Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10048
View
137
Reply

Fynn Jamal Sekali Lagi Buat Hal, Kali Ni Jawab Kasar Pada DM Remaja Bermasalah

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-2-2020 11:15 AM | Show all posts |Read mode






Antara trending minggu ini ialah kisah Fynn Jamal yang memberi nasihat sarkastik kepada mesej seorang remaja di Instagramnya.



Remaja tersebut bertanya mengenai masalah dirinya yang dikongkong oleh ibu bapanya hingga membuatkan dia terpaksa menipu mereka. Bagaimanapun cara jawapan Fynn kepada remaja itu tidak dipersetujui oleh empunya badan hingga dia disekat di media sosial. Lalu Fynn memuat naik mengenai perbualan tersebut dengan jawapan yang juga padu.


Ig






Bagi Fynn Jamal, pengalamannya mengendalikan kes juvana, remaja hamil luar nikah dan sebagainya sudah menjelaskan yang remaja terlanjur adalah berpunca daripada perasaan menipu ibu bapa tidak apa. Bermula dengan sikit-sikit, lama kelamaan penipuan menjadi masalah yang lebih membebankan mereka. Itu menyebabkan Fynn marah dengan masalah sebegini. Namun, ada segelintir warganet merasakan cara Fynn terlalu keras, betul ke?









Kredit foto: IG




Bagi yang merasakan teguran Fynn itu tidak beradab, ianya adalah kerana remaja itu hanya mencari pendapat dan mungkin dia merasakan dengan bertanya kepada 'role model'nya ia mampu meredakan tekanannnya. Namun dengan jawapan seperti itu, ia langsung tidak menyelesaikan masalah kerana sindiran tidak berkesan pada semua orang.






IG



Bagaimanapun, ada juga yang bersetuju dengan jawapan dari Fynn yang merasakan betapa tidak perlunya soalan tersebut. Menipu ibu bapa hanya kerana ingin keluar bersama rakan-rakan adalah satu bentuk 'kejahatan' yang akan berakar-akar nanti.








IG



Wah! Memang macam-macam pendapat yang dilontarkan oleh warganet sama ada bersetuju atau tidak, masing-masing mempunyai hujah sendiri. Fynn Jamal memang sentiasa menjadi rujukan remaja dan laman instagramnya juga sentiasa menjadi tempat pertanyaan. Mengenali Fynn yang popular di forum dengan sesuatu yang berbeza di zaman mudanya, jadi anda ada pendapat yang lain mengenai isu terbaharu ini? - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:26 AM | Show all posts
aku follow dia ni.. mmg kadang2 jwpn dia mcm rude..
maybe tu cara dia.. tp ntah lah..
dia mcm boleh jd cikgu utk org2 yg mmg ade "iman"
kalau budak2 baru nak berjinak2, susah sikit.. cara dia keras.. pd aku la..

dia ni mcm ade perangai, apa yg dia buat je betul/baik..
tp aku follow je sbb ask dia best2.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:29 AM | Show all posts
kokspin dgn dr. amalina aku prefer dr. amalina. itu jahhhh...tiberrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Relevant lagi ke dia ni? Yang pergi tanya kat dia macam2 tu sape suruh. Patut bolayan je makhluk bongkak camni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:43 AM | Show all posts
sapa dia ni? apa kelayakan dia nak nasihat orang?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:43 AM | Show all posts
yg aku pelik kenapa budak tu tanya kokspin. ramai lagi yg boleh ditanya. hehe.... tapi myb ayat agak ganas utk org yg x kenal.... tapi mendapatlah budak tu sontap ha... haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:46 AM | Show all posts
bondeh replied at 10-2-2020 11:29 AM
kokspin dgn dr. amalina aku prefer dr. amalina. itu jahhhh...tiberrrrr

yep setuju, aku pun follow ig dr. amalina, at least dia share benda2 yg berfaedah nak dibaca kat ig live dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa sebaiknya budak tu tanya Ustaz Ebit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:47 AM | Show all posts
dah tanya.. dapat jawapan marah plokk..ermm x faham
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde kaunselor ke budak tu nak tny?p tny retis y suka buat hukum hakam sendiri watpe..lagi satu,elok je budak tu berbhasa..perlu ke kokspin ni jawab acah2 garang gitu?

Dia lupe ke berdakwah secara berhikmah?pengalaman hidup??ptuihhhhhhh~kalau pengalaman hidup,dorg xkan ckp kutuk,hina,sindir2 gitu,dia akn explained clearly isu tu..ni x,acah2 good jah..acah2 care..thumbs down,kokspin!
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:52 AM | Show all posts
aku dr mula kemunculan dia tak prnh gemar dgn dia ni, manjang dia jer btul. koserr lah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Die peot..pastu anak meragam..laki lak xserbis.tu semua serba serbi xkena..dia kan sahaja yang betul..yang poyo..yang bagussssss...

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:03 PM | Show all posts
da lama tak dgr gosip psl c fyn ni anak angkat dia tu apa citer skrg?? besar da budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak2 skrg tak boleh dikongkong sgt. Sekali dia terlepas, culture shock dibuatnya.

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:23 PM | Show all posts
kokspin ni masih relevan dlam forum cari ke???
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:53 PM | Show all posts
Kenapa orang suka refer kat dia ni ya...padahal boleh refer kat pihak yang lebih berkenaan sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:55 PM | Show all posts
sian budak tu... ( yelah tapi sapa suruh gi tanya FJ Tu punnnn x layak kot)

bdk tu pun ckp dia gi buat assgnment je pun.bkn tipu mak gi clubbing ( like u did,FJ)

cakap jelah elok2....
kalau x xyah reply terus.
ni siap pgl budak tu tak cerdik...degil...

bkn bdk tu suruh di belai bobok pun.
kn block tau lak kecoh pd hal dia tu mana bole kena tegur mmg dia la ratu block org.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:57 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 10-2-2020 11:46 AM
yep setuju, aku pun follow ig dr. amalina, at least dia share benda2 yg berfaedah nak dibaca kat i ...

tu la bezanya org yg ada edukesen dgn yg ala2 ada ni hakhakhak
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni pakar motivation ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2020 01:00 PM | Show all posts
aku tak pernah lansung nk minat dia ni even tkda la kenal mana pun.

whorayuss la jugak?tp byk dgr pasal dia ni sume yg tak best bla bla.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list