Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2390
View
65
Reply

[Tempatan] Cina, India & Melayu start menibai Atok secara tanpa segan silu kerana suka campurtgn hal negara lain

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-2-2020 10:22 AM
Depa x sedap duduk selagi anwar x naik.. Depa tau anwar boneka yg boleh dikawal.. Tun M susah siki ...

tapi itu blm cukup bela nasib melayu... byk yg tun m tak peduli ttg melayu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
aint replied at 11-2-2020 05:09 PM
tapi itu blm cukup bela nasib melayu... byk yg tun m tak peduli ttg melayu ni...

Mmg dia x cukup bela.. Tapi anwar lagi teruk dari Tun M.. Kwn india aku mmg x suka anwar.. Dia kata.. Anwar mcm ular.. Putaq sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku xla suka mahathir dan xjuga sokong najib.. Tp aku tak kan sokong anwar jd pm.. Sebabnya dia ni sesuatu sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dewimalam78 at 11-2-2020 06:41 PM

Perangai tunM ni bukan baru2 ni je nak tunjuk hero.

Dr zaman tunku abd rahman lagi dia jenis vokal ckp lepas. Menulis sesuatu isu since dia sekolah lagi. Nak suruh dia tutup mulut? Lupakan la..

Zaman british, dia juga yg buat bantahan psl pembentukan malayan union, bila jd pm...buat kempen buy british last..

Sabar sket la. Tun pun tak lama. Pru awal atau lambat, lps tak pegang kuasa senyap la dia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 11-2-2020 11:08 AM
Sapa nak bet ngan gua this is a calculated move by Thanoselavam?

When Msias jurassic premier at ...

Tanoselvam ni apo tak pernah dengo.. baca u sinopsis pun mssih tak leh relate jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
nor_aini.s replied at 11-2-2020 06:07 PM
Aku xla suka mahathir dan xjuga sokong najib.. Tp aku tak kan sokong anwar jd pm.. Sebabnya dia ni s ...

sokong la azmin as PM
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Azming lg hampeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 12-2-2020 07:02 AM
Azming lg hampeh

klu mcm tu ambil mat sabu la jd pm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 11-2-2020 09:27 AM
jaguh kampung.. yg derita rakyat, bukan kau la mader

patutnya madey yg resign.  compare madey dg Trump,  stock market US meningkat berbanding dengan Bursa Malaysia yang jatuh teruk daripada 1890 mata ke 1550 mata sehingga hari ini.

Sebelum nak kutuk US ni, ketahuilah yang US ni merupakan trading partner ketiga terbesar untuk negara Malaysia. Jumlah perdagangan bersama dengan US bernilai RM 164.45 billion untuk tahun 2019.

Eksport - RM 95.78 billion
Import - RM 68.67 billion

Untuk tahun 2018 pula bernilai RM 155.76 billion.

Eksport - RM 90.81 billion
Import - RM 64.74 billion

Hubungan diplomatik ni kalau tak jaga memang negara akan diserang melalui sekatan perdagangan.

Contohnya, macam India kenakan sekatan minyak sawit terhadap Malaysia. Mula-mula dia naikkan duti import, lepas tu dia ban pulak dan ambil minyak sawit dari Indonesia.

Sekarang ni nak damage control,   terhegeh-hegeh nak beli gula lebih daripada India supaya dapat baiki hubungan diplomatik.

bodo punya mahathir.  

Rujukan
http://www.matrade.gov.my/en/malaysian-exporters/services-for-exporters/trade-market-information/trade-statistics
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 12-2-2020 06:59 AM
sokong la azmin as PM

Lagi aku xkuasa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 09:52 AM | Show all posts
tobby replied at 12-2-2020 07:46 AM
patutnya madey yg resign.  compare madey dg Trump,  stock market US meningkat berbanding dengan Bu ...

masa jadi pm ke 4 pun suka cari gaduh dgn negara luar, tak tau kenapa sampai anak muda tabik gila dgn mader walaupun kesan dia makan diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:35 PM | Show all posts
the best PM malaysia ada adalah masa time DSN jadi PM....betul wa cakap
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:46 PM | Show all posts


Teruskan jer Tun M orang USA bukan tau/baca berita luar negara pun. Orang US sibuk dgn benda lain contoh spt impeachment yg tak menjadi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 12-2-2020 09:52 AM
masa jadi pm ke 4 pun suka cari gaduh dgn negara luar, tak tau kenapa sampai anak muda tabik gila  ...

kaki gaduh dari dulu.  gaduh dgn semua perdana menteri Msia,  gaduh dgn timbalan2 dia.  Skrg ni mula nak gaduh dgn anwar & sekutu2 anwar sbb degil x nak resign 10 Mei ni.  hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:53 PM | Show all posts
tobby replied at 11-2-2020 09:34 AM
makin ramai cina & india suruh Atok letak jawatan.  lain pulak sentimen selepas 2 tahun atok memerin ...

zaman PM4 dulu la cina tak bole angkat muka. dorang paling benci Tun. Dorang rindu masa sesak napas nak tukar PM6 iaitu rosmah je . rindu pun ada sbb...nk bg dap dia naik tu je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:54 PM | Show all posts
PM terbaik sepanjang zaman masih lagi DS Najib

atok ni sekarang tak kuat sokongan akar umbi

cina india dalam ph cuma sokong dia supaya
ramai cina india dapat jadi menteri2 kabinet je

melayu yang sokong dia dalam bersyabu pulak
boleh bilang dengan jari

banyak tempat yang langsung tak ada cawangan parti
tu pun

insaf la atok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tobby at 12-2-2020 12:59 PM
justchu replied at 12-2-2020 12:53 PM
zaman PM4 dulu la cina tak bole angkat muka. dorang paling benci Tun. Dorang rindu masa sesak napa ...


cuba tanya balik cina2 talam dua muka ni,  rindu zaman Tun lagi tak?  skrg ni cina hari2 memaki mahathir di page Msiakini,  FMT dan sarang2 mrk yg lain.  mrk nak anwar jadi PM cepat2
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:59 PM | Show all posts


Trump dah jentik kita

Malaysia dikeluarkan daripada senarai penerima subsidi perdagangan

ph je paerasan konon kita dah jadi negara maju sangat

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 11-2-2020 09:17 AM
link ruangan komen
https://www.facebook.com/323440711827/posts/10156960194136828/


Atuk ni spesis bz body ekkk.. lntklaa amerika tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2020 01:01 PM | Show all posts
aint replied at 11-2-2020 05:09 PM
tapi itu blm cukup bela nasib melayu... byk yg tun m tak peduli ttg melayu ni...

memang la dia tak bela mana..
saper nak bela anak dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list