kini berada di Jepun bersama keluarganya.


  



Walau bagaimanapun, ada pula segelintir netizen yang mengatakan video diiringi tangisan yang dirakam oleh Fad dan Achey adalah sedikit murahan dan tak perlu dirakam pun sebenarnya.



Kredit foto: Twitter



Pun begitu, ramai lagi netizen lain yang tampil dan kritik komen beberapa individu ini yang dianggap tidak sensitif. Bagi mereka setiap orang ada cara tersendiri bagi meluahkan rasa sedih atas kematian orang tersayang.


Dalam pada itu, Achey berkata dia dan Fad bersedia untuk mengambil alih kerja atau tawaran berlakon yang sudah diterima Abam Bocey secara percuma untuk membantu keluarga arwah.



Kredit foto: IG



Menurut Achey, meskipun Abam sudah tiada, dia dan Fad akan meneruskan perancangan mereka untuk menghasilkan sebuah program khas bagi peminat kerana itu adalah hasrat Allahyarham sendiri.



Susah nak cari kawan macam Achey dan Fad ini. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:45 AM | Show all posts
Bodoh org yang komen mcm tu. itu adalah reaksi org express kesedihan. Sbb diaorg ni celebriti. itu cara diaorg nk bgtahu rakyat Msia. Kalau rakyat marhain mcm kita ni siapa yg nak tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai husnuzon tak boleh ke netizen ni, segala mak nenek nak dikomen
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:53 AM | Show all posts
at least bila tgk ig fad tu baru lah kita ni tau oooo betul abam dh meninggal..kalau tak tgk kat feed fb ingat fake news...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:57 AM | Show all posts
dulu finjamal ada meratap mcm ni kat ig jugak kan.. someone kwan-kawan dlm industri jugakla kot.. bila ditegur dia melawan balik pertahankan tindakan dia..

semalam waktu tengok dia dua orang ni nangis dlm ig sebenarnya terlintas benda sama, macam tak kena pulak nak meratap gitu dan rakam...

TAPI.

kita takde tempat diorang, maybe spontan sangat tindakan tu hilang arah... cuma tak smpat fikir panjang... amik video je...

Ali punya tindakan amat baguslah.... dia just buat caption dan up text sahaja...update alamat .


Boleh jadikan iktibar. nak kata salah sangat, kita mcm takleg fikir pulak perasaan diorang kan... tapi kalau Ali boleh, kiranya yang lain boleh lebih baik juga uruskan emosi tu...

Ali...kuatlah untuk family.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa niat diorang more to nak share berita tu lah. Kan diorang buat video tu nak bagitahu abam dah takde sebab mesti ramai orang call call whatsapp diorang tanya. Baik dia announce je. Yelah zaman sekarang ni banyak berita kematian palsu artis artis.

Kalau kau bukan artis tak payah lah umum umum.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
My 20sen.. theyols ni kan celebriti.. rasanya tk perlu ler nangis siap rekod cenggitu.. even nk sahkan berita pn boleh jer update text kan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorang ni celebrity. Dah terbiasa dgn socmed. Semua benda nak share, update. Ai rasa jujur jer diorang tu sedih tapi dah terbiasa kan semua nk upload. Dpt baby, buat surprise beli keta/moto, gi travel, buat prank, belasungkawa pon upload..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:04 PM | Show all posts
biaq p la.. depa nk teriak ka apa ka.. sibuk la.. nk kecam dlm forum ni jek dah la.. baru la nampak berilmu.. ni kecam gitu nmpk bodo d situ..EH!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:05 PM | Show all posts
aku xrase dorang over pun sbb record video bgai..dorang cuma nk bg tau semua org je abam dh xde..mcm fad lg larh die xde kt malaysia pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:08 PM | Show all posts
yang paling bagus I tengok tak gaduh nak update banyak-banyak adalah si johan... Johan ni dari time pakyus meninggal pun dia yang turun kebumi arwah.... masa tu i tak tgk status ig dia ... lama lepas tu baru bininya up pasal pergi prgram tribute untuk pakyus ...


kalini pulak bila abam meninggal, lepas settle kerja djay era dia ke sana rasanya... bercakap dengan mak abam.... orang amik video dia duk pujuk2... bini dia pun duk dukung anak abam orang amik gambar....

bab Sakit dan kematian ni rasanya kita kena amik iktibar jauhi dari terlalu nak maklumkan pada dunia...

bila melawat org sakit ada adabnya, apetah lagi adab kita menghadapi kematian...saat hambaNya dijemput Ilahi.... iktibar kita...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah la nak.. Yang penting iols tak tekan play pun video tu.. Cukup la iols tau abam dah meninggal dan semua orang tengah sedih.. Actually aku lagi nak tau cerita abam ni dari family members.. Dah tengok wartawan intebiu adik abam si ali tu iols dah puas hati.. Lagi sedih rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ala netizen, kalau korang celebrity, korang pun buat benda sama
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:23 PM | Show all posts
aku tak tgk pun video tu. tgk dr luar mcm tu pun aku dah rasa tak suka nak tgk.
baca caption dorg pun mcm hmmm... ntah laa..

apa2 pun alfatihah utk abam.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:24 PM | Show all posts
netizen up status menunjukkan mereka yg masih hidup
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:27 PM | Show all posts
shizikato replied at 11-2-2020 11:53 AM
at least bila tgk ig fad tu baru lah kita ni tau oooo betul abam dh meninggal..kalau tak tgk kat fee ...

Akupun memula ingatkan fake news
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:27 PM | Show all posts
let people express their sorrow....ape la masalahnya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:29 PM | Show all posts
ada juga yang berfikiran sama cam aku rupanya.. over nau especially acey..dahla aku mmg x berkenan dgn dia, bingit..

pape pun semoga roh arwah ditempatkan bersama org2 yang beriman..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ibu fauziah nawi masa nak bgtau anak dia dah ditemui dan meninggal pun wat live video sambil bgtau dlm keadaan menangis juga.
Penyanyi Nora pun bgtau semua org tentang kematian dia melalui video dan ketika tgh menangis gak.

Husnuzon jelaa skrg zaman teknologi canggih mungkin mereka gunakan cara tu utk menyampaikan berita atleast kita tau la bukan fake news ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah komen kt thread yg lebih kurang sama semalam.. so drop nak amek tacang kt sini

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105582s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list